Vårens djurskötarkurser

.

  • Begränsat antal platser.
  • Kursen kan komma att ställas in om det är färre än 3 anmälda två veckor innan kursstart.
  • Du behöver vara medlem vid kursstart (310 kr/år), mer info fås vid anmälan.
  • Betalningsinformation fås vid bekräftelse på kursanmälan.
  • ANMÄLAN görs via formuläret här bredvid. 
  • Det går bra att hoppa på en kurs när som under terminens gång, självklart sker avdrag på kursavgifter för passerade kurstillfällen. 

 

Våra djurskötargrupper för barn i anpassad skola kostar 500 kr och är 10 ggr. Kursstart VT 2024 är v. 8.

VAD? På djurskötarkursen lär vi känna gårdens alla djur och lär oss mer om dem. Vi får både göra i ordning stallet åt dem och ta hand om dem. Bland annat går vi på promenad med fåren, testar bära en höna och borstar hästar. Under kursen lär vi oss om foder, om måttenheter, om bra sätt att röra sig, om djurens liv på gården, vad djurskötarens jobb är samt pratar om hur vi visar respekt och medkänsla för både gårdens djur och våra kompisar. På våren fokuserar vi extra på lamm och killingar och på hösten fokuserar vi extra på höns och grisar.

VEM? Kurserna är för dig i anpassad grundskola (tidigare särskola), eller i ordinarie skola med behov av extra stöd. Vi är vana att ta emot deltagare med olika NPF och anpassar innehåll efter deltagare. Våra djur är vana vid rullstolar och andra hjälpverktyg. Du kan gå kursen både som nybörjare och erfaren. Vår verksamhet är prestigelös och låter alla vara med utifrån sina förutsättningar. Det går bra att gå samma kurs flera gången.

HUR? För att anmäla dig, fyll i formuläret här intill. Vi vill att våra djurskötarkurser ska ge en positiv upplevelse för alla som deltar och vill därför att fördelningen i grupperna fungerar så bra som möjligt. Ta därför hänsyn till vilka grupper som är för vilken ålder samt behov av medföljande förälder/ledsagare/assistent/vuxen.

Efter anmälan tar vi kontakt med er om ert barns behov och hur gruppen kan passar för er. Vi bokar även in ett första möte för er som inte varit på gården tidigare.

 

 

Måndag kl. 15.30-16.15

För dig 11-13 år som kan vara här själv utan att ha med förälder eller ledsagare. Vi är en mindre grupp med 3-6 deltagare och en personal.

Tisdag kl. 15.30-16.15

För dig 13-17 år som och kan vara här själv utan att ha med förälder eller ledsagare. Vi är en mindre grupp med 3-6 deltagare och en personal.

Onsdag kl. 15.45-16.30

För alla åldrar, passar dig som behöver mer stöd. Här har alla deltagare med sig en förälder eller ledsagare. Vi är 3-6 deltagare med två personal.

 

Ridning

För närvarande erbjuder vi ingen ridning utan endast djurskötarkurser.

 

Här anmäler du till vårens djurskötarkurser!

Kursanmälan särskola
För och efternamn
Till förälder eller kontaktperson
Berätta gärna lite om deltagarens behov och begränsningar - det hjälper oss skapa en trygg miljö och fler möjligheter. Om anmälan är till onsdagens kurs, berätta gärna vem som kommer med deltagaren dvs ledsagare/assistent/förälder eller annat vuxen. Berätta gärna namn på den som kommer med.
Genom att anmäla mitt barn i detta formulär så godkänner jag att mitt barns uppgifter lagras i föreningens medlemsregister. Medlemsregistret delas med Riksförbundet Sveriges 4H. men används inte i andra sammanhang. Ni godkänner även att er mailadress läggs till för att få gårdens nyhetsutskick, detta kan ni enkelt avanmäla er ifrån och då tas er mailadress automatiskt. bort från den listan.
Till förälder eller kontaktperson - hit skickas er bekräftelse. Det går bra att skriva flera adresser.

 

Hör gärna av dig till hagelby@4h.se om du har frågor.