4H:s Lantlivs och Lantgårdsläger!

Vi i Hallands 4H har sedan 40-talet anordnat läger och kan därför alla knep för att skapa fantastiska sommarläger. För att våra läger ska bli i världsklass arrangerar vi de flesta av våra läger på någon av våra gårdar med olika lantlivsdjur som deltagarna tillsammans med ledarna får ta hand om. Vi har på båda gårdarna gångavstånd till varsin sjö som vi badar i och våra utbildade ledare finns alltid där för att se till så att just du får den bästa veckan på hela sommaren.

Stort tack till våra fantastiska sponsorer!

Tack vare dessa organisationer kan vi arrangera läger och matskolor för barn i sommar. Tack!

BerteQvarn-logga
LRF-logga
Lågåspotatis-logga
Västkustägg-logga

STÄTTAREDS 4H-GÅRD

Gården ligger ute på landet drygt 1 mil från kusten och 3 mil från både Kungsbacka och Varberg. Under lägerveckorna tar vi hand om djuren; kor, hästar, grisar, kaniner, får och lamm, getter och höns. Vi paddlar kanot och grillar, kör tävlingar och lekar, lagar mat, badar och gör spännande utflykter. Vi bor i fräscha 2-6 bäddsrum på vandrarhemmet, men sista natten blir det en mysig övernattning i tält. Välkommen på en vecka fylld av upptåg, nya kompisar och mycket skoj!

För att delta på våra läger krävs medlemskap i 4H, bli medlem här: https://www.4h.se/stattared/bli-medlem/. Som medlem i 4H är du välkommen att delta på organisationens alla evenemang. Vi arrangerar utbildningar, internationella ungdomsutbyten och olika typer av klubbverksamhet. Det bästa med 4H är att alla möjligheter finns och det är medlemmarna som bestämmer verksamheten.

 

ÄSTADS 4H-GÅRD

Gården ligger ute på landet 2,5 mil från både Varberg och Falkenberg. Under läger­veckorna tar vi hand om djuren: kaniner, katt, grisar, getter och höns. Vi paddlar kanot och grillar, kör tävlingar och lekar, lagar mat, badar och gör spännande utflykter. Vi bor i fräscha 2–6-bäddsrum, men sista natten blir det övernattning i vindskydd nere vid sjön. Välkommen på en vecka fylld av upptåg, nya kompisar och mycket skoj!

Tillgänglighetsanpassade faciliteter finns på gården.

För att delta på våra läger krävs medlemskap i 4H. Bli medlem här https://www.4h.se/halland/bli-medlem/. Som medlem i 4H är du välkommen att delta på organisationens alla evenemang. Vi arrangerar utbildningar, internationella ungdomsutbyten och olika typer av klubbverksamhet. Det bästa med 4H är att alla möjligheter finns och det är medlemmarna som bestämmer verksamheten.

sam-carter-GHOiyov2TSQ-unsplash
Lantlivsläger_Stättared_2019_Alma_Bengtsson_010

Anmäl dig här!

I år sker anmälan till våra arrangemang genom MemberSky. Klicka här för att komma direkt till MemberSky. Systemet är under utveckling. Om ni redan har ett konto på MemberSky är det enklast att logga in först, ladda om denna sida och sedan anmäla er.

Vid frågor kontakta vår expedition: 0725-12 15 02 eller halland@4h.se.

 

Läger på Ästad 4H-gård!

Läger på Stättareds 4H-gård

122x178_sök_ekonomiskt_stöd

Alla barn & unga ska få åka på läger!

Vi vill att alla barn och unga ska ha möjligheten att åka på våra läger och matskolor, oavsett ekonomiska förutsättningar. Vi är tacksamma över att vi i dag får en hel del hjälp från sponsorer, fonder och andra finansiärer vilket resulterar i att vi till viss del kan sänka priserna på våra läger & matskolor – men det räcker inte hela vägen för att ALLA barn ska kunna delta.

4H ska vara en organisation för alla barn och unga, inte enbart de med pengar. I vår verksamhetsplan för 2019/2020 som antogs av våra medlemmar under vår planeringskonferens hösten 2019 beslutades det att vi bland annat framöver ska jobba mer för att tillgänglighets-anpassa vår verksamhet.

Det räcker inte att alla är välkomna att delta, alla ska ha möjlighet att kunna delta också. Därför jobbar vi aktivt med att söka fonder, hitta sponsorer och samarbeten för att på så sätt kunna sänka priserna på våra läger, matskolor och andra aktiviteter som vi arrangerar.

 

Vill du sponsra våra läger & matskolor för att fler barn och unga ska få en bra sommar?

Vi är alltid i behov av mer hjälp och stöd. Allt från ekonomiska stöd, produkter, livsmedel och annat som används i vår verksamhet. Hör av dig till oss om du är intresserad av att hjälpa oss att ge alla barn och unga möjligheten att delta på våra läger och matskolor.


Majblomman

Sök stöd hos Majblomman

Majblomman är en förening som aktivt jobbar för att minska barnfattigdom, dels genom att dela ut ekonomiska stöd. Har du eller någon du känner inte de rätta ekonomiska förutsättningarna för att kunna delta på våra läger eller matskolor? Ansök om stöd från Majblomman! Läs gärna mer om detta på deras hemsida. Hoppas vi ses i sommar!

https://majblomman.se/sok-stod/sok-har/