Vinterkurser

  • Begränsat antal platser.
  • Kursen kan komma att ställas in om det är färre än 5 anmälda två veckor innan kursstart.
  • Åldersgränsen för barn gäller från fyllda år eller fyller under kursens gång.
  • Betalningsinformation fås vid bekräftelse på kursanmälan.
  • ANMÄLAN görs via formuläret här bredvid. 

 

 

Måndagar

16.45-18.00 Grisskötsel 7-10 år, v. 48-50, 200 kr + medlemsavgift

16.45-18.00 Kaninkurs 7-10 år, v. 47-50, 250 kr + medlemsavgift

Tisdagar

17.30-18.30, Djurkurs för familjen, från 6 år, med start v 42, 5 ggr. 500 kr per familj (max 1 vuxen och 2 barn) + medlemsavgift

kl 17.30-18.30, Volontärkvällar, från 10 år, 26 november och 10 december, gratis

Onsdagar

16.30-18.00 Ullpyssel från 7 år inkl vuxna, v. 49-51, 200 kr + medlemsavgift

Torsdagar

17.00-18.15 Vidareutbildning helgskötare, start v 48-50,gratis, enbart för helgskötare. Anmälan per tillfälle. V. 48 Djursjukvård, v. 49 Får, v. 50 Gris.

16.45-18.00 Grisskötsel 5-6 år, v. 48-50, 200 kr + medlemsavgift

17.00-18.30 Miniledarkurs från 11 år, v. 48-50, 100 kr + medlemsavgift

Fredagar

16.30-17.45 Prova på, v. 47-49, gratis, ingen anmälan behövs

16.30-17.45 Djurmys för familjen, v. 50, gratis + medlemsavgift

 

 

 

 Vad gör vi på kurserna?

Djurskötarkurs, här hälsar vi på alla gårdens djur för att lära oss mer om dem. Vi får pröva på att göra i ordning stallet åt dem och ta hand om dem. Bland annat går vi på promenad med fåren, testar bära en höna och borstar hästar.

Mini 4H, en djurskötarkurs för yngre barn. På Mini-4H hälsar vi på alla gårdens djur för att lära oss mer om dem. Vi undersöker, luktar, känner och kommer djuren riktigt nära.  Bland annat gör vi i ordning i stallet, går på promenad med fåren, testar att ha en höna i knät och borstar hästar.

Djurkurs för familj, en kurs för hela familjen. Vi kommer att hälsa på alla djuren, ta en promenad med fåren, klappa på hönsen och såklart lära oss mer om alla djur. Passar både er med och utan djurvana som är nyfikna på djuren på 4H-gården. Barn från 6 år, max 1 vuxen och 2 barn per familjepris.

Körkurs vi lär oss sela och tömköra hästarna de första tillfällena för att sedan lära oss att spänna hästen för vagn och köra. Inga förkunskaper krävs, även för vuxna.

Häst vid hand En rolig kurs för dig som gillar hästar. Här tränar vi på att leda och hantera hästen i olika situationer. Passar jättebra för dig som är ledare! Inga förkunskaper behövs.

Förberedande kurs för dig som vill bli ledare – Har du fyllt 10 år och är intresserad av att bli miniledare hos oss – Denna kurs är förberedande för det . Efter kursen kan du, när du har fyllt 11 år, om du vill gå miniledarkursen på två tillfällen. Det går bra att gå djurskötarkursen även om man inte vill bli ledare

Hästskötarkurs grön, inga förkunskaper krävs. Vi lär oss grundläggande om hästskötsel och hästhantering, kursen är både praktisk och teoretisk. Det här är en jättebra kurs för bland annat dig som vill börja på ridskola. Vi lär oss bland annat vad hästens borstar heter samt vilken som används till vad, hur man sätter på en grimma samt binder upp en häst på säkert sätt och några av hästens viktigaste kroppsdelar. Efter avslutad kurs har du tagit hästkörkort grön.

Hästskötarkurs gul, du ska ha gått hästskötarkurs grön eller ha motsvarande kunskaper sen tidigare för att gå denna kurs, passar även bra för dig som är ledare och behöver öva på att hantera hästarna. Vi fördjupar oss lite om hästskötsel och hästhantering, kursen är både praktisk och teoretisk. Vi kommer bland annat träna på hur man leder en häst, repetera hästens delar från hästskötarkurs grön samt lära oss några fler, lär oss om olika hästraser och hästens tecken och färger och vi lär oss att sadla och tränsa. Efter avslutad kurs har du tagit hästkörkort gul.

Grisskötsel. Under höstlovet får vi två kultingar till gården som vi bekantar oss närmare med under kursen. Vi lär oss mer om grisar, hur en tar hand om dem och testar lära dem några trix. Dessutom blir det mys med både de nya grisarna och våra trogna Hugo och Hilda.

Kaninkurs. Vi fokuserar på kaninerna och lär oss mer om dem. Vi tar kaninkörkort och pratar om hur det är att ha en egen kanin. Det blir båda kaninhoppning och kaninmys under kursen.

Ullpyssel. Prova på att pyssla med ull! Vi kardar, tovar och spinner med ull. Låt kreativiteten flöda och skapa små tulpaner, sittunderlagg eller kanske ett mini-får av ull! Du behöver inga förkunskaper. Passar både vuxna och barn från 7 år.

Prova på. Känner du någon som vill lära sig mer om djur och vara med och hjälpa till i ett stall? Tipsa dem att komma och hälsa på hos oss – nästa termin startar vi en grupp för barn i högstadiet.

Volontärkvällar.  Vi söker alltid fler volontärer – vuxna som tycker att vår verksamhet är viktig och vill göra en stor eller liten insats och ungdomar som är intresserade av att vara med och forma sin fritid, lära genom att göra och leda andra unga.  Kursen passar alla från 11 år; familjer, vuxna, ungdomar och studenter. Vi lär oss om vad 4H är och vad det finns för möjligheter att engagera sig. Vi pratar om ledarskapsutbildningar för yngre, om att hjälpa till vid aktiviteter på helger och våra engagemangs-grupper som är involverade i 4H-dagar, sociala medier, gårdsmiljö och mycket mer.

Miniledarkurs. Som miniledare hos oss är du med en dag i veckan eller på lovveckor och hjälp till i barngrupper. Efter att du är miniledare kan du även gå kurser för att bli hjälpledare eller ungdomsledare hos oss. Under kursen får du lära dig mer om 4H och att vara ledare och en förebild. För att gå miniledarkursen behöver du ha gått torsdagens djurskötarkurs (förberedande för att bli ledare) eller ha motsvarande erfarenhet på gården. Kursen är från 11 år.

Kursanmälan

Kursanmälan

Anmälan till kurser på Hågelby 4H-gård

Förnamn och efternamn
Till förälder eller kontaktperson
Genom att anmäla mitt barn i detta formulär så godkänner jag att mitt barns uppgifter lagras i föreningens medlemsregister. Medlemsregistret delas med Riksförbundet Sveriges 4H. men används inte i andra sammanhang. Ni godkänner även att er mailadress läggs till för att få gårdens nyhetsutskick, detta kan ni enkelt avanmäla er ifrån och då tas er mailadress automatiskt. bort från den listan.
Till förälder eller kontaktperson - hit skickas er bekräftelse

För mer information om hur vi jobbar med GDPR klicka här