Mini-4H Grupp

Mini- 4H är riktat till våra allra yngsta medlemmar mellan 3-6 år. Tillsammans släpper vi loss vår nyfikenhet och träffar djuren, matar djuren, rider, åker häst och vagn, pysslar m.m. Vårterminen 2022 är uppdelad i två perioder med sju tillfällen i varje period, för att barnen inte ska hinna tröttna på en hel termin. Varje tillfälle är en timme långt och vårdnadshavare följer med.

I år har vi även delat upp det till två olika tillfällen en grupp för 3-4 åringar och en grupp för 5-6 åringar för att kunna anpassa aktiviteterna efter barnens behov bättre.

Grupper

3-4 åringar

Fredagar kl. 14.00 – 14.45                           Lediga platser:

Omgång 1 = v. 4-11 (7 kurstillfällen)             7 platser kvar

Omgång 2 = v.12-19 (7 kurstillfällen)            7 platser kvar

 

Kostnad

Varje period innehåller sju tillfällen och kostar 800kr för 3-4 åringar. Det går utmärkt att anmäla sig till båda perioder.

 

5-6 åringar

Fredagar kl. 15.00 – 16.00

Omgång 1 = v. 4-11 (7 kurstillfällen)             7 platser kvar

Omgång 2 = v.12-19 (7 kurstillfällen)            7 platser kvar

 

Kostnad

Varje period innehåller sju tillfällen och kostar 850kr för 5-6 åringar. Det går utmärkt att anmäla sig till båda perioder.

 

Anmälan

Anmälan görs under fliken “Anmälan” i menyn.

Tänk på att skriva både vilken åldersgrupp/tid samt omgång i anmälan.

 

OBS! Medlemskap, kostar 380 kr/ år,  är obligatoriskt!  Anmäl medlemskap i vårt medlemssystem Membersky. (Ange barnets uppgifter) Det skapas automatiskt en faktura på beloppet 380kr. Medlemsskapet är obligatoriskt för att kunna medverka i aktiviteter på gården.

Länk : https://www.4h.se/vallentuna/bli-medlem/

 

Öppen mini-4H lördagar hösten 2021

(start v. 35)

På lördagar kl 09.00-09.30  så erbjuder vi en öppen Mini 4H upplevelse, vi besöker och har närkontakt med ett eller flera av gårdens djur under 30 minuter. Föranmälan behövs och man kommer de lördagar man själv önskar.

Under mini-4H tar vi hand om djuren på ett lite enklare sätt, anpassat till det yngre barnet och det första mötet med djuren. Mini 4h är inte en avlämnande aktivitet utan tanken är att vuxen och barn upplever och lär tillsammans. Första mötet med djuren på gården skall vara positiv och barnen skall känna sig trygga att utforska det nya ihop med bekant vuxen.

 

I nära kontakt med gårdens djur luktar vi, känner, ser, lyssnar och upplever med alla sinnen. Vi funderar över vad djuren äter och varför, hur de känns, hur de gör mot varandra, om djurens känslor och hur de pratar med varandra.

Ålder: 3-6 år tillsammans med vuxen som barnet känner väl.

Pris: 50:- / barn( medföljande vuxen kostar inget)

Vi samlas utanför stallet på gårdsplanen vid tillfällets starttid, betalar med swish, sedan går vi och möter ett eller flera av gårdens djur under 30 min.

Max antal 7 barn.

Anmälan via mail vallentuna@4h.se skriv det datum du vill närvara, det går såklart bra att anmäla sig till fler datum.