balloons-1903713_1920

Mysigt djurkalas på 4H gården!

Häng med på ett kalas med djurmys och fårpromenad. Hos oss kan du fira ett annorlunda, roligt och spännande kalas bland våra djur. Vi har kalas året runt!

På våra kalas bryr vi oss om miljön – vi väljer ekologiskt och hembakat!

Välj mellan tre kalasteman: Enhörning, Pirat och Djur!

 

Just nu erbjuder vi endast fika utomhus. Aktuell information angående hur covid-19 påverkar ert kalas hittar ni längst ned på sidan.

balloons-1903713_1920

Så här går våra kalas till

  • Vi samlas utanför stallet och hälsar alla välkomna.
  • Därefter träffar vi alla djuren på nära håll. Vi myser med kaninerna och träffar hönsen.
  • Sedan hänger vi hos fåren och getterna som vi också borstar innan vi tar ut dem på en skön promenad i parken (vid ihållande regn byts fårpromenaden ut mot annan aktivitet).
  • Vi samlas vi i kalasplatsen för fika och en liten present
  • Vi avslutar med fiskdamm eller skattjakt

Övrig Kalasinfo

* Kalas går att boka in på lördagar och söndagar hela året, med undantag för juli då djuren är på semester. Vi har två olika tider att välja på: kl 10-12 eller kl 13.30-15.30.

* Ni har alltid en egen kalasvärdinna som är med er under hela ert kalas.

* Ett kalas tar ca 2h, vi anpassar beroende på val av extra aktiviteter.

* Hela kalaset sker utomhus, vi har kalasbord utomhus.

* Vi rekommenderar att ni bjuder in kalasgästerna till ca 15 min innan kalasets start för att hinna hälsa och lämna paket.

* Vi dekorerar kalasen utifrån tema med bordsduk.

* Kalasfamiljen har tillgång till kalasområdet ca 30 minuter innan kalasets start om ni vill dekorera.

* Vid kalasets slut har barnen inte tillgång till djur, stall eller kalasområdet (det sista gäller enbart om det är ett kalas efteråt). Ni kan stanna kvar utomhus i parken efter kalaset.

* På våra kalas bryr vi oss om miljön – vi väljer ekologiskt och hembakat! Vi använder inga engångsprodukter och har valt dekorationer som går att återanvända.

 

Vid frågor går det bra att bra att höra av sig på 070 737 91 93 eller hagelby@4h.se

Så här bokar du ett kalas

  1. Välj vad ni vill ha med på ert kalas samt tema
  2. Bestäm datum för kalaset och kom gärna med två passande förslag på dagar då det passar för er.
  3. Skicka er förfrågan genom att fylla i formuläret här bredvid.
  4. Ni får en bekräftelse av oss

Kostnad och innehåll

Grundpris: 1500 kr för max 10 barn. 150 kr/barn utöver 10 st.

Här ingår djurmys och kalaslokal. Vår kalasvärdinna är med hela kalaset och städar lokalen efter er. Se “övrig kalasinfo” för mer information.

 

Extra aktivitet: Kostnadsfritt, välj på

Skattjakt: Förälder håller i vår skattjakt utomhus, instruktioner finns på plats

Fiskdamm: Sker utomhus, förälder är “inne”, värdinna visar plats

Ni kan välja att vi förbereder godispåsar mot en kostnad eller att ni själva gör detta. Skattjakt/fiskdamm sker i slutet av kalaset.

 

Extra tillval:

Fika: 40 kr/barn. Alla barn får glassbomb, hembakt mjuk kaka och saft. Vi väljer ekologiska produkter och använder inga engångsprodukter. Kalasvärdinnan serverar fikat.*

Kaffe/Te till föräldrar: 10 kr/förälder. Vi förbereder kaffe/te som finns tillgängligt för föräldrar under barnens fika. Ange antal föräldrar.

Föräldrafika: 15 kr/förälder. Föräldrar får mjuk kaka. Vi väljer ekologiska produkter och använder inga engångsprodukter. Ange antal under övrigt.

Godispåsar till skattjakt/fiskdamm: 20 kr/barn. Vi ordnar godispåsar till alla barn på kalaset som de får på skattjakten eller fiskdammen. Glöm inte ange eventuella allergier i god tid.

Hur covid-19 påverkar ert kalas

* Kalas, liksom övrig verksamhet hos oss, genomförs enligt planering, om inte andra rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten.

* Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det innebär just att ingen ska delta i verksamhet eller på kalas vid minsta tecken på förkylning. Detta gäller såväl deltagare på kalas som vår personal.

* Har en varit hemma sjuk gäller två symptomfria dagar innan besök på gården.

* Vi arbetar alltid aktivt med smittskydd i form av att alla ska tvätta händerna både före och efter kontakt med djur. Alla barn besöker gemensamt toaletter för att tvätta händerna innan fika på kalaset och vi ber er även att göra det med barnen innan och efter besöket på gården.

* Vid avbokning sker återbetalning i dagsläget bara mot läkarintyg i enlighet med bekräftelsen (dvs. ca 2 veckor).

* Hela kalaset inkl. fika sker utomhus. Vi har egna abonnerade bord för kalaset.

* Om ni valt till fika: Er kalasvärdinna förbereder ert fika och tar det till kalasplatsen. Föräldrar/barn får inte vistas i lokalen där fika förbereds. Föräldrar är välkomna att hjälpa till att servera.
* Ni kan vara 2 föräldrar med på kalaset, vi ber er att inte ta med fler föräldrar för att minska smittspridningen. Vi önskar även att föräldrar håller avstånd till vår kalasvärdinna.

Boka ditt kalas här!

Vi har sommaruppehåll i juni-augusti, första helgen som går att boka är 28/8. På grund at sommaruppehåll fås bekräftelse på bokning efter 9/8.

Kalasbokning (ny)
Förnamn
Hur många år fyller kalasbarnet?
Skriv ditt önskade datum samt gärna 2-3 alternativa förslag,. Valbara tider som finns är lördagar och söndagar kl. 10-12 eller 13.30-15.30
Vi sköter om djuren på alla kalas. Vi dekorerar på temat.
Ni kan även återkomma om det minst 1 vecka innan kalaset (gäller om ni bokat fika)
Hit skickas bekräftelsen på bokat kalas
Genom att anmäla oss i detta formulär så ger jag mitt medgivande till att mitt/mina barns personuppgifter lagras till max en månad efter genomfört kalas.