hn 8

Hallands 4H söker lägerchefer till sommarens lantlivsläger

Läger är en rolig och lärorik upplevelse för både barn och ledare. Som lägerchef har du en viktig roll i att skapa en trygg och trivsam miljö där alla kan ha kul och lära sig nya saker. Vill du vara med och skapa oförglömliga sommarminnen för barn i åldern 10-14 år? Då är du den vi söker!

Om oss

Hallands 4H är en ideell förening som arbetar för att uppnå våran vision som är att alla barn och unga ska utvecklas till engagerade, välmående, ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Vi arrangerar olika aktiviteter, resor och utbildningar. Bland annat övernattningsläger på sommaren på våra 4H-gårdar i Stättared och Ästad.

Lägerverksamheten

Våra läger är fyllda med roliga och lärorika aktiviteter som kanotpaddling, utflykter, tävlingar, lekar, djurskötsel, matlagning och friluftsliv. Vi sover inomhus på våra 4H-gårdar, med undantag sista natten där ett par ledare tillsammans med deltagarna antingen sover i tält eller i ett vindskydd.

Läger_Stättared_Halland_Alma_Bengtsson_MG_6662_web

Vi söker dig som

Har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.

Är intresserad av friluftsliv och lantliv.

Är simkunnig.

Har körkort och egen bil.

Är ansvarsfull, positiv och har lätt för att fatta beslut.

Som lägerchef har du följande ansvarsområden

Leda och organisera lägret.

Samarbeta med övriga ledare

Ha kontakt med vårdnadshavare och personal.

Vara en god förebild.

Se till att lägret genomförs på ett säkert och tryggt sätt.

Utbildning

För att du ska ha rätt förutsättningar för att vara en bra lägerchef erbjuder vi en rad olika utbildningar. Det är obligatoriskt att gå de utbildningar vi erbjuder om du blir erbjuden jobb via oss. Datum att boka in redan nu 19-21 april och 15 juni.

Veckor

En vanlig lägervecka börjar med jobb på söndagen 11.00 och avslutas vid 21.00 eller 23.00 på torsdagen beroende på vilken gård. Mat och boende ingår alltid både när du jobbar och när du är ledig under datumen ovan.

 

Som lägerchef behöver du kunna jobba följande veckor.

Vecka 24 (10-14 juni) – Förberedelsevecka

Vecka 25 (16-20 juni)

Vecka 26 (23-27 juni

Vecka 27 (30 juni- 4 juli)

Vecka 28 (7-11 juli)

Vecka 32 (4-8 augusti)

Registerutdrag från polisen

Alla som ska jobba för Hallands 4H måste visa upp ett godkänt belastningsregister. Att beställa ett registerutdrag är gratis, men kan ta lite tid. För att rekryteringen ska gå så lätt som möjligt kan du redan nu beställa ett registerutdrag, på så sätt är du förberedd ifall du är aktuell för en anställning hos oss.

Följ länken, klicka vidare till ”annan verksamhet än skola och barnomsorg. På frågan ”Vilken typ av belastningsregister vill du begära ut?” Svarar du: Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg.

Ledare 1

Tidsplan för rekryteringen

September – december 2023

Rekryteringen av erfarna ledare startar. Har du jobbat som lägerledare tidigare kan du förvänta dig att bli rekryterad innan årsskiftet.

Januari – februari 2024

Under den här perioden rekryterar vi resterande ledare för alla våra sommarläger. Du kan förvänta dig att få svar om du är aktuell för oss eller inte under den här tiden.

Mars – april 2024

Rekryteringen börjar bli klar och utbildning sker för alla våra lägerledare. Utbildningstillfällena är obligatoriska för alla ledare oavsett roll och erfarenhet.

juni – augusti 2024

Ytterligare utbildningstillfällen sker i början på juni och våra läger startar samt pågår under den här perioden.

Sök jobbet som lägerchef här!

Har du frågor och funderingar får du gärna höra av dig till Ellen Svensson som är Hallands 4Hs lägeransvariga. Ring eller SMS till Ellen på: 0700478728 och maila gärna personligt brev och CV till henne via Ellen.Svensson@4H.se.

Ansök senast 2023-12-31 via följande formulär.

Välkommen med din ansökan!

Passar det bättre att vara lägerledare?

Är du intresserad av att jobba på våra läger, men chefsrollen passar dig inte. Sök då istället jobbet som lägerledare genom att klicka på knappen här nedan.

juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra