samuel-bryngelsson-_tZ6EjT34IE-unsplash

Sommarens roligaste sommarjobb!

Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig!

Vi har sedan 40-talet arrangerat läger och vet precis hur man ska få till en bra lägerkänsla och skapa en så bra sommarvecka som möjligt för våra drygt 400 deltagare.

En stor del av hur vida ett läger blir bra eller inte ligger hos ledarna, det är nämligen dem som till största del ser till att alla mår bra, har kul och kommer på roliga bus, med mera! Nu söker vi ledare till våra läger och vi ser fram emot din ansökan!

Läger_Stättared_Halland_Alma_Bengtsson_MG_6662_web

Jobba på läger

Vi arrangerar övernattningsläger med djur, bad och roliga upptåg på både vår 4H-gård i Stättared, strax utanför Kungsbacka och på vår gård i Ästad mellan Varberg och Falkenberg. Lägerdeltagarna är mellan 10-14 år och aktiviteterna består av bland annat djurskötsel, kanotpaddling, utflykter, tävlingar, lekar, matlagning och friluftsliv. Vi sover inomhus på våra 4H-gårdar, med undantag sista natten där ett par ledare tillsammans med deltagarna antingen sover i tält eller i ett vindskydd.

Som läger ledare behöver du egentligen inga tidigare erfarenheter, vi lär dig allt du behöver veta. Men därför är det också viktigt att du går de utbildningar vi erbjuder om du blir erbjuden jobb via oss.

 

Vi söker just nu

Huvudledare över 18 år. 

Som huvudledare är det meriterande ifall man har tillgång till körkort, även en bonus ifall man har egen bil men inget krav. Även bra ifall man har tidigare erfarenheter av barn, djurvana, relevanta studier som t.ex. barn- och fritid, lärarprogram eller liknade. I och med att vi badar och paddlar så är det et krav att vara simkunnig.

Som lägerledare blir du snabbt en förebild för deltagarna så att vara omtänksam, kreativ och positiv är alltid bra egenskaper! Alla ledare utbildas av oss för att få alla tips och lära sig det man behöver för att skapa så bra läger som möjligt tillsammans med de andra ledarna man jobbar med!

 

Hjälpledare minst 16 år 

Som hjälpledare är du med som ledare och ser till att alla deltagare mår bra och har kul. Jobbet som hjälpledare och huvudledare är relativt likt, man utför ungefär samma arbetsuppgifter. Skillnaden mellan en hjälpledare och en huvudledare är egentligen inte speciellt stor, bortsätt från att man som hjälpledare inte jobbar natt och har mindre ansvar.

Kanske har man för något år sedan själv deltagit som lägerdeltagare och nu vill ta steget till att jobba som ledare? Då är jobbet perfekt för dig!

Vi ser framemot din ansökan!

Registerutdrag från polisen

Alla som ska jobba för Hallands 4H på ett eller annat sätt måste visa upp ett godkänt belastningsregister. Att beställa ett registerutdrag är gratis, men kan ta lite tid. För att rekryteringen ska gå så lätt som möjligt kan du redan nu beställa ett registerutdrag, på så sätt är du förberedd ifall du är aktuell för en anställning hos oss.

Ledare 1

Tidsplan för rekryteringen

September – december 2023

Rekryteringen av erfarna ledare startar. Har du jobbat som lägerledare tidigare kan du förvänta dig att bli rekryterad innan årsskiftet.

Januari – februari 2024

Under den här perioden rekryterar vi resterande ledare för alla våra sommarläger. Du kan förvänta dig att få svar om du är aktuell för oss eller inte under den här tiden.

Mars – april 2024

Rekryteringen börjar bli klar och utbildning sker för alla våra lägerledare. Utbildningstillfällena är obligatoriska för alla ledare oavsett roll och erfarenhet.

juni – augusti 2024

Ytterligare utbildningstillfällen sker i början på juni och våra läger startar samt pågår under den här perioden.

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra

Jobba på matskolor

Vi arrangerar även dagläger där största fokuset ligger på matlagning. Våra matskolor sker i flera kommuner runt om i Halland i hemkunskapssalar. Under en vecka lagar deltagarna frukost, lunch och någon form av fika och det är din tillsammans med de andra ledarnas uppgift att lära dem! Ett väldigt kul och lärorikt jobb även för ledarna.

Mellan matlagningspassen sker det korta utbildningar kring livsmedel, klimat och hushåll. En av dagarna besöker deltagarna tillsammans med ledarna en livsmedelsproducent i Halland, vilket kan vara en kvarn, ett bageri, en bondgård eller liknande!

 

Vi söker just nu

Huvudledare över 18 år. 

Som huvudledare ser man till att alla deltagare mår bra och hjälper dem med matlagning. Som huvudledare är det meriterande ifall du har tillgång till körkort, även en bonus ifall du har egen bil men inget krav. Även bra ifall du har tidigare erfarenheter av barn, relevanta studier som t.ex. barn- och fritid, lärarprogram, resturang eller liknade.

Har du tidigare jobbat i matbutik, café eller resturang kommer du ha nytta av dina erfarenheter. Inget krav på att man ska vara professionell kock, men man ska på ett pedagogiskt sätt kunna lära ut grunden i matlagning.

Som lägerledare blir du snabbt en förebild för deltagarna så att vara omtänksam, kreativ och positiv är alltid bra egenskaper! Alla ledare utbildas av oss för att få alla tips och lära sig det man behöver för att skapa så bra läger som möjligt tillsammans med de andra ledarna man jobbar med!

 

Hjälpledare minst 16 år 

Som hjälpledare är du med som ledare och ser till att alla deltagare mår bra och har kul. Jobbet som hjälpledare och huvudledare är relativt likt, man utför ungefär samma arbetsuppgifter. Skillnaden mellan en hjälpledare och en huvudledare är egentligen inte speciellt stor, bortsätt från att man som hjälpledare har mindre ansvar.

Kanske har man för något år sedan själv deltagit som lägerdeltagare och nu vill ta steget till att jobba som ledare? Då är jobbet perfekt för dig!

Vi ser framemot din ansökan!

Matskolor_Halland_Alma_Bengtsson_MG_6298_web