Välkommen till Hågelby 4H-gård

 

Vi är en liten stadsnära bondgård med hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner, katter och andra smådjur. Vi finns i natursköna Hågelbyparken i Botkyrka. Du når oss enkelt med buss från T-bana eller pendeltåg.

Vår engagerade personal tar under dagarna emot grupper från förskola, skola och särskola. På eftermiddagarna har vi specialridningar, olika kurser och grupper samt verksamhet för våra ledare. Alla skollov har vi dagläger.

I hagarna går höns, kaniner, får, getter, grisar och hästar. Dagar när det är regnigt eller kallt så vill grisarna stanna inomhus. 

Vi är alltid enklast att nå via mail hagelby@4h.se men det går även att ringa på 070 737 91 93.

Observera att vi inte har möjlighet att besvara samtal eller mail under helgerna.

Varmt välkomna att titta runt på vår hemsida – tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

 

 

klapphage

Med anledning av corona

Med anledning av corona-virusets nuvarande spridning och med hänsyn till riskgrupper i samhället vill vi informera om hur vi förhåller oss till det nuvarande läget i vår verksamhet.

Vi fortsätter med vår verksamhet under de former vi kan utföra på ett tryggt sätt. Vi har bra smittskydds-rutiner som vi arbetar efter och håller vår verksamhet utomhus och i luftigt stall. Våra grupper är redan i grunden med få deltagare. Därför har vi gjort bedömningen att vi kan avsluta kurserna som planerat. Vi vill kunna fortsätta erbjuda en meningsfull fritid så länge det finns möjlighet att göra det.
För att ytterligare skydda vår personal ber vi er som föräldrar att stanna utanför stall och inhägnaden runt stallplanen. Lämning sker då vid grinden. Tänk på att hålla avstånd till varandra! Barnen börjar sitt pass med att tvätta och desinficera händer, och vi avslutar på samma vis.
Tillsammans följer vi FHMs rekommendationer och det innebär just nu nolltolerans på deltagande vid minsta tecken på förkylning. Det avser såväl deltagare som personal. Har en varit hemma sjuk gäller två symptomfria dagar innan deltagande i verksamhet.
Även barn/vuxna som inte deltar i vår verksamhet ber vi ta hänsyn till FHMs rekommendationer och inte besöka gården om  ni eller ert barn visar även milda​ tecken på sjukdom. Tack för er hjälp!

 

Tack för visad hänsyn!

Barnkalas

Vill du fira ett roligt och annorlunda kalas bland djur? Då har du kommit till rätt ställe!

Vi anordnar kalas på helgerna året runt bortsett från juli då djuren är på semester.

Här hittar ni mer information om våra olika kalasupplägg.

Swish!

Ska du betala till gården eller vill skicka oss en gåva?

Vi tar emot swish. Skriv vad det gäller i meddelandet.

Swish nr: 123 543 17 88