Arbetet på gården

Att jobba på 4H-gård kan vara både roligt och jobbigt, men framförallt väldigt varierande.

Det handlar helt enkelt om att se till att allt fungerar – både inne och ute. Det är lika viktigt med bokningar på vandrarhemmet som det är med utfodring till djuren. Ibland krånglar något och då får man rycka ut.

På vintern kan djurens vattenledningar frysa, så då gäller det vara förberedd på att stå ute i kylan ett tag och arbeta. Kanske går propparna, eller en kanin har tappat matlusten. På en 4H-gård kan det mesta hända…

Dessutom är det en hel massa folk som kommer på besök. Det är givetvis jättekul, men det innebär också en del jobb. Det är inte alltid man får avsluta vad man håller på med. Telefonen ringer, det gäller att hålla ordning på bokningar och faktureringar. När hela grupper kommer till gården ska de få nycklar, information och så vidare.

Eftersom Stättared är en 4H-gård betyder det också att det springer 4H:are på gården i tid och otid som vill hjälpa till. Att jobba på Stättareds 4H-gård är ett mycket socialt jobb.

Praktik och APL

Vi är öppna för att ta emot olika typer av praktikanter!

Vi har begränsad personal som kan handleda så vi prioriterar elever från gymnasiet och eftergymnasial utbildning inom inriktning djur och lantbruk.

Tänk på att det är svårt att ta sig till oss med kollektivtrafik så kolla upp hur du tar dig till oss innan du kontaktar oss och frågar om praktik.

Behöver man boende under sin praktikplats finns det möjlighet att bo på vårt vandrarhem för 275 kr/natt.

Lediga jobb

Vill du arbeta som 4H-gårdsföreståndare?

Är du en drivande verksamhetsutvecklare som tycker det är viktigt att barn och unga får växa utifrån sina förutsättningar? Hallands läns 4H söker en engagerad och driven person som vill vara med och utveckla verksamheten på våra gårdar i Halland.

Läs mer om tjänsten här: 4H-gårdsföreståndare