Hästkurser och ridning

Ridning- För tillfället erbjuds inga ridningar

Så här går det till: En hästvan vuxen måste följa med och leda hästen, personalen från oss går med på promenaden och hjälper till. Det går att boka ridning på shettis (maxvikt 35 kg) eller fjording (maxvikt 65 kg). Under sin tid hälsar man på hästen, hittar en hjälm, sitter upp, rider en runda och avslutar tillbaka på gården.
Kostnad och bokning: Ridningen kostar 150 kr/barn som är medlem och 200 kr/barn för icke-medlemmar.

Körkurs- För tillfället erbjuds inga kurser

Kom med och lär dig köra häst i tre olika steg. En kul kurs för både vuxna och ungdomar!
På körkurs steg 1 lär vi oss sela och tömköra hästarna. På körkurs steg 2 lär vi oss att spänna hästen för vagn och köra. På körkurs steg 3 jobbar vi på att bli mer bekväma som kusk och får mer tid att träna på att köra.
Alla deltagare jobbar praktiskt med hästarna och får direkt använda sina nya kunskaper under kursen. Vi lär oss genom att göra. Efter kursen kan du bli medkörare hos oss eller gå med i vår köravdelning som ordnar egna körträffar på gården för att öva och fortsätta utvecklas.

 Du som redan gått steg 1 är välkommen att gå steg 1 igen för att repetera och fortsätta utvecklas.

För vuxna och ungdomar från 11 år. Inga förkunskaper krävs för steg 1. För följande steg behöver du gått det tidigare steget eller ha motsvarande kunskaper.

Hästagility- För tillfället erbjuds inga kurser

Här lär du dig grunderna i att leda hästen och få den att följa vad du säger. På kursen kommer vi att träna på hur man leder hästen på ett korrekt sätt och hur vi kan påverka och kommunicera med hästen från marken med hjälp av vår röst och vårt kroppsspråk. Vi sätter upp banor med olika hinder som vi tar oss igenom tillsammans med hästen med hjälp av våra nyvunna kunskaper. Hästagilitykursen är för barn från 11 år och vuxna, inga förkunskaper krävs.

Hästskötsel för nybörjare- För tillfället erbjuds inga kurser

Vi går igenom och övar på att sätta på grimma, binda upp, borsta, tränsa m.m. och lär oss mer om hur hästarna fungerar så vi kan hantera de på ett säkert sätt. Passar bra för våra helgskötare och ledare och andra som vill lära sig mer om hästar.
För vuxna och ungdomar från 11 år.