Lediga tjänster

Vi söker extrapersonal till Eolshälls 4H gård.

Gårdinstruktör med intresse för barn, ungdomar och hästar.

På helgerna myllrar vår gård av liv. Helglediga familjer besöker vår gård och tittar på våra kor, hästar, får, höns och kaniner. De tar en fika eller äter sin matsäck i vår trädgård och kanske har de bokat en ridtur. Oavsett årstid har vi många återkommande besökare som är kärnan i vår verksamhet. Vi ligger naturskönt med närhet till vatten, kommunikation och staden. En liten oas för våra besökare. På skoloven har vi dagläger för barn som ivrigt tar del av gården alla sysslor.

Vi söker dig över 18 år som vill arbeta extra vissa helger och lov. Vår målgrupp är barn och ungdomar, men på helgerna har vi besökare i alla åldrar. Vi är mycket måna om våra besökare och därför vill vi att du är full av positiv energi och tycker det är kul att möta människor. På helgerna har vi också ideella helgskötare som hjälper till på gården och som vi vägleder om det behövs.

Inom 4H arbetar vi med unga människors utveckling. Vi är förebilder för de barn och ungdomar som befinner sig på vår gård och i vår verksamhet. De lär sig ansvar genom att göra, sköta om våra djur och vår gård.

Arbetsuppgifter:

Arbetet består av flera olika delar. På helgerna har vi halvtimmesridningar, ponnyridningar, Mini-4H kurser, djurskötsel och enklare cafésysslor. Djurskötseln består av intag/utsläpp i hagar, utfodring och övrig djurskötsel. Ridningarna består av att göra i ordning hästarna och att leda ridningarna och se till att allt går bra. På Mini 4H kurserna tar vi med barnen och låter de bekanta sig med gårdens djur och hur vi sköter om dem. Vi arbetar också med att besvara frågor för våra besökare samt vara en god förebild för våra 4H ledare som ofta hjälper till. På skolloven har vi dagläger och då arbetar vi pedagogiskt med barnen i grupper i olika slags aktiviteter som t.ex. hästskötsel, kaninhoppning, tovning och bakning.

Arbetet kan vara intensivt och växlande därför behöver du ha god fysik och kunna möta olika situationer med en positiv inställning.

Vi kommer lära upp dig på gården, men vi ställer några baskrav.

  • Du behöver ha mycket god hästvana. Förmåga att hantera hästar i alla tänkbara situationer.
  • Du är serviceinriktad och är en bra representant för gården.
  • Du behöver ta ansvar för dina arbetsuppgifter och dela vår värdegrund.

Är du positiv, ansvarstagande, intresserad av barn och ungdomars utveckling? Är du djurintresserad och hästvan?

Välkommen med en ansökan till oss!

Övrig information:

Lön enligt avtal. Ansökan skickas till ann.lillqvist@4h.se. Bifoga CV och personligt brev. Om du går vidare med ansökan kommer du bli kallad till intervju och ett praktiskt prov.

Eventuella frågor besvaras endast via mail.