Vi är Hallands 4H

I över 100 år har barn och unga engagerat sig i 4H. Den ideella organisationen där många för första gången får känna av pirret i magen som uppstår när man ska åka på sitt första läger. Tryggheten av att tillsammans med nya och gamla vänner sitta under en stjärnklar himmel till ett knastrande ljud av en lägereld. Eller spänningen i att för första gången få besöka och lära känna en ny kultur i ett annat land, en bra bit från Sverige.

Där barn och unga tidigt lär sig att ta ansvar och engagera sig för det de själva tycker är viktigt och kul. Föreningen där man får upptäcka världen och möta människor samt kulturer som är svåra att upptäcka själv. Där man får friheten att skapa samt driva en verksamhet som man själv tycker om. Platsen där man får umgås och ta hand om djur.

I 4H skapar vi lärdomar, minnen och projekt som påverkar samt består.

Medlemmar

Ca 800st

Klubbar

29st

Grupper

19st

Vi är en internationell ideell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. Vi finns i över 80 länder och riktar oss till barn och ungdomar 6-25 år. Inom 4H bedriver vi verksamhet av ungdomar, för ungdomar. Det innebär att våra ledare i huvudsak är unga. I styrelser och kommittéer sitter ungdomar, som själva tar ansvar för och fattar beslut gällande sin fritid.

Hallands 4H har vi aktiviteter i större delen av länet. Under sommaren arrangerar vi mycket läger samt matskolor som är uppskattade av 4Hare i alla åldrar. Vi arrangerar även en hel del utbildningar, internationella ungdomsutbyten och olika typer av klubbverksamet. Det som är så fantastiskt med 4H är att alla möjligheter finns och alla medlemmar är med och bestämmer vad vi ska göra.

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan.

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_028

Klubbverksamhet

Man kan säga att klubbverksamheten är grunden till 4H. Alla medlemmar, oavsett hur eller var de är engagerade, är medlem i en klubb. Klubbarna drivs helt och hållet av medlemmarna som i sin tur har hand om klubbens ekonomi, planerar klubbaktiviteter samt ser till så att alla medlemmar i klubben har kul.

I Hallands 4H strävar vi efter att 60% av alla medlemmar som antingen sitter i en styrelse, grupp eller kommitté ska vara inom vår målgrupp, dvs. mellan 6-25 år gamla – vilket vi också uppnår. Men det är inte det som är mest imponerande. Det vi tycker är imponerande är att det oftast är barn och unga mellan 6-15 år som helt själva driver klubbverksamheten. Det tycker vi är imponerande!

Fjäre

Fjäre-krets har funnits i många år och ligger i startgroparna för att bli något riktigt bra! Fjäre har en del aktiva medlemmar och en ny 4H-klubb har precis startat i området.

Varberg

Varbergskretsen är Hallands största 4H-krets med mycket aktiviteter och aktiva klubbar.

Falkenberg

Sedan några år tillbaks har man haft ett starkt samarbete med Varbergskretsens styrelse, vilket fungerar väldigt bra.

Laholm

I Laholm drivs verksamheten främst av en klubb som gör det mycket bra!

Läger & Matskolor

Vi i Hallands 4H har sedan 40-talet anordnat läger och kan därför alla knep för att skapa fantastiska sommarläger. För att våra läger ska bli i världsklass arrangerar vi de flesta av våra läger på någon av våra gårdar med olika lantlivsdjur som deltagarna tillsammans med ledarna får ta hand om. Vi har på båda gårdarna gångavstånd till varsin sjö som vi badar i och våra utbildade ledare finns alltid där för att se till så att just du får den bästa veckan på hela sommaren.

Under sommaren anordnar vi även Matskolor där barn och unga under en veckas dagläger får lära sig laga mat, veta mer om var maten kommer ifrån samt träffar nya vänner. Veckan präglas såklart av matlagning, lek och studiebesök på en bondgård!

Tack till våra sponsorer

Tack vare er kan vi fortsätta driva vår förening som ser till att alla barn och ungdomar utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.

Södra
Hunnestad
Ljusexperten
Husshåll
PCData
Kvantum
Varbergs energi
Rolfstorp
Hajen

Vi klarar mycket, men inte allt!

Vill du eller ditt företag hjälpa oss på vägen? Hör gärna av dig till oss! Vi är alltid i behov av fler som hjälper till och stöttar oss!

Jag vill sponsra Hallands 4H