Höstens djurskötarkurser

  • Begränsat antal platser.
  • Kursen kan komma att ställas in om det är färre än 5 anmälda två veckor innan kursstart.
  • Åldersgränsen gäller från fyllda år eller fyller under kursens gång, djurskötarkurser gäller fyller under höstterminen. 
  • Betalningsinformation fås vid bekräftelse på kursanmälan.
  • Djurskötarkurserna är 10 ggr.
  • ANMÄLAN görs via formuläret här bredvid. 
  • Grupper för dig i särskola hittar du här!

 

 

Måndagar

16.45-18.15 Djurskötarkurs 7-10 år, start v 37, 750 kr + medlemsavgift – 2 grupper

Tisdagar

16.00-17.00 Mini 4H 4-6 år, start v 37, 5 ggr, 500 kr + medlemsavgift

16.00-17.00 Mini 4H 4-6 år, start v 45, 5 ggr, 500 kr + medlemsavgift

Onsdagar

17.00-18.00 Djurskötarkurs 6-8 år, start v 36, 650 kr + medlemsavgift

Torsdagar

16.45-18.15 Djurskötarkurs 10-13 år, start v 36, 750 kr + medlemsavgift – Förberedande kurs för dig som vill bli ledare – FULL

Fredagar

15.30-16.30 Hästskötarkurs Grön 8-10 år, start v 37, 3 ggr 450 kr + medlemsavgift

15.30-16.30 Hästskötarkurs Gul 8-10 år, start v 45, 3 ggr 450 kr + medlemsavgift

 

Fler kurser, så som hästskötarkurser och körkurser, tillkommer i slutet av sommaren.

 

 

 Vad gör vi på kurserna?

Djurskötarkurs, här hälsar vi på alla gårdens djur för att lära oss mer om dem. Vi får pröva på att göra i ordning stallet åt dem och ta hand om dem. Bland annat går vi på promenad med fåren, testar bära en höna och borstar hästar.

Körkurs vi lär oss sela och tömköra hästarna de första tillfällena för att sedan lära oss att spänna hästen för vagn och köra. Inga förkunskaper krävs, även för vuxna.

Häst vid hand En rolig kurs för dig som gillar hästar. Här tränar vi på att leda och hantera hästen i olika situationer. Passar jättebra för dig som är ledare! Inga förkunskaper behövs.

Förberedande kurs för dig som vill bli ledare – Har du fyllt 10 år och är intresserad av att bli miniledare hos oss – Denna kurs är förberedande för det . Efter kursen kan du, när du har fyllt 11 år, om du vill gå miniledarkursen på två tillfällen. Det går bra att gå djurskötarkursen även om man inte vill bli ledare

Hästskötarkurs grön, inga förkunskaper krävs. Vi lär oss grundläggande om hästskötsel och hästhantering, kursen är både praktisk och teoretisk. Det här är en jättebra kurs för bland annat dig som vill börja på ridskola. Vi lär oss bland annat vad hästens borstar heter samt vilken som används till vad, hur man sätter på en grimma samt binder upp en häst på säkert sätt och några av hästens viktigaste kroppsdelar. Efter avslutad kurs har du tagit hästkörkort grön.

Hästskötarkurs gul, du ska ha gått hästskötarkurs grön eller ha motsvarande kunskaper sen tidigare för att gå denna kurs, passar även bra för dig som är ledare och behöver öva på att hantera hästarna. Vi fördjupar oss lite om hästskötsel och hästhantering, kursen är både praktisk och teoretisk. Vi kommer bland annat träna på hur man leder en häst, repetera hästens delar från hästskötarkurs grön samt lära oss några fler, lär oss om olika hästraser och hästens tecken och färger och vi lär oss att sadla och tränsa. Efter avslutad kurs har du tagit hästkörkort gul.

 

Kursanmälan

Kursanmälan

Anmälan till kurser på Hågelby 4H-gård

Förnamn och efternamn
Till förälder eller kontaktperson
Genom att anmäla mitt barn i detta formulär så godkänner jag att mitt barns uppgifter lagras i föreningens medlemsregister. Medlemsregistret delas med Riksförbundet Sveriges 4H. men används inte i andra sammanhang. Ni godkänner även att er mailadress läggs till för att få gårdens nyhetsutskick, detta kan ni enkelt avanmäla er ifrån och då tas er mailadress automatiskt. bort från den listan.
Till förälder eller kontaktperson - hit skickas er bekräftelse

För mer information om hur vi jobbar med GDPR klicka här