Devonutbyte_Halland_2013_Alma_Bengtsson_015

Ästad 4H-gård

Vackert inramad av den centralhalländska bokskogen, och bara några minuters naturskön promenad från två sjöar, ligger denna lugna, trivsamma lägergård. I närheten finns flera vandringsleder och utflyktsmål. Ästad 4H-gård är därför utmärkt för lägerskolor och kurser.

Huset byggdes under 1930-talet och fungerade under många år som kommunens barnkoloni. Driften övertogs av 4H i mitten av 1980-talet, och anläggningen har renoverats i omgångar.

Ästad 4H-klubb köpte fastigheten i maj 2006 och har sedan dess fortsatt att renovera lägergården. Idag är gården i mycket bra skick med ett stort bra kök och fräscha rum!

Bilder på gården

Här har vi samlat några bilder för att du ska kunna se hur gården ser ut. Klicka på bilderna för att se dem större. Notera att vissa bilder är något äldre och att bilderna kan skilja sig något från verkligheten, dock inte markant.

Allmänt om gården

Vi kan erbjuda en modern och fräsch gård med 48 bäddar fördelat i flera olika rum. Vi har även ett stort kök med flera kylskåp, två spisar och en restaurangdiskmaskin. På gården finns gratis och bra internet samt en större lokal i källaren som passar bra för konferenser. Gården ligger nära till både fin natur och stor sjö. Önskas det att hyra kanoter eller SUPar har vi detta med!

Bokningsvillkor

I samband med att ni bokar gården ser vi gärna att ni har läst igenom de tre dokument ni finner här nedan. Genom att göra en bokning via vårt system godkänner ni att ni har läst och tagit del av informationen som står i dessa dokument.

Bokningsinformation och villkor

Städschema

Mall – Deltagarlista

Boka vår gård här

När vi själva inte arrangerar 4H-verksamhet på eller runt om kring Ästad 4H-gård hyr vi ut gården till olika typer av verksamheter. De senaste åren har en hel del skolor, företag och organisationer hyrt gården för övernattningar, lägerskolor, utbildningsdagar och konferenser. Här nedan kan du själv boka gården. Genom att hyra gården är du med och stöttar vår verksamhet för barn och unga. Tack!

Granska eller avboka din bokning här

Vid avbokning senare än 30 dagar innan ankomstdag, vänligen kontakta vår expedition.

Vanliga frågor

Kan vi checka-in och check-ut när vi vill?

Nej. Gården är endast bemannad vid er in- och utcheckning. Våra standardtider är 13.00 för incheckning och 11.00 utcheckning. Om tiderna inte passar er så hör av er så försöker vi hitta en lösning.

Vi vill bara hyra gården över en kväll eller dag, går det?

Det går fint! Ring oss för att boka dags- eller kvällshyra så ordnar vi det!

Hur sover man?

Huset har våningssängar utrustade med madrass, kudde och täcke. Sängkläder behöver medtas. Sovsäckar får inte användas av brandsäkerhetsskäl.

Hur många bäddar finns det?

Huset har plats för 48 bäddar fördelat i 3-, 4- och 6-bäddsrum. Bland dessa finns det två tillgänglighetsanpassade sängar i ett 2-bäddsrum.

Finns det kök?

Japp! Det finns ett fullt utrustat kök med: storköksdiskmaskin, två kylskåp, ett frysskåp, en mikrovågsugn, två spisar med varmluftsugn, porslin och övrig standardutrustning.

Går det att grilla?

Det finns en cementerad grillsplats med galler. Ved finns tillgängligt i ett intilliggande vedhus. Tändredskap finns dock inte.

Behöver man ha med sig egna flytvästar när man hyr kanoter eller Stand-up Paddleboards?

Vi har flytvästar på plats i flera olika storlekar. Så ni behöver inte ta med er egna.

Vi är en 4H-klubb eller 4H-krets finns det möjlighet för oss att få rabatt?

Javisst! Ange ”4H” som produktkod så får ni rabatt!

Kommer det att finnas djur på gården när vi är där?

Vi har enbart djur på gården i samband med våra sommarläger, annars bor djuren bland annat på Stättareds 4H-gård. Övriga tider på året har vi inga djur på Ästad 4H-gård.

Vi vill boka bastu, går det bra?

Bastun vid Byasjön hyrs inte ut av oss utan av familjen Inghammar. Familjen Inghammars camping och bastu kan bokas på 0340-460 13.

Karta över byggnaden

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra