Studiebesök

Målet med ett besök på 4H är att barnen med alla sina sinnen ska få utveckla sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att lära under lekfulla former. De får komma nära djuren och lära sig om dem samt utveckla sin empatiska förmåga och respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.

 

Guidning

Vi går en guidad tur där vi visar runt och hälsar på kaniner, får, grisar och hästar. Vi pratar om vad de äter, varför människan valt att ha dem som husdjur och vad de mer behöver för att må bra. Barnen får komma nära djuren och använda alla sina sinnen. Vi utformar guidningen efter önskemål och barnens ålder.

Pris 500kr för upp till 10 st barn, därefter 20 kr per barn.

 

Djurens och våra känslor

I samarbete med Djurskyddet Sverige:

REDE – Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial är ett material som på lång sikt verkar för ett bättre djurskydd. Genom olika djurinriktade övningar får barn chans att utveckla sin empati, sitt tänkande kring livsfrågor samt sin förmåga att uttrycka sig och ta ställning. Med REDE-övningarna får barnen en insikt i att djur är levande och kännande varelser värda att värna om och en förståelse för att djur har olika beteenden och behov som vi bör respektera och tillgodose. På längre sikt genererar det ett bättre djurskydd och samtidigt ett bättre samhällsklimat. Pris just nu: 500 kr, max 15 barn (ord. pris 600kr)

 

Ponnyridning:

Ponnyridning på våra snälla hästar.

Pris 400kr för upp till 10 st barn, därefter 30 kr per barn

 

Häst och vagnturer:

Vi kan erbjuda häst och vagn där 5 barn får plats i taget, vid större grupp åker vi i omgångar och de barn som väntar får tid att pyssla med våra kaniner.

Grundpris 400 kr för upp till 5 barn, därefter 40 kr per barn.

 

 

Det går även att utforma specialbesök enligt era önskemål! Vänligen maila vallentuna@4h.se eller ring 070-0908835 vardagar 9-15