Hästar

Vi har fyra hästar, en Norsk fjordhäst, en shetlandsponny, ett gotlandsruss och en svensk ridponny.

Den Norska fjordhästen är en bra allroundhäst. De används inom bl.a. dressyr, hoppning och körning. Ursprungligen användes den mest inom jordbruket och som klövjehäst. Dess goda lynne, energi och härdighet gör fjordingen till en utmärkt häst inom 4H.

Shetlandsponnyn kommer ursprungligen från Shetlandsöarna. Det är en liten robust häst som är väldigt stark i förhållande till sin storlek. Den kan vara egensinnig, men har ett gott temperament. Den användes från början till att transportera torv och senare kol i gruvorna, men har under 1900-talet utvecklats till att bli en mycket populär rid och körponny.

Gotlandsrusset är en tålig ponny som förr användes bl.a. inom jordbruket. Nu för tiden är den en populär rid och körponny.

IMG_3330

Fjodor

Fjodor har uppnått en ålder på imponerande 29 år, vilket är långt över medelåldern för en fjordhäst. Han är envis, men väldigt snäll.

 

IMG_1330

Bandito

Bandito är 25 år gammal och älskar att få komma ut och röra på sig. Han älskar också att rulla sig i hagen, äta mat och bli ompysslad.

 

IMG_3679

Flingan

Flingan är 9 år och helt ny hos oss. Hon är 127 cm i mankhöjd och tigrerad. Hon är inte med i verksamheten ännu, men vi hoppas att hon kommer bli en bra 4H häst.

IMG_3733

Hilma

Hilma är en svensk ridponny och hon är ny hos oss. Om hon hade varit en halv centimeter högre hade hon räknats som häst. Hon är 20 år, lugn och älskar att bli ompysslad.