Helgskötare

Har du alltid drömt om en gård på landet? Här kan du prova på! Vill du samla familjen eller vännerna kring en gemensam aktivitet? Hör av dig så berättar vi mer!

Som helgskötare tar du ideellt hand om gårdens djur och stall på helgerna så ofta som du själv önskar. Vissa är här en halvdag varannan vecka medan andra vistas hos oss en heldag varannan månad (och alla varianter där emellan såklart).

För att bli helgskötare går du först en kurs hos oss. Då är du på gården en heldag, lördag eller söndag tillsammans med vår personal. Heldagskursen följs upp av en kvällsgenomgång ett par veckor efteråt. Kurser ordnar vi löpande året runt, hör av dig till oss så sätter vi upp dig på vår intresselista och skickar ett mail så snart en ny kurs är på gång. Att vara helgskötare innebär att ta stort ansvar under sina pass på gården, tänk gärna igenom detta innan ni anmäler till en kurs. 

Vi lär dig allt du behöver veta, det är dock önskvärt att någon i familjen eller sällskapet har lite tidigare hästvana. Är du ensam med ett yngre barn hjälper vi dig att hitta en annan familj att sköta tillsammans med.

Vi vågar lova massor av oförglömliga ögonblick tillsammans med djuren och så klart första parkett vid vårens lamningar och killningar!

Låter det kul?

 

Vi är fullbokade under hösten men är du intresserad av att bli helgskötare kan du skriva upp dig på vår intresselista så återkommer vi om när nästa kurs är inplanerad. Skicka då ett mail till hagelby@4h.se och säg att du/ni är intresserade av att bli helgskötare.

 

 

“4H i Tumba har betytt mycket för vår familj. Vi är två vuxna och tre barn med åtta års mellanrum mellan yngsta och äldsta. Det är underbart och viktigt för oss att vi har något som hela familjen, oavsett ålder, har glädje av och vi gör något tillsammans. Minstingen älskar kaninerna, tonåringarna hästarna och alla älskar vi geten Alex.” – Familjen Niskanen från Stockholm