Ästad 4H-gård

Vackert inramad av den centralhalländska bokskogen, och bara några minuters naturskön promenad från två sjöar, ligger denna lugna, trivsamma lägergård. I närheten finns flera vandringsleder och utflyktsmål. Ästad 4H-gård är därför utmärkt för lägerskolor och kurser.

Huset byggdes under 1930-talet och fungerade under många år som kommunens barnkoloni. Driften övertogs av 4H i mitten av 1980-talet, och anläggningen renoverades i omgångar mellan år 2000-2005.

Ästad 4H-klubb köpte fastigheten i maj 2006 och har sedan dess fortsatt att renovera lägergården. Idag är gården i mycket bra skick med ett stort bra kök och fräscha rum!

Banner_Läger_Ästad_2016_Carl_Holmén_001

Ästad 4H-Klubb

För mer information om Ästad 4H-klubb, besök deras hemsida genom att klicka här. 

Läger på Ästad 4H-gård

Varje sommar arrangerar vi läger på Ästad 4H-gård. Under våra lantlivsläger bor lägerdeltagarna på gården, badar i sjön som ligger ett stenkast ifrån och gosar med våra djur som finns runt om kring. Många förknippar Hallands 4H med våra fantastiska läger, vilket inte är så konstigt då vi har arrangerat läger sedan 40-talet!

Djuren bor på gården större delen av sommaren och tas hand av lägerdeltagarna, lägerledarna samt vår vaktmästare. Observera att djuren enbart är på gården under sommaren då våra lantlivsläger pågår. Vill man klappa och gosa med djur rekommenderar vi Stättareds 4H-Gård, där bor våra djur året om.

För mer information om våra sommarläger, klicka här! 

Adress & telefonnummer

Telefonnummer till gården (för att nå vaktmästaren eller gäster som besöker 4H-gården):

0340-460 10 (ej bokning)

Adress:

Ästad 4H-klubb
Ästad 5
432 77 Tvååker

Familjen Inghammars camping och bastu vid Byasjön kan bokas på tfn 0340-460 13

Ästad3