Ledare på Hågelby 4H

Från det året du fyller 11 år har du som medlem i Hågelby 4H-klubb möjlighet att utbilda dig till ledare hos oss. Innan du går en utbildning till ledare vill vi att du har gått MINST en termin djurskötarkurs eller MINST en lägervecka eller varit med i den öppna verksamheten MINST en termin.

Det första steget, för dig mellan 11-12 år, kallas för miniledare. Därefter kan du bli hjälpledare, 12-14 år. Från det året du fyller 14 år övergår du till att bli ungdomsledare (14-25 år).

Vi har egna utbildningar som hjälper dig på vägen; innan du blir minihjälpledare går du en enklare kurs på ca 8 h (ibland uppdelat på 5 tillfällen, ibland som kurs en helg, ibland som veckokurs vid läger). Där pratar vi om hur du är en bra ledare, och lär oss också mer om djuren och rutinerna på gården. Hjälpledarna har också en egen kurs på gården, men även en utbildning som vårt länsförbund håller i; aspirantkurs. Där träffas ledare, som fyllt 12 år, från hela länet och har kul tillsammans.

Som ledare erbjuds du massor av kurser och roliga aktiviteter! Just nu har vi ca 45 aktiva ledare i åldrarna 10-20 år på gården. Ledarna är alltid välkomna att hänga med oss på gården, de får gärna komma förbi när det är studiedagar i skolan, här kan man bara vara, baka, spela spel, lyssna på musik, hänga med kompisar, lära känna nya människor, pyssla med djuren, driva egna små eller stora projekt osv. Vi har ALLTID en fritidsledare nära till hands!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
dsc02364
djuren-2010-146