Öppen mini-4H lördagar och söndagar

På lördagar kl 13.30-14.00 samt 14.00-14.30 och varannan söndag (ojämna veckor) 15.00-15.30 hösten 2020 så erbjuder vi en öppen Mini 4H upplevelse, vi besöker och har närkontakt med ett eller flera av gårdens djur under 30 minuter. Föranmälan behövs och man kommer de lördagar/söndagar man själv önskar.

Under mini-4H tar vi hand om djuren på ett lite enklare sätt, anpassat till det yngre barnet och det första mötet med djuren. Mini 4h är inte en avlämnande aktivitet utan tanken är att vuxen och barn upplever och lär tillsammans. Första mötet med djuren på gården skall vara positiv och barnen skall känna sig trygga att utforska det nya ihop med bekant vuxen.

I nära kontakt med gårdens djur luktar vi, känner, ser, lyssnar och upplever med alla sinnen. Vi funderar över vad djuren äter och varför, hur de känns, hur de gör mot varandra, om djurens känslor och hur de pratar med varandra.

Ålder: 3-6 år tillsammans med vuxen som barnet känner väl.

Pris: 50:- / barn( medföljande vuxen kostar inget)

Vi samlas utanför stallet på gårdsplanen vid tillfällets starttid, betalar med swish, sedan går vi och möter ett eller flera av gårdens djur under 30 min.

Max antal 10 barn

Anmälan via mail vallentuna@4h.se skriv det datum du vill närvara, det går såklart bra att anmäla sig till fler datum.

Mini-4H Grupp

Mini- 4H är riktat till våra allra yngsta medlemmar mellan 4-6 år. Tillsammans släpper vi loss vår nyfikenhet och träffar djuren, matar djuren, rider, åker häst och vagn, pysslar m.m. Höstterminen 2020 är uppdelad i två perioder med sju tillfällen i varje period, för att barnen inte ska hinna tröttna på en hel termin. Varje tillfälle är en timme långt och vårdnadshavare följer med.

Grupper

Fredagar kl 15.00 – 16.00

Omgång 1 är full. Det finns platser kvar på omgång 2.

Kostnad

Höstterminen omgång 1 startar v 36 och pågår till och med vecka 42, omgång 2 startar v.43 och pågår till och med v.50 med uppehåll på skolloven (v.44).

Varje period innehåller sju tillfällen och kostar 850kr. Det går utmärkt att anmäla sig till båda perioder.

 

Anmälan

Anmälan görs under fliken “Anmälan” i menyn.

OBS! Medlemskap, kostar 380 kr/ år,  är obligatoriskt!  Anmäl medlemskap i vårt medlemssystem Membersky. (Ange barnets uppgifter) Det skapas automatiskt en faktura på beloppet 380kr. Medlemsskapet är obligatoriskt för att kunna medverka i aktiviteter på gården.

Länk : https://www.4h.se/vallentuna/bli-medlem/