Devonutbyte_Halland_2013_Alma_Bengtsson_015

Engagera dig i Hallands 4H

Man kan engagera sig på väldigt många olika sätt. På den här sidan listar vi upp alla de uppdrag vi har inom Hallands 4H som vi önskar att någon ideell vill ta sig an. Fyll i formuläret på denna sidan så kontaktar vi dig så snart vi kan med mer information!

Är du intresserad av att engagera dig, men kan inte hitta något uppdrag som passar dig? Hör av dig så ser vi vad som kan passa dig!

Alla uppdrag som listas upp på den här sidan är ideella.

Engagera dig
Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_072

Sponsorgruppen

Vi från Hallands 4H, tillsammans med Stättareds 4H-gård vill utveckla hur vi jobbar med sponsorer. Detta för att kunna låta fler unga få möjlighet att delta i 4H:s verksamhet. Internationella utbyten, läger, utbildningar och mycket mer! Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att undersöka hur Hallands och Stättareds 4H kan få fler sponsringsmöjligheter.

 

Beskrivning av uppdraget

Tanken är att samla information genom att prata med företag. Exakt hur uppgiften ska utföras får du alt. de som engagerar sig själva bestämma. Kanske börjar ni med en omvärldsspaning på nätet, pratar med era vänner, kanske ringer ni till företag i ett begränsat geografiskt område, kanske skriver ni till företag i en viss bransch eller något annat ni själva kommer på.

Nästa steg är att komma med förslag på erbjudanden, det kan vara allt från att företaget har sin logga på vår hemsida till kundevent på Stättareds 4H-gård. Därefter går vi vidare och formar ett samarbete med ett eller ett par företag. Därefter arbetar vi tillsammans för att hitta ett hållbart sätt att arbeta med våra sponsorer.

 

Önskemål

Vi tror att du som söker detta uppdrag har varit aktiv inom 4H tidigare och känner till 4H väl, men är inget krav. Vi tror också du har flera års arbetslivserfarenhet och ett stort kontaktnät. Uppdraget är löpande och det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig. Vi ser gärna att ni är flera som arbetar tillsammans i en grupp.

 

Minimiåtagande

Det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig.

 

Lucia 20202 2_5.11.1

Luciagruppen

Hallands 4H har i många år arrangerat det omåttligt populära arrangemanget Varbergs Lucia. Varbergs Lucia är ett arrangemang där en Luciatrupp väljs ut, tränas och framträder på olika företag, organisationer och andra verksamheter under november/december. Vi söker nu personer som vill vara med och driva projektet.

 

Beskrivning av uppdraget

Din uppgift i Luciagruppen är att tillsammans med de andra i gruppen planera, leda och utföra projektet “Lucia Varberg”. I uppdraget ingår det bland annat att hitta samt välja ut de personer som ska ingå i Luciatruppen, koordinera fotografering, musikinspelning och träningar med Luciatruppen. Ni kommer även hålla kontakt med media och andra som kan vara intresserade av arrangemanget.

 

Önskemål 

Erfarenheter inom projektledning och att driva projekt är en fördel, men inget krav. Vi ser gärna att du ingår i en grupp med andra personer. Om du är intresserad samt vet om andra som skulle kunna tänka sig att ingå i en grupp tillsammans med dig är detta varmt välkommet.

 

Minimiåtagande

Att arrangera Lucia kröningen i Varbergs kyrka.

Pris1

4H-företagsgruppen

Under Hallands 4Hs länsförbundsstämma uttrycktes önskemål om att starta 4H-företagsgruppen. 4H-företag är ett viktigt sätt att stötta våra medlemmar att förverkliga sina idéer och stärka självkänslan. Under ca ett halvår bedriver medlemmarna egna mindre projekt i form av företag. De kommer själva på en idé de vill genomföra och 4H-företagsgruppen stöttar dem genom hela processen. Målet är att stötta 4H-företagande i Halland.

 

Beskrivning av uppdraget

Vi söker dig som drivs av att hjälpa barn och unga att utveckla sina egna idéer samt förverkliga dem. Varje år bedriver flera av våra unga medlemmar 4H-företag där de själva kommer upp med en företagsidé, tar fram en produkt eller tjänst samt säljer denna. Din uppgift blir att uppmuntra barn och unga inom 4H att starta 4H-företag, hjälpa dem att komma igång samt se till att deras resa går framåt.

 

Önskemål 

Vi ser att du som söker uppdraget själv är intresserad av entreprenörskap, men behöver själv inte driva något företag. 4H-företag är mer av mindre projekt än kommersiella företag.

 

Minimiåtagande

Det är upp till dig hur mycket du vill engagera dig.