Välkommen till Hågelby 4H-gård

 

Vi är en liten stadsnära bondgård med hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner, katter och andra smådjur. Vi finns i natursköna Hågelbyparken i Botkyrka. Du når oss enkelt med buss från T-bana eller pendeltåg.

Vår engagerade personal tar under dagarna emot grupper från förskola, skola och särskola. På eftermiddagarna har vi specialridningar, olika kurser och grupper samt verksamhet för våra ledare. Alla skollov har vi dagläger.

I hagarna går höns, kaniner, får, getter, grisar och hästar. Dagar när det är regnigt eller kallt så vill grisarna stanna inomhus. 

Vi är alltid enklast att nå via mail hagelby@4h.se men det går även att ringa på 070 737 91 93.

Observera att vi inte har möjlighet att besvara samtal eller mail under helgerna.

Varmt välkomna att titta runt på vår hemsida – tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

 

 

klapphage

Klapphage

Varmt välkomna på klapphage söndag september ut. Klapphagen är öppen mellan 10.45 och 12.15 och där kan ni hälsa på våra får.

Med anledning av corona

Med anledning av corona-virusets nuvarande spridning och med hänsyn till riskgrupper i samhället vill vi uppmana alla våra medlemmar och besökare att följa Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer:

“Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Samhällsspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Läget innebär att det är viktigt att var och en med symtom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.”

Detta betyder att om ni eller ert barn visar även milda​ tecken på sjukdom så ska ni vänta med att besöka gården.

 

Tack för visad hänsyn!

Nyhet – REDE besök!

Tillsammans med Djurskyddet Sverige erbjuder vi nu ett besök med fokus på Respekt, Empati, Djur och Etik. Vi pratar om djurens känslor och hur en är schysst mot djur (och varandra). Boka ditt besök här!

Barnkalas

Vill du fira ett roligt och annorlunda kalas bland djur? Då har du kommit till rätt ställe!

Vi anordnar kalas på helgerna året runt bortsett från juli då djuren är på semester.

Här hittar ni mer information om våra olika kalasupplägg.

Swish!

Ska du betala till gården eller vill skicka oss en gåva?

Vi tar emot swish. Skriv vad det gäller i meddelandet.

Swish nr: 123 543 17 88