Kurser vårterminen 2020

  • Begränsat antal platser.
  • Kursen kan komma att ställas in om det är färre än 5 anmälda två veckor innan kursstart.
  • Åldersgränsen för barn gäller från fyllda år eller fyller under kursens gång
  •  Du behöver vara medlem vid kursstart (310 kr/år), mer info fås vid anmälan
  • Betalningsinformation fås vid bekräftelse på kursanmälan
  • ANMÄLAN görs via formuläret här bredvid. 

 

 

Måndagar

16.45-18.15 Djurskötarkurs 7-10 år, 10 ggr, start v. 8, 750 kr – FULLT, endast reservplats!

 

Tisdagar

16.30-17.30 Mini 4H 3-5 år, 5 ggr, start v. 4, 500 kr - FULLT, endast reservplats

16.45-18.15 Djurskötarkurs 7-9 år, 10 gg, start v. 10, 750 kr

 

Onsdagar

17.15-18.15 Familjekurs, 8 ggr, start v. 10, 1000 kr/familj

17.00-18.00 Hästskötarkurs 7-10 år, 10 ggr, start v. 10, 750 kr – FULLT, endast reservplats

 

Torsdagar

16.45-18.15 Djurskötarkurs och ledarkurs, 10-13 år, 10 ggr, start v. 7, 750 kr

17.00-18.00 Lammkurs för hela familjen, 3 ggr, vecka 6+8+10, 400 kr/familj

16.45-18.15  Körkurs steg 1, från 11 år, 3 ggr, start v. 11, 400 kr

16.45-18.15  Körkurs steg 2, från 11 år, 3 ggr, start v. 15, 400 kr

17.00-18.00 Käpphäst med Lisa och Minya, 8-11 år, 5 ggr, start v. 10, 250 kr

 

Fredagar

15.45-16.45 Mini 4H 4-6 år, 8 ggr, start v. 8, 750 kr – FULLT, endast reservplats

 

 Vad gör vi på kurserna?

 

Djurskötarkurs, här lär vi känna gårdens alla djur och lär oss mer om dem. Vi får pröva på att göra i ordning stallet åt dem och ta hand om dem. Bland annat går vi på promenad med fåren, testar bära en höna och borstar hästar. På våren fokuserar vi extra på lamm och killingar och på hösten fokuserar vi extra på höns och grisar. Du kan gå kursen både som nybörjare och erfaren – vi anpassar innehållet efter deltagarna.

Djurskötarkurs från 13 år, här hälsar vi på alla gårdens djur för att lära oss mer om dem. Vi kommer fördjupa oss i hur djuren lever och beter sig, samt ta tid att umgås med dem. Kursen passar dig som vill lära dig mer om djur och/eller dig som vill läsa djur på gymnasiet.

Mini 4H, en djurskötarkurs för yngre barn. På Mini-4H hälsar vi på alla gårdens djur för att lära oss mer om dem. Vi undersöker, luktar, känner och kommer djuren riktigt nära.  Bland annat gör vi i ordning i stallet, går på promenad med fåren, testar att ha en höna i knät och borstar hästar.

Familjekurs, en djurskötarkurs för hela familjen. Vi kommer att hälsa på alla djuren, ta en promenad med fåren, klappa på hönsen och såklart lära oss mer om alla djur. Passar både er med och utan djurvana som är nyfikna på djuren på 4H-gården. Barn från 6 år, priset gäller hela familjen.

Körkurs vi lär oss sela och tömköra hästarna på körkurs steg 1. På körkurs steg 2 lär vi oss att spänna hästen för vagn och köra. Inga förkunskaper krävs, från 11 år, även för vuxna.

Djurskötarkurs och ledarkurs - En djurskötarkurs för dig som är lite äldre och vill lära dig mer. Under kursen kommer de som är intresserade av att bli ledare hos oss och är minst 11 år få fördjupa sig i ledarskap. Det går bra att gå djurskötarkursen även om man inte vill bli ledare, eller om en redan är lärare.

Hästskötarkurs, inga förkunskaper krävs. Vi lär oss grundläggande om hästskötsel och hästhantering, kursen är både praktisk och teoretisk. Det här är en jättebra kurs för bland annat dig som vill börja på ridskola. Vi lär oss bland annat vad hästens borstar heter samt vilken som används till vad, hur man sätter på en grimma samt binder upp en häst på säkert sätt och några av hästens viktigaste kroppsdelar. Efter avslutad kurs har du tagit hästkörkort grön.

Käpphäst med Lisa och Minya - Under fem tillfällen bekantar vi oss med våra käpphästar. Vi lär oss göra en egen käpphäst på egen hand med olika material. Vi sköter om våra käpphästar och pratar om hur vi hanterar både riktiga hästar och käpphästar. Dessutom tränar både hoppning och dressyr – vi lär oss både regler för ridning och bra tips för att klara banan med sin käpphäst. Kursen hålls av ungdomsledarna Lisa och Minya och är för dig 8-11 år.

 

För att gå våra kurser behöver du vara medlem i Hågelby 4H klubb. Det kostar 310 kr/år. Du får mer information om hur du blir medlem efter kursanmälan (du behöver inte vara medlem innan du anmäler dig).

Som medlem har du även förtur när anmälan till både kurser och läger släpps. Vill du bli medlem kan du klicka här.

Vi rapporterar alla våra djurskötargrupper till Studiefrämjandet. För att läsa mer om dem klickar du här.

Vår gård ligger i Botkyrka mellan Alby och Tumba. Klicka här för vägbeskrivning.

 

För att gå våra kurser behöver du vara medlem i Hågelby 4H klubb. Det kostar 310 kr/år. Du får mer information om hur du blir medlem efter kursanmälan (du behöver inte vara medlem innan du anmäler dig).

Är du redan medlem i en annan 4H-klubb kan du bli gästmedlem hos Hågelby 4H klubb. Det kostar 110 kr/år och du får du gå alla våra kurser och läger.

Som medlem har du även förtur när anmälan till både kurser och läger släpps. Vill du bli medlem kan du klicka här.

Vi rapporterar alla våra djurskötargrupper till Studiefrämjandet. För att läsa mer om dem klickar du här.

Vår gård ligger i Botkyrka mellan Alby och Tumba. Klicka här för vägbeskrivning.

 

Kursanmälan Vårterminen
Förnamn och efternamn
Till förälder eller kontaktperson
Till förälder eller kontaktperson. Hit skickas er bekräftelse.
Genom att anmäla mitt barn i detta formulär så godkänner jag att mitt barns uppgifter lagras i föreningens medlemsregister. Medlemsregistret delas med Riksförbundet Sveriges 4H men används inte i andra sammanhang. Ni godkänner även att er mailadress läggs till för att få gårdens nyhetsutskick, detta kan ni enkelt avanmäla er ifrån och då tas er mailadress automatiskt bort från den listan.

För mer information om hur vi jobbar med GDPR klicka här