Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_024_web

För ideella

Välkommen till vår sida för ideella medlemmar i Hallands 4H! Här hittar du information och verktyg som kan underlätta ditt ideella engagemang inom 4H. Vi hoppas att du hittar det du söker och att hemsidan kan bidra till att göra ditt engagemang ännu givande och meningsfullt. Tack för att du bidrar till att göra vårt samhälle lite bättre genom ditt ideella arbete. Vi hoppas att du trivs här och att du fortsätter att vara en del av vårt gemensamma arbete.

Här kan du hitta allt från våra stadgar och riktlinjer till tips och råd om hur du kan påverka och delta i olika beslut inom 4H. Du kan även hitta information om olika kommunikationsverktyg och hur du kan få tillgång till 4H-merchandise. Oavsett om du är ny medlem eller har varit med länge, hoppas vi att du hittar något som kan hjälpa dig att göra ditt ideella engagemang ännu mer meningsfullt och givande.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller förslag på ämnen du skulle vilja se mer av på hemsidan. Vi hoppas att du trivs här och att du fortsätter att vara en aktiv del av vårt gemensamma arbete!

Stort tack för att du engagerar dig ideellt! Du och ditt engagemang är viktigt för oss! ❤️

002_POL_040_003
Nationella_Konferensen_Valla_2020_Alma_Bengtsson_MG_2895_

Våra dokument

På denna sida hittar du viktig dokumentation som stadgar, budget, policy, regler, arbetsprogram och verksamhetsplan. Vi har också samlat en del användbara mallar som kan vara till hjälp. Observera att inte alla mallar finns här, utan bara de allmänna som gäller för hela verksamheten.

1993_April_24_Stämma_i_Frillesåsskolan_0001_a

Årsmötet / stämman

Årets mest betydelsefulla möte är vårt årsmöte. Genom att klicka på länken nedan kommer du till sidan där du hittar all information om årsmötet. På årsmötet fattar vi beslut om vilka som ska ingå i förbundsstyrelsen, olika grupper och mycket mer. Kom och låt din röst höras! Du kan också skicka in motioner under året.

markus-winkler-LNzuOK1GxRU-unsplash

Planeringskonferensen

Det andra mest betydelsefulla mötet är vår planeringskonferens. På denna konferens fattar vi beslut om vårt arbetsprogram, dvs. vilka aktiviteter vi planerar att genomföra, vår budget och vår verksamhetsplan som fastställer våra mål för den kommande tiden.

002-046-036

Trygghet

Vår kultur inom 4H bygger mycket på trygghet och för oss är trygghet mer än bara ett ord – det är grunden som vår verksamhet vilar på. Hos oss ser vi trygghet som en förutsättning för lärande, utveckling och glädje. Det är en av de mest centrala byggstenarna i vår strävan att forma en positiv framtid för våra medlemmar.

1990_Maj_19_Landsbygdsmanifestation_0002

Vår 100-åriga historia

Vi är en väldigt gammal, men modern organisation med rötter från USA. Sedan början på 1900-talet har vi inom 4H bedrivit verksamhet för medlemmar runt om i världen. Vi är en medlemsstyrd organisation där medlemmarna är i fokus. Verksamheten bedrivs till största del av barn och unga, för andra barn och unga.

Nationella_Konferensen_Valla_2020_Alma_Bengtsson_MG_2895_

Allt du behöver veta

Vi vill att alla barn och unga ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Idag engagerar vi medlemmar för att vi ska utvecklas för att nå vår fulla potential samtidigt som vi är med och bidrar till att en bättre samt mer meningsfull värld samt fritid.

Läger_Ästad_Halland_Alma_Bengtsson_MG_7026_web

Medlemsbrevet

Fyrväpplingen är vårt medlemsbrev som regelbundet skickas till alla ideellt engagerade medlemmar. I brevet kan du läsa om vad som händer inom Hallands 4H, få tips om hur du kan bli en bättre ledare och arrangör samt lära dig mer om vad 4H är för typ av organisation. Skicka gärna in egna texter, inbjudningar, mm.

220729_AlmaBengtsson_Rix22_Halland_0379_web

Använd vår projektplan

All vår verksamhet kan på ett eller annat sätt bedrivas i projektform, framförallt våra aktiviteter. Hallands 4H länsförbundsstyrelse har tillsammans med en rad olika nyckelpersoner tagit fram en ofantligt bra projektplan som lämpar sig till både nybörjare samt proffs när det kommer till att bedriva projekt.

Tackkort - Gul_1

Hylla & nominera!

En viktig del av vår kultur är att uppmärksamma och hylla medlemmar som vi tycker extra mycket om. Genom att klicka på länken nedan kommer du till vår nomineringssida där vi har samlat många olika priser som vi delar ut inom Hallands 4H. Nominera så många som du vill! Du kan även skicka tackkort!

Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_009_web

Påverka / Skicka motion

Genom att klicka på knappen nedan kan du påverka vår verksamhet. Du kan till exempel skicka in en motion (förslag på förändring) till länsförbundsstyrelsen, som antingen vidarebefordrar frågan till rätt grupp eller tar upp den på nästa styrelsemöte, årsmöte eller planeringskonferens.

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_144

Merchandise

Vi i Halland har satsat på att erbjuda bra merch och har tagit fram många olika produkter som du kan köpa. Vissa produkter tillverkas bara i begränsade upplagor, så passa på att köpa om du ser något som du gillar! Om du har frågor eller önskemål om merch, tveka inte att kontakta Ellen Svensson, som är ansvarig för merch.

002_POL_040_009

Kontakta styrelsen

De som är ansvariga för Hallands 4Hs verksamhet är länsförbundsstyrelsen. Om du har en fråga, vill delta på ett styrelsemöte eller liknande, tveka inte att höra av dig till styrelsen. Genom att klicka på knappen nedan hittar du kontaktuppgifter till alla i styrelsen. Inga frågor eller funderingar är dumma, så tveka inte att höra av dig.

Nationella_Konferensen_Valla_2020_Alma_Bengtsson_MG_2895_

Sök reseersättning

För dig som reser i egenskap av ledare, arrangör eller mentor inom ett projekt som du är med och bidrar till kan du ansöka om reseersättning. Vi anser att det inte ska kosta pengar att engagera sig ideellt inom 4H, så klicka dig vidare för att läsa mer!

Agenda 2030
juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra