Välkommen på läger sommaren 2023

Kom med på ett av sommarens kanske mysigaste djurläger! Här får du som deltagare vara med och ta hand om stallet, lära dig mer om våra djur, sköta om hästarna, gosa med den andra djuren och ha kul! Missa inte det!

Vi arbetar aktivt med de 4 H:na. Huvud för kunskap – vi lär oss om alla gårdens djur och hur vi tar hand om dem. Hjärta för medkänsla – vi samarbetar och pratar om att vara snälla mot varandra och djuren omkring oss. Hand för praktisk färdighet – vi tar tillsammans hand om gården och får lära oss genom att göra. Hälsa – vi är ute i frisk luft och tar hand om oss själva.

På alla läger arbetar vi med 4H:s profiler som bland annat är djur, lek, skog, natur och kultur. Inom profilen djur är vi med alla gårdens djuren och tar hand om dem. Inom profilen skog och natur har vi utflykter. Vi jobbar även med hantverk inom profilen kultur.

Anmälan

Anmälan sker via vårt medlemsystem antribe, klicka på lägrets namn nedan för att komma till anmälan.

Platsen är bokad när ni får en faktura på anmälan, i fakturan hittar ni även er bekräftelse. Tänk på att anmälan ska göra i barnets namn och personnummer.

I lägeravgiften ingår mellanmål och allt material under aktiviteter. Barn tar med sig egen lunchmatsäck. Vi äter lunch ute och har inte tillgång till micro. Mer information ges vid anmälan.

För att gå dagläger behöver man vara medlem 2023, det kostar 310 kr/år. Är du inte medlem sedan innan skapas en faktura vid anmälan.

Ålder gäller från fyllda år innan eller under lägret. 4H-läger med djurinriktning har flera grupper, vi delar in grupper efter ålder.

Djurinriktning är för dig 8-12 år, det är vårt vanliga läger vi erbjuder alla lov. Vi fokuserar extra mycket på gårdens djur. Vi tar hand om stallet och lär oss mer om dem. Vi klappar på hästar, tar en promenad med fåren och provar på att ha en höna i knät. 4H-läger med djurinriktning har flera grupper, vi delar in grupper efter ålder.

Plus-4H är för dig som är lite äldre, 10-14 år och van 4H-are. Du behöver ha gått minst 2 läger hos på Hågelby 4H tidigare. Vårt fokus är på gårdens djur, att ta hand om stallet och lära oss mer om dem – men vi gör lite extra jämfört med ett vanligt djur-läger.

Mini-4H för dig 5-8 år. På mini-4H har vi ett lägre tempo med lite kortare dagar. Vi blandar djurskötsel med mycket lek och pratar även endel om respekt och empati bland djuren.

Mat- och bakinriktning är för dig 9-12 år, som är intresserad av att baka och laga mat. Vi provar på att baka olika goda saker tillsammans som vi sedan äter. Vi gör vårt mellis varje dag och lär oss mer om vad vi kan baka eller göra hemma. Vi pratar även om olika ingredienser, allergier och hur vi kan göra mat som kroppen mår bra och blir stark av. Vi träffar även gårdens djur och lär oss mer om dem.

Maxi-4H för dig som är lite äldre, 11-14 år. På maxi-4H får vi med fler av 4H:s profiler och pratar även om att vara en förebild och ledare – du som vill bli ledare kan efter Maxi-4H gå Bli-ledare-läger eller en kurs på 3 tillfällen under terminen för att bli ledare hos oss.

Snickra är för dig 9-12 år som vill lära dig snickra enkla saker till djuren. Vi kollar vad de behöver och använder hammare, spik, skruvdragare, färg med mer för att skapa enkla berikningar för djuren på gården eller egna djur. Vi testar även ulltovning, luffarslöjd och enkla hantverk. Du behöver inte kunna något sedan innan.

Hästinriktning är för dig 9-12 år och älskar hästar. Vi lär oss mer om olika hästraser, hästens färger, olika sjukdomar och hur en tar hand om en häst. Vi sköter om hästen, tränar på att tränsa och göra en säkerhetsknut och tar hand om hästens utrustning. Vi går på hästpromenad och provar på att tömköra. Ungefär halva dagen ägnar vi åt hästarna och halva dagen åt gårdens andra djur.

Vecka 24

Djurskötarläger 8-12 år – FULLT
onsdag-fredag

Mini-4H läger 5-8 år – FULLT
onsdag-fredag

Läger inriktning Hantverk och snickra, 9-12 år
onsdag-fredag

Vecka 25

Djurskötarläger 8-12 år – FULLT
måndag-torsdag

Plus-4H läger 10-14 år – FULLT
måndag-torsdag

Läger inriktning hästskötsel 9-12 år – FULLT
måndag-torsdag

Vecka 26

Djurskötarläger 8-12 år – FULLT
måndag-fredag

Mini-4H 5-8 år – FULLT
måndag-fredag

 

Vecka 27

Djurskötarläger 8-12 år – FULLT
måndag-fredag

Mini-4H läger 5-8 år – FULLT
måndag-fredag

Maxi-4H läger 11-14 år – FULLT
måndag-fredag

Vecka 32

Djurskötarläger 8-12 år
måndag-fredag

Mini-4H läger 5-8 år
måndag-fredag

 

Vecka 33

Djurskötarläger 8-12 år
måndag-fredag

Maxi-4H läger 11-14 år
måndag-fredag

Mini 4H-läger 5-8 år
måndag-fredag