Med anledning av COVID-19

Det är många som hör av sig och undrar hur vi resonerar kring COVID-19, framförallt när det kommer till vår sommarverksamhet. Vi planerar för att genomföra läger även i sommar, men följer utvecklingen kring coronaviruset covid-19 noga. Självklart följer vi de rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten som kan bli aktuella.

Hallands 4Hs länsförbundsstyrelse tillsammans med personalen har i samråd med 113 13 tagit fram två olika riskanalyser för våra sommarläger och matskolor. Den ena utifrån Riksorganisationen Sveriges 4Hs rekommendationer och den andra utifrån Folkhälsomyndigheternas rekommendationer för evenemang och sammankomster.

Utifrån våra riskanalyser och samtal med 113 13 anser vi att våra läger och matskolor går att genomföra på ett säkert samt tryggt sätt för alla inblandade. Vi kommer under sommaren att anpassa våra läger och matskolor för att minska riskerna för att någon ska bli smittad av COVID-19, men självklart kommer vi behålla den fantastiska lägerkänslan och göra allt vi kan för att skapa sommarens bästa läger!

Vi följer ständigt myndigheternas rekommendationer och anpassar oss efter dem.

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi har fått samt besvarat dessa. Vid ytterligare frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss genom antingen mail eller telefon.

Vanliga frågor & svar

 

Kommer ni att ställa in sommarlägren?

I nuläget planerar vi att utföra våra Lantlivs-, Lantgårdsläger och Matskolor. Vi har gjort bedömningen att vi kan utföra dessa på ett tryggt sätt. Vi kommer att genomföra en rad åtgärder och ändringar i våra arrangemang för att minska smittorisken. Våra läger- och matskoleledare kommer att få särskild information om hur de ska agera och tänka med anledning av utbrottet av COVID-19 under en av deras förberedandekurser.

Vad händer om mitt barn blir sjukt under lägret eller matskolan?

Om en deltagare blir sjuk under arrangemanget kommer denne att behöva åka hem och avbryta sin lägervistelse. Vi kan inte tillåta deltagare med symptom av COVID-19 delta. Vi kommer att återbetala de dagarna som deltagaren missar på grund av sjukdom.

Mitt barn har blivit sjuk får hen ändå delta på lägret eller matskolan?

Vi kan inte tillåta deltagare som har symptom som kan tyda på COVID-19 att delta på läger och matskolor då det innebär en för stor smittorisk. Vi förstår att deltagaren har sett framemot lägret eller matskolan under en lång tid och det är mycket tråkigt att behöva stanna hemma på grund av exempelvis en lättare förkylning. Men vi behöver ta vårt ansvar för att minska smittspridningen av COVID-19 och vi ber er därför att stanna hemma vid symptom.

Inget läkarintyg kommer att krävas vid avbokning av läger- eller matskolevistelse på grund av sjukdom.

Om ni skulle behöva ställa in får man pengarna tillbaka då?

Ja, vi kommer att återbetala hela läger- eller matskoleavgiften.

Får jag lämna en deltagare på läger eller matskola när jag själv har symptom?

Nej. Vi ber er att stanna hemma och hitta någon som inte har symptom som kan skjutsa deltagaren till lägret eller matskolan.

Har du en annan fråga?

Funderar du över något annat eller har frågor som rör vår verksamhet?

Kontakta oss via mail på Halland@4H.se eller ring oss på 072-512 15 02

Läs mer om hur vårt Riksförbund resonerar kring Corona-viruset.

Sveriges 4H, vår riksorganisation har tagit fram rekommendationer och riktlinjer som vi också följer. Är du intresserad av att läsa mer om hur det resonerar kring Corona-viruset – klicka då på länken här nedan.

https://www.4h.se/kloverbladet/med-anledning-av-coronaviruset/

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra