Devonutbytet 2019

Äntligen! Det har gått på tok för lång tid nu! Senaste gången var 2013. Men nu i sommar händer det igen! På initiativ av Alma Bengtsson, Daniel Andreasson och Oliver Brink åker vi återigen på Devonutbytet!

Vi söker 4H:are i åldrarna 16-18 år som vill delta på ett internationellt ungdomsutbyte mellan Storbritannien och Sverige. Där det ryktas om midsommarfiranden, gårdsbesök och om en övernattning i den magiska nationalparken Dartmoor. Organisationen Young Farmers kommer ta hand om oss väl i Devon, där står de för aktiviteterna. Här i Sverige ordnar vi 4H:are allt kul! Bered dig på lägerelds-mys, Fångarna på Gården och minnen för livet! Vem vet, kanske åker vi en och annan berg- och dalbana på Liseberg?

För att sätta igång en härlig stämning och skapa en fantastisk grupp kommer det att bli åtminstone en förberedelseträff. Gruppen kommer att bestå av 10 deltagare och 2 ledare. Det är alltså begränsat antal platser! Först till kvarn! Packa det glada humöret och 4H-andan och bered dig på årets utbyte! Anmäl dig nu!

När kommer utbytet att äga rum?
29:e juli – 4:e augusti är vi i Sverige
7:e – 13:e augusti är vi i Devon

Hur bor vi?
I Sverige kommer vi bo några dagar på Ästad 4H-gård, och några dagar på Stättared 4H-gård. En av dagarna kommer man bo hemma hos sig själv tillsammans med en deltagare från Storbritannien. Det kommer vara ett liknande upplägg i Devon.

Deltagaravgift: 1 500kr
Klubbavgift: 1 000kr (Kolla med din klubb om de kan stå för antingen hela eller delar av denna. Det som klubben inte kan stå för läggs på på deltagaravgiften)

Sista anmälningsdag: 12:e februari.

OBS! Om du går eller tänker börja på Munkagårdsgymnasiet under hösten kommer utbytet tyvärr krocka med skolstarten. Men låt inte detta stoppa dig! Anmäl dig ändå! Vi hjälper dig att söka ledighet.

Hälsningar,
Arrangörerna
Daniel Andreasson, Alma Bengtsson och Oliver Brink

Anmäl dig här!

Anmälan för Devonutbytet 2019