Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_026

Nominera en 4Hare

Det finns oerhört många fantastiska eldsjälar inom 4H som hela tiden gör sitt yttersta för att vi ska finnas till samt utvecklas i den riktningen vi vill. Dessa eldsjälar samt alla andra inom 4H som gör något bra bör uppmärksammas och med jämna mellanrum få ett tack!

Ett sett att visa uppskattning och säga tack är genom att dela ut priser. Varje år delas ett flertal priser ut inom Hallands 4H. Nominera gärna någon du tycker förtjänar ett pris!

Rix18_Tranås_2018_Alma_Bengtsson_144
Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_198_web

Skicka ett tackkort

Alla uppskattar att få ett tackkort, men det är faktiskt minst lika roligt att skicka ett. Vem vill du hylla eller ge lite extra uppmuntran till? Kanske en bra ledare, en medlem eller förälder? Skriv en hälsning till någon du tycker förtjänar ett kort så skickar vi det!

En stor del i hur vi bedriver vår verksamhet kretsar kring att skapa en bra kultur där alla känner sig trygga, en del av gemenskapen och känner sig uppskattade. Ett av de finaste sätten att bli uppmärksammad på är att få ett personligt tackkort på posten.

Under de senaste åren har vi skickat hundratals tackkort och nu har även du chansen att skicka ett!

Förra året skickades 93 stycken

Det är många som verkligen uppskattar vår verksamhet och hemligheten bakom den ligger verkligen i alla de ideellt engagerade medlemmarna som skapar den. Dessa förtjänar alla tack de kan få, minst av allt ett tackkort! Under förra året skickades hela 93 stycken tackkort ut till våra medlemmar.

Tackkort
Ellen årets halländska

Årets Halländska 4Hare

Årets Halländska 4H:are är ett av Hallands 4H:s mest prestigefyllda utmärkelser. Den delas ut en gång om året till någon som har gjort en särskild insats för Hallands 4H.

Nominera till Årets Halländska 4H:are! Man kan nominera till Årets Halländska 4H:are året runt. Fritt fram att nominera hur många som man vill! Nominera hellre en gång för mycket än en gång för lite!

Utmärkelsen går till Halländska 4H.are som har engagerat sig och gjort något bra inom Hallands 4H. I Hallands 4H har vi mängder av ideella eldsjälar som lägger många timmar av sin fritid på att driva, stötta och utveckla vår 4H-verksamhet. Det vill vi premiera.

Nominera Årets Halländska 4H:are
Ifall vi behöver förtydligande
Förtjänsttecken

Förtjänsttecken

På Sveriges 4H:s riksstämma 1974 beslutades det om att vi skulle inrätta förtjänsttecken i guld, silver och brons som kan delas ut till medlemmar som gjort förtjänstfulla insatser inom rörelsen.

Förtjänsttecken i guld
Kan utdelas för minst tio års framstående ledarinsats på riks- eller länsplan (om särskilda omständigheter föreligga kan förtjänsttecknet i guld även tilldelas ledare på lokalplan). Kan erhållas av den som gjort 4H-verksamheten stora tjänster, som på ett avgörande sätt förbättrat verksamheten villkor.

Förtjänsttecken i silver
Kan utdelas för minst tio års väl vitsordad ledarinsats inom något av riksförbundet organisationsled.

Förtjänsttecken i brons
Minst fem års deltagande som ledare på klubb- eller kretsplan, väl vitsordat.

Känner du någon inom 4H som förtjänar ett förtjänsttecken? Nominera!

Nominering Förtjänsttecken
Ifall vi behöver förtydligande
Lägereld

100-Årsfonden

Under 2018 firade Sveriges 4H 100 år. Elisabeth Otterdahl som det året gick i pension efter många år i tjänst önskade att starta upp en fond med syfte att slå ett slag för 4H:s framtid efter den väl myntade strofen ”För vår framtid ett slag ska vi slå”. Detta uppnås genom att uppmuntra och premiera ideella för deras engagemang inom 4H i Halland. Vi vill genom 100-årsfonden föra 4H framåt och dela ut pris till de ideella som utvecklat verksamheten eller som personligen vuxit inom organisationen.

Från denna fond går det att söka pengar till priser eller gåvor för uppmuntran eller i samband med olycksfall. Då 100-årsfondens syfte påminner om Fonden till Ulf Alvarssons minne har denne införlivats i 100-årsfonden.

Nominering till 100-årsfonden
Selma Svensson, Sibbarps 4H-klubb

Utmärktpriset

Utmärktpriset är ett pris för de som utmärkt sig på ett positivt vis med sitt 4H-företag. Det kan ha varit att de har lagt många timmar på deras företag, haft en bra idé eller något annat som gör deras företag speciellt!

Varje år delas det ut två Utmärktpriser: första och andra pris delas ut av Hushållningssällskapet under deras stämma.

Alla som under året har haft ett godkänt 4H-företag har möjlighet att vinna! Knåpa ihop en bra motivering och nominera idag! Man får nominera hur många man vill!

Nominera till Utmärktpriset här!

 

Nominering Utmärktpriset
Svara gärna på följande: Hur många timmar har företagaren arbetat, har företagaren ett nytänkande företag eller utförande av sitt 4H-företag (T.ex. sätt att nå ut till sina kunder/målgrupp)?
Klövergalan

Klövergalan

Under Nationella Konferensen brukar enligt tradition Klövergalan äga rum där vi lyfter fram bra verksamhet samt personer i organisationen. Vet du någon som borde uppmärksammas? Tveka då inte att skicka in en nominering, det behöver inte ta mer än några minuter.

Årets kategorier är följande

– Årets Projekt

– Årets Verksamhet

– Årets Anställda

– Årets Styrelsemedlem

– Årets Kompis

– Årets Eldsjäl

– Årets Ledare

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra