Läger

 

Vi förstår att det kan kännas osäkert att boka läger i med rådande Corona-situation. Vi tillämpar full återbetalning av lägeravgift vid avbokning senast två veckor innan lägerstart. Om lägret blir inställt sker såklart också full återbetalning av lägeravgiften.

 

På Vallentuna 4H erbjuder vi dagläger för barn från 7 års ålder under sport-, påsk-, sommar- och höstlov. I vanlig 4H-anda ägnar vi oss åt en massa skoj så som stall- och djurskötsel, ridning, häst – och vagnkörning, kaningos och fårpromenader, mysiga utflykter, lekar, bakning och mycket mer.

Under sommaren erbjuder vi även mini-läger för de mindre barnen (4-6 år).

Information om kommande läger

 (Lägret kommer mestadels vara utomhus oavsett väder samt mindre grupper för att anpassas efter rådande restriktioner)

Läger:

Jullovsläger v 52

Från 7 år

Datum:

tis 28/12 – tor 30/12

kl: 09:30-15:30

Pris:

1000 kr

Antal lediga platser:

10 lediga platser

Praktisk information

Egen lunch medtages, i vanliga fall bjuder vi på mellanmål, men för att anpassa oss efter restriktionerna och verkligen försöka se till att minska smittspridningen så kommer barnen få ta med sig eget mellanmål såsom frukt eller macka, barnen får ej ta med sig något typ av godis, chips läsk eller nötter. Microvågsugn och kylskåp finns på gården. Det är bra om barnen har med sig egna bestick och vattenflaska.

Lägren är under dagtid och 3-5 dagar långa. Tiderna varierar något men dagarna brukar börja vid kl 9.00 och avslutas runt 15.30. Utöver lägrets tider ansvarar inte personalen för barnen.

På de flesta lägren sker flera av aktiviteterna i grupper. Det är alltid utbildad personal som leder aktiviteterna, med hjälp av engagerade ungdomsledare. Om barnet behöver extra stöd i vardagen, te x assistent i skolan, kommer barnet även att behöva ha med sig en assistent på lägret.

Om barnet önskar vara i samma grupp som en kompis eller syskon går det bra att meddela detta vid anmälan.

Glöm inte att ha med kläder efter väder. Kläderna måste tåla kyla, regn och visst slitage. Det kan även vara bra att ha ett extra par strumpor eller vantar i väskan, om de andra blir blöta. Om man har ridhjälm/ridväst går det bra att ta med denna, annars kan man låna på gården.

Anmälan och Betalning

För att kunna delta på läger behöver barnet vara medlem i 4H. Medlemskap registrerar ni själva i vårt medlemssystem MemberSky, observera att det är barnets uppgifter som skall anges. En faktura på medlemsavgiften skapas automatiskt när ni registrerat er.

Avanmälan ska göras senast två veckor innan lägret för att få återbetalning. Annars görs bara återbetalning vid sjukintyg. Medlemsavgift återbetalas ej.

Förseningsavgift debiteras vid försenad inbetalning.

Vid för få anmälningar kan lägret utebli. Då betalas givetvis lägeravgiften tillbaka.

Utflykt med häst och vagn
Utflykt med häst och vagn
Picknick nere vid ängen
Picknick nere vid ängen