Rixläger - Hemsidacover - 2022-04-24 1_1

Välkommen till Rix22

Sveriges 4H:s riksläger är ett årligt återkommande läger för alla medlemmar i hela Sveriges 4H över 14 år. Rikslägret arrangeras av olika länsförbund inom 4H och i år är det Hallands 4H som är arrangörer. Oavsett om du är en erfaren lägerräv med många riksläger på nacken, eller aldrig ens hört talas om rikslägret, så vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen till oss på västkusten i sommar. Rix22 är ett läger för alla och utlovar en härlig vecka fylld med såväl skratt, äventyr, lekar och tävlingar som avslappning, umgänge och mys runt lägerelden.

Man åker på riksläger tillsammans med sin länstrupp. En länstrupp består av dig och andra 4H:are som är medlemmar inom samma län. Varje länstrupp har också en eller flera länsledare som organiserar och leder länstruppen. För att få delta på rikslägret måste man vara medlem i 4H. Om man inte är medlem i en 4H-klubb sedan tidigare är det väldigt enkelt att bli det i samband med anmälan.

Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_198_web
Rix19_Gotland_2019_Alma_Bengtsson_024_web

Under lägret bor man i tält och tävlar tillsammans med sin länstrupp för att vinna den s.k. ”lägertoppen”. Lägertoppen består av en mängd olika spännande och utmanande grenar. Exempelvis är det tradition att det anordnas en volleybollturnering och en talangjakt där länen får möjlighet att sätta ihop var sin teaterpjäs att visa upp på scen. Alla länsförbunden poängsätts i varje gren och i slutet av lägret kommer vinnaren av lägertoppen att presenteras.

Det viktigaste med lägret är dock för många inte lägertoppen, utan det som oftast beskrivs som det bästa med lägret är att man får träffa många andra ungdomar i olika åldrar och ha roligt tillsammans. Att hänga i lägrets cafétält, dansa eller sjunga sånger runt lägerelden är minst lika tongivande för lägerupplevelsen som de olika aktiviteterna. Den gemenskap som skapas på ett riksläger är svårslagen och på riksläger skaffar du dig både minnen och vänner för livet. Det är den största anledningen till att rikslägret är den bästa veckan på året!

Få en känsla för lägerkänslan!

Den här filmen är från vårt senaste riksläger, Rix19 på Gotland.

Lyssna på vår officiella spellista!

Starta listan i dina egna lurar eller på en 4H-träff tillsammans med andra.

Temat för Rix22

Under lägret kommer vi att ha en gemensamt övergripande tema som är “Återföreningen”. Som länsförbund uppmuntras man att komma till lägret med ett eget tema som kan vara helt fristående eller anspela på det övergripande temat.

Ledare
juli
Utveckla vår hemsida!

Utveckla vår hemsida!

 

Lära genom att göra