Välkommen till Vallentuna 4H!

 

Vad är Vallentuna 4H?

Vi är en förening med lantbruksdjur som bedriver barn- och ungdomsverksamhet i Vallentuna. Vår verksamhet inriktar sig framförallt till barn och ungdomar men alla är självklart välkomna hos oss. På vardagarna tar vi emot besöksgrupper, skolklasser och olika aktivitetsgrupper. På skollov har vi dagsläger.

 

När kan man besöka gården?

Vår gård är öppen för besökare alla dagar, öppettider på vardagar kl.10-17, helger kl.10-16. Man kan se djuren i sina hagar under dessa tider men oftast kan man se djuren i sina hagar även utanför dessa tider.

 

Vilka djur finns på gården?

På gården bor 3 hästar, 3 får, 4 kaniner, 2 minigrisar och 1 bondkatt. Djurens välmående är mycket viktigt för oss, vilket bl.a. innebär att de kan vistas på stora hagar. Om ni inte ser djuren på gården beror det på att de står i någon av våra större hagar i anslutning till gården. En karta på gårdsplanen visar var djuren är.

 

Kan man rida eller åka häst och vagn?

Vi erbjuder halvtimmesridning och häst och vagnturer. Det finns lediga tider på vardagar och lördagar. Se mer information och boka här.

 

När får man klappa djuren?

Vi har klapphage hos kaniner eller får varje lördag kl.11-12 och varje onsdag kl.14-15:30. Därutöver har vi flera evenemang under året med klapphage, så håll utkik efter dem. Det är inte tillåtet att gå in i våra hagar förutom under utsatta klapphagestider.

 

Får man mata djuren?

Det är väldigt viktigt att ni inte matar våra djur, inte ens med gräs. Djuren kan bli väldigt sjuka om de får fel mat eller fel mängd av mat i sig.

 

Var hittar man aktuell information?

Information om aktuella aktiviteter och evenemang finns alltid på vår Facebook-sida och Instagram.

 

Titta gärna runt på vår hemsida och läs mer och oss, vår verksamhet och våra djur. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Varmt välkomna!