Hästarna

På gården bor fyra hästar; Hamlet, Baloo, Constantin och Lita.

Hamlet är en Shetlandsponny född 1993, han är 98 cm i mankhöjd. Hamlet använder vi till körning och ponnyridning. Han kan också några roliga cirkuskonster. Hamlet ser dåligt på sitt högra öga och kan därför tycka att hastiga rörelser är lite läskiga. När det gäller specialridning (för barn med funktionsnedsättning) är Hamlet en klippa! Han är även väldigt snäll och trevlig att sköta om och har en lång, tjock och härlig man som går att göra massor av flätor i. Hamlet kom till oss 2005.

Baloo är en Shetlandsponny född 2006, han är 99 cm i mankhöjd. Han kom till oss april 2014. Baloo används till körning, specialridning och ponnyridning.

Constantin eller Conrad som han kallas är född 2011, han är ca 134 cm i mankhöjd. Han kom till oss December 2016. Conrad användas till körning, specialridning och ponnyridning.

Lita är en Norsk Fjordhäst född 2007, hon är ca 142 cm i mankhöjd. Lita används vi till specialridning, körning och ponnyridning. Hon kom till oss i april 2017.

 

Enkel fakta om Hästar

Mamma häst kallas för sto. Pappa häst kallas för Hingst. En kastrerad hingst kallas för Valack. Hästens barn kallas för Föl.