Stötta oss ekonomiskt!

Vi från den ideella föreningen Hallands 4H letar nu efter fler finansiärer som kan tänka sig att stötta oss för att vi framöver ska kunna fortsätta att göra det vi gör idag samt utveckla vår verksamhet.

En organisation som idag engagerar barn och unga för att de ska utvecklas för att nå sin fulla potential samtidigt som de är med och bidrar till att andra barn och unga ska få en bättre samt mer meningsfull fritid.

Genom att utveckla våra medlemmars erfarenheter och kunskaper inom ledarskap, projektledning, intresse för demokrati och mycket mer bidrar vi till att alla barn och ungdomar utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.

 

Vår ekonomi idag

Det är lätt att se hur det går, men inte hur vi mår. Idag bygger en stor del av vår ekonomi på fondmedel och bidrag, vilket har fungerat relativt bra de senaste åren. Men att förlita sig på osäkra medel när vi arrangera så pass mycket verksamhet som vi gör idag känns inte tryggt.

Därför vänder vi oss nu till dig ihop om att du som läser detta vill stötta oss! Främst genom ekonomiska medel, men även genom produkter, utbildningar, expertishjälp och annat som kan vara av intresse för oss.

Tack på förhand! ❤️

Förtjänsttecken

Swisha en gåva direkt

Det absolut enklaste sättet att stötta oss ekonomiskt är genom att swisha oss. Faktum är att vi kommer ganska långt genom små donationer. 100kr räcker till exempel för att täcka fikakostnaden för en hel klubbaktivitet eller ett styrelsemöte och vi alla vet ju hur viktigt fika är i ideella sammanhang – det är avgörande.

Nationella_Konferensen_Valla_2020_Alma_Bengtsson_MG_2895_

Stötta oss via Bingolotto

Vi medlemmar har tillsammans skapat en fantastisk organisation med fokus på att förändra världen till det bättre genom att utveckla oss medlemmar inom personlig utveckling, vilket vi till stor del lyckas med!

Vi har dock ett smärre problem, finansieringen. Idag saknar vi en trygg och stabil finansiering. Kommunerna och regioner stramar åt sina regelverk och budgetar, priser på el och foder ökar och vi har svårt att hänga med.

Du som privatperson kan dock på ett väldigt enkelt sätt hjälpa oss! Bli prenumerant på Bingolotto, det ger oss en trygg och stabil inkomstkälla.

Det kostar dig 200kr per månad, du får en lott per vecka och det gynnar oss ofantligt mycket!

Stort tack för din hjälp, det betyder mer än vad du kan ana för oss medlemmar! TACK!

Vilka är vi?

För över 100 år sedan började man i vissa skolor inse vikten av “lära genom att göra”. Hur praktiska moment i skolundervisningen ökade inlärningen och utvecklingen hos barn och unga. 1902 grundades organisationen som snabbt skulle utvecklas till att bli en av världens största barn- och ungdomsorganisationer – 4H.

1918 nådde organisationen Sverige och sedan dess har många genom oss fått känna av pirret i magen som uppstår när man ska åka på läger. Tryggheten av att tillsammans med nya och gamla vänner sitta under en stjärnklar himmel till ett knastrande ljud av en lägereld. Spänningen i att för första gången få besöka och lära känna en ny kultur i ett annat land. Fått möjligheten att påverka och engagera sig i det en själv tycker är kul.

All vår verksamhet arrangeras och drivs av oss unga ideella medlemmar, vilket är helt fantastiskt ifall man kollar på storleken samt kvalitén på den verksamheten vi bedriver.

Britt Axelsson och jag
Rix18_Tranås_2018_Erik_Ögnelooh_021

Våra värderingar & vision

I över 100 år har vi jobbat hårt med att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Vilket idag är vår vision.

Inom 4H bedriver vi verksamhet av ungdomar, för ungdomar. Det innebär att våra ledare i huvudsak är unga. I styrelser och kommittéer sitter ungdomar, som själva tar ansvar för och fattar beslut gällande sin fritid.

Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. Men detta innebär inte att 4H måste stå utanför samhällsdebatten. Vi kan – och skall – i stället yttra oss om frågor av intresse för rörelsen och medlemsgrupperna utan att behöva ta hänsyn till olika politiska partiers ställningstagande.

Det är vi medlemmar driver vår egna verksamhet och vi arrangerar allt från lokala klubbmöten på den närliggande 4H-gården till att arrangera internationella utbyten som sträcker sig över kontinenter och kulturer.

Vad räcker pengarna till?

4H-partner - badge

4H-Partner

85kr / mån

Alt. 1000kr / år

En klubb får möjlighet att täcka alla utgifter för deras klubb-aktiviteter under en termin. Eller arrangera ett lättare klubbläger för klubbens medlemmar.

Grundsponsor - badge

Grundsponsor

210kr / mån

Alt. 2500kr / år

För intäkterna av en grundsponsor kan vi arrangera en grillkväll för alla som engagerar sig i en styrelse, grupp eller kommitté inom Hallands 4H.

Bronssponsor - badge

Bronssponsor

425kr / mån

Alt. 5000kr / år

För 5 000kr kan vi starta upp en helt ny 4H-klubb, se till att de kan arrangera några aktiviteter och ge klubbstyrelsen ett förmånligt startbidrag.

Silversponsor - badge

Silversponsor

850kr / mån

Alt. 10 000kr / år

Idag betalar deltagarna en avgift för att delta på våra utbildningar. Med intäkterna från en silversponsor kan vi ta bort avgifterna för 20 deltagare, vilket leder till gratis utbildningar!

Guldsponsor - badge

Guldsponsor

1750kr / mån

Alt. 20 000kr / år

Vi kan täcka alla utgifter för vårt årliga Länsläger som lockar ca 50 barn mellan 10-15 år. Vilket betyder att alla deltagare kan delta helt gratis!

Huvudsponsor - badge

Huvudsponsor

2500kr / mån

Alt. 30 000kr / år

En huvudsponsor kan ge oss förutsättningarna för att forsätta med vår verksamhet. Hyra en till lägergård under sommaren och arrangera mer läger, skapa utbyten med andra föreningar.

Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_027_web

Varför sponsra / sammarbeta med 4H?

Det är inte konstigt att 4Hare som har varit engagerade i några år blir oerhört eftertraktade på arbetsmarknaden. Detta då vi genom 4H lär oss otroligt mycket bra kunskaper som är lätta att implicera på mer eller mindre alla olika typer av företag och branscher.

Många 4Hare är ansvarstagande, kan mycket om ekonomi och ledarskap. En anledning till detta är att många av våra medlemmar tidigt lär sig att arrangera större arrangemang, har koll på ekonomin, är ledare på både klubb-, krets- och länsnivå. Många sitter med i styrelser, kommittéer och grupper och är väldigt bra på det.

Vi anser själva att vi gör en samhällstjänst!

Bli vår nya sponsor

Bli sponsor
juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra