Header-Företag

4H-företag

Att driva 4H-företag är enkelt och roligt! Vad du vill driva som 4H-företag är upp till dig! 4H-företag är ett hobby-företag som man vanligtvis driver under sommaren. Det kan vara att sälja kakor, klippa gräset hos grannen eller att göra jongleringsbollar – bara fantasin sätter gränser!

Ella Skapar

Ella bakar

Ella skapar och drivs av Ella 13 år från Valinge 4H-klubb.

Inom hennes företag gör hon mycket tårtor och andra bakverk. Under somrarna brukar hon även sälja nybakta frallor i närområdet.

Vill man kontakta Ella gör man det lättast via hennes Instagram: ellaskapar

Pumpaodling

Namnlöst-2

Bröderna John och Frans Alness från Sibbarp 4H-klubb har ett gruppföretag ihop där de odlar pumpor.
I år har sniglarna varit i farten så de blev inte riktigt samma skörd som vanligt. För att ta igen förlusten på skörden gjorde även bröderna insektshus till våra små vänner.

Vilken problemlösningsförmåga och kreativitet!

Rubrik

Små inlägg om bra 4H-företag. Så som det ser ut på aktivitetssidan.

Rubrik

Små inlägg om bra 4H-företag. Så som det ser ut på aktivitetssidan.

Hur startar man ett 4H-företag?

Att starta ett 4H-företag är lätt! Först behöver du en idé, sen behöver du en 4H-företagsbok (bokföringsbok). I 4H-företagsboken fyller du i information om ditt 4H-företag, vad du har gjort och hur det har gått. Beställ en genom att kontakta 4H-företagsledaren i din klubb eller Expeditionen: halland@4h.se – helt gratis!

Vill ni få fler 4H-företag i er klubb? Börja med att utse en 4H-företagsledare som samordnar 4H-företagarna. Ha en träff där ni pratar om, visar och ger exempel på 4H-företag. Glöm inte bort att registrera 4H-företagarna till expeditionen (halland@4h.se)! När 4H-företagen är igång kan det vara bra att göra hembesök hos 4H-företagarna. Då får 4H-företagarna möjlighet att ställa frågor och få vägledning i sitt 4H-företag. Vanligtvis gör man två stycken, en under och en efter sommaren.

Utmärktpriset

Utmärktpriset

Varje år delas Utmärktpriset ut till de två 4H-företagare som har utmärkt sig mest under året. Läs mer om utmärktpriset här!

4H-företagsfilmen