Hågelby 4H gård

4H-verksamheten har funnits i Botkyrka sedan 1976. Från början fanns gården i Alby, mitt bland radhusen nere vid vattnet. Vi hette då Alhagens 4H.

2005 flyttades verksamheten till Hågelbyparken och bytte så småningom namn till Hågelby 4H. Här hyr vi stall och mark av Hågelbyparken.

4H är en barn- och ungdomsorganisation och 4H-gårdarna drivs av lokala medlemsföreningar med hjälp av personal anställda av föreningen. Botkyrka Kommun ger ett årligt anslag till barn- och ungdomsverksamheten.

Hågelby 4H-klubb hade ca 520 medlemmar i slutet av 2021.

Våra öppettider

Djuren är ute i hagarna alla dagar mellan ca kl 9.00 och ca kl 16.00 sommartid och ca 9.00-15.00 vintertid. Under juli månad är de flesta djur på sommarbete.

I hagarna går höns, kaniner, får, getter, grisar och hästar. Dagar när det är regnigt eller kallt så vill grisarna stanna inomhus. Även hönsen stannar inne viss tid av vinterhalvåret.

I enlighet med reglerna för offentlig förevisning av djur är stallet stängt för allmänheten. Här vistas endast våra medlemmar i kurs- och lägerverksamheten. Vill du läsa mer om offentlig förevisning hittar du information på jordbruksverket.se.