Devonutbyte_Halland_2013_Alma_Bengtsson_015

Engagera dig i Hallands 4H

Hallands 4H engagerar många människor, på många olika sätt – framförallt unga personer. På den här sidan kan du läsa mer om hur du kan engagera dig hos oss.

För att se vilka ideella uppdrag vi söker personer till och för att ansöka till dessa ber vi dig att klicka dig vidare till Volontärbyråns hemsida där alla våra lediga uppdrag finns. Hör gärna av dig ifall du är intresserad av att engagera dig men inte kan hitta något uppdrag som passar dig, så ser vi till att du kommer in i gemenskapen ändå!

Alla våra uppdrag är helt ideella.

Volontärbyrån
Läger_Stättared_Halland_Alma_Bengtsson_MG_6410_web
devonutbytet

Deltagare

Det är oftast som deltagare de flesta medlemmarna kommer in i verksamheten för första gången. Därefter utvecklar de sitt engagemang till att bli ledare eller arrangör.

Är du helt ny inom 4H är det bästa sättet för att börja engagera sig att delta i någon form av aktivitet. Du hittar alla våra planerade evenemang via vår medlemsportal Antribe.

Läger_Ästad_Halland_Alma_Bengtsson_MG_7026_web

Ledare

Att bli ledare inom 4H är ett naturligt steg efter att ha varit deltagare i sin klubb eller på något av våra läger.

Varje år arrangerar vi ett flertal ledarutbildningar för att fler medlemmar ska få möjlighet att bli ledare inom 4H.

Som ledare är du med på våra aktiviteter och ser till att alla mår bra och att allt rullar på.

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_072

Arrangör

Utan arrangörerna vore 4H ingenting. Det är genom dessa som verksamheten planeras och genomförs. De flesta som arrangerar en aktivitet har oftast varit deltagare och ledare tidigare, men det är inget krav.

De personerna som definieras som arrangörer är personer som antingen sitter med i en projektgrupp, verksamhetsgrupp eller i en styrelse.

Förtjänsttecken

Mentor

Du som har gedigen erfarenhet av att bedriva verksamhet kan utvecklas till att bli mentor.

Som mentor ser du till exempel till att arrangörerna (projektgruppen, verksamhetsgruppen eller styrelsen) mår bra, har koll på allt som behövs göras och säkerställer att verksamheten rullar på som den ska.

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_072

Sponsorgruppen

Vi från Hallands 4H, tillsammans med Stättareds 4H-gård vill utveckla hur vi jobbar med sponsorer. Detta för att kunna låta fler unga få möjlighet att delta i 4H:s verksamhet. Internationella utbyten, läger, utbildningar och mycket mer! Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att undersöka hur Hallands och Stättareds 4H kan få fler sponsringsmöjligheter.

 

Beskrivning av uppdraget

Tanken är att samla information genom att prata med företag. Exakt hur uppgiften ska utföras får du alt. de som engagerar sig själva bestämma. Kanske börjar ni med en omvärldsspaning på nätet, pratar med era vänner, kanske ringer ni till företag i ett begränsat geografiskt område, kanske skriver ni till företag i en viss bransch eller något annat ni själva kommer på.

Nästa steg är att komma med förslag på erbjudanden, det kan vara allt från att företaget har sin logga på vår hemsida till kundevent på Stättareds 4H-gård. Därefter går vi vidare och formar ett samarbete med ett eller ett par företag. Därefter arbetar vi tillsammans för att hitta ett hållbart sätt att arbeta med våra sponsorer.

 

Önskemål

Vi tror att du som söker detta uppdrag har varit aktiv inom 4H tidigare och känner till 4H väl, men är inget krav. Vi tror också du har flera års arbetslivserfarenhet och ett stort kontaktnät. Uppdraget är löpande och det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig. Vi ser gärna att ni är flera som arbetar tillsammans i en grupp.

 

Minimiåtagande

Det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig.

 

Lucia 20202 2_5.11.1

Luciagruppen

Hallands 4H har i många år arrangerat det omåttligt populära arrangemanget Varbergs Lucia. Varbergs Lucia är ett arrangemang där en Luciatrupp väljs ut, tränas och framträder på olika företag, organisationer och andra verksamheter under november/december. Vi söker nu personer som vill vara med och driva projektet.

 

Beskrivning av uppdraget

Din uppgift i Luciagruppen är att tillsammans med de andra i gruppen planera, leda och utföra projektet “Lucia Varberg”. I uppdraget ingår det bland annat att hitta samt välja ut de personer som ska ingå i Luciatruppen, koordinera fotografering, musikinspelning och träningar med Luciatruppen. Ni kommer även hålla kontakt med media och andra som kan vara intresserade av arrangemanget.

 

Önskemål 

Erfarenheter inom projektledning och att driva projekt är en fördel, men inget krav. Vi ser gärna att du ingår i en grupp med andra personer. Om du är intresserad samt vet om andra som skulle kunna tänka sig att ingå i en grupp tillsammans med dig är detta varmt välkommet.

 

Minimiåtagande

Att arrangera Lucia kröningen i Varbergs kyrka.

Pris1

4H-företagsgruppen

Under Hallands 4Hs länsförbundsstämma uttrycktes önskemål om att starta 4H-företagsgruppen. 4H-företag är ett viktigt sätt att stötta våra medlemmar att förverkliga sina idéer och stärka självkänslan. Under ca ett halvår bedriver medlemmarna egna mindre projekt i form av företag. De kommer själva på en idé de vill genomföra och 4H-företagsgruppen stöttar dem genom hela processen. Målet är att stötta 4H-företagande i Halland.

 

Beskrivning av uppdraget

Vi söker dig som drivs av att hjälpa barn och unga att utveckla sina egna idéer samt förverkliga dem. Varje år bedriver flera av våra unga medlemmar 4H-företag där de själva kommer upp med en företagsidé, tar fram en produkt eller tjänst samt säljer denna. Din uppgift blir att uppmuntra barn och unga inom 4H att starta 4H-företag, hjälpa dem att komma igång samt se till att deras resa går framåt.

 

Önskemål 

Vi ser att du som söker uppdraget själv är intresserad av entreprenörskap, men behöver själv inte driva något företag. 4H-företag är mer av mindre projekt än kommersiella företag.

 

Minimiåtagande

Det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig.