Lära genom att göra_2_1

Vi syns i press och media

Välkommen till vår press- och mediasida! Hallands 4H är inte bara en vital del av vårt samhälles kärna, utan också ett ämne av intresse för media. Här har vi samlat artiklar, intervjuer, reportage och andra medieinslag där vi och våra medlemmar har varit i fokus.

Detta arkiv är ett bevis på vår aktiva roll i samhället, våra bidrag till lokala evenemang, och vårt engagemang i att forma framtidens unga ledare. Genom att bläddra igenom dessa klipp kan du få en djupare inblick i våra aktiviteter, framgångar och de händelser där vi har spelat en central roll.

Vi är stolta över att vara en del av samhället och ännu stoltare över att dela dessa minnesvärda ögonblick med er. Ta gärna en stund att utforska vårt mediebibliotek och se hur vi har växt, utvecklats och påverkat vår omgivning genom åren.

Nationella_Konferensen_Valla_2020_Alma_Bengtsson_MG_2895_

1 augusti 2023

Uppslas

Nu ska Uppsalas 4H-gårdar fördubblas

Två ska bli fyra. Antalet 4H-gårdar i Uppsala är på väg att fördubblas. En ny gård ska öppnas i Linnés Sävja och kommunen har ytterligare byggplaner i anslutning till Valsätraskolan.

– Det är viktigt för barn och unga att vara i kontakt med naturen, och inte bara stadslivet, säger Lisa Dahlin, vice ordförande för Uppsala 4H.

26 juli 2023

Daniel landsbyggare

Daniel är nominerad till Ung Eldsjäl – Årets landsbyggare

Daniel Sjöberg brinner för att främja livet på landsbygden och att engagera ungdomar i lantbruk, djurhållning och hållbarhetsinitiativ. Daniel nomineras för att han är en inspirerande ledare och förebild för alla som vill göra en positiv skillnad på landsbygden. Hans engagemang och passion kommer att fortsätta ha en stor positiv inverkan på landsbygdssamhällen under många år framöver.

21 juli 2023

Skärmbild 2023-08-03 105159

Glada och hesa på 4H:s riksläger: Sjungit sedan i morse

På fredagen drog ungdomsorganisationen 4H:s riksläger igång i Växjö.

Två av de taggade deltagarna som sjungit ramsor hela vägen från Falkenberg är Alice och Maria.

”Vi ser fram emot att träffa alla nya människor, hela Sverige som är här”, säger de.

26 Oktober 2022

HN 1

4H vill starta stadsnära 4H-gård vid Träslövsgården

Varberg har länge varit ett starkt fäste för 4H. Redan 1926 startades den första lokala 4H-klubben i Tvååker. Men någon klassisk 4H-gård har aldrig funnits inom kommunens gränser. Det kan det snart bli ändring på.

29 juli 2022

HN 2

4H håller riksläger i Ästad

Nära 200 ungdomar från 4H håller läger i Ästad den här veckan. Lägret invigdes med en parad i lördags och nu efter en vecka är det dags att ta farväl.

16 juli 2022

hn 3

Stättareds get-yoga är rena familjenöjet: ”Tillför en extra glädje”

Stättareds get-yoga kan ha varit den första i Sverige. Nu är de inne på fjärde året, och yoga med getter fortsätter att vara ett av de mest populära inslagen på 4H-gården.
– Getterna tillför den där extra glädjen man inte får på annat sätt, säger yogaläraren Lisa Karinsdotter.

6 januari 2022

hn 4

Tomtar och troll lockade tusentals till Stättared

I mer än tio år har mängder med besökare lockats till Stättareds 4H-gård, utanför Veddige, för att se tomtar, troll och häxor på trettondagen. Så även i år.
– Det är jättekul, säger Lina Vahlersvik, biträdande gårdsföreståndare.

13 juni 2021

hn 6

Sibbarp – en gång ett aktat namn i volleybollens elitskikt

Satt man i det kalla draget kunde du drabbas av nackspärr. Men det var inget gnäll. Volleybollaget Sibbarps JUF bildades ur den aktiva 4H-föreningen i bygden. Volleybollen var en stor del av lägren inom 4H och utbyten som skedde i inlandets Halland. I Sibbarp fanns flera talangfulla spelare, både på dam- och herrsidan.

27 maj 2018

hn 5

Getyoga – trenden som är här för att stanna

Tänk dig att du sitter på huk med hälarna mot varandra och sträcker armarna rakt upp mot de grönskande trädkronorna. Samtidigt tuggar en get försiktigt på din tröja för att sedan fortsätta med din yogamatta. En helt normal upplevelse för den som testar den senaste trenden – getyoga.

18 juni 2019

hn 8

4H-läger i Ästad lockade ungdomar från hela Sverige

För trettionde året i rad anordnas Lantlivsläger på 4h-gården i Ästad. Totalt deltar 27 barn och ungdomar i åldrarna 10-14 år.
– Du kan inte få en bättre sommarerfarenhet, varken som deltagare eller ledare, säger lägeransvarig Filip Carlsson.

15 juni 2018

hn 7

Lantisrörelsen som spridit sig till stan

Folk har fått upp ögonen för det 4H alltid strävat efter. Det menar rörelsens riksordförande Daniel Otterdahl.

– Vi står för social hälsa, stadsodling och barn och ungas utveckling. Och i vår kommande verksamhetsplan utgår vi från FN:s 17 klimatmål.

Mer rätt i tiden kan 4H inte vara. Daniel Otterdahl anser att med rätt förutsättningar och mer muskler kan 4H få större betydelse i dagens människors urbana liv.

1 december 2011

Förtjänsttecken

En eldsjäl som redan har vunnit

Varbergaren Daniel Otterdahl är nominerad i Eldsjälsgalan, som sänds i TV4 den 29 december.

Hur kom det sig att du blev nominerad?

– Jag är engagerad i 4H. Jag sitter i länsförbundsstyrelsen och jag har varit med och arrangerat riksläger.

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra