Inför ert besök på Gränby 4H-gård

Fråga: Vad har ni för öppettider?

Svar: Vi har öppet alla dagar året om. Vardagar har vi öppet mellan klockan 9.00 och 16.00. Under helger, helgdagar och röda dagar mellan klockan 9.00 och 15.00. Nu under pandemin har vi öppet som vanligt, dock är inomhusmiljön stängd för besökare.

 

Fråga: Går det bra att komma till gården även utanför öppettiderna?

Svar: Ja. Det går bra att besöka gården även utanför öppettiderna, det är dock inte tillåtet att gå in i några byggnader utanför öppettiderna. Under sommarhalvåret är de flesta djuren ute dygnet runt men observera att det inte är tillåtet att gå in i hagarna.

 

Fråga: Behöver vi föranmäla vårt besök?

Svar: Nej. Om ni ska besöka gården krävs ingen föranmälan. Om ni ska delta på aktiviteter kan det krävas anmälan, läs mer om det i infon om aktiviteterna.

 

Fråga: Var ligger Gränby 4H-gård?

Svar: Vi ligger i närheten av IFU Arena, Gränbyparken och Gränbystaden. Läs mer under fliken “Om gården – Hitta hit”. Där kan ni också läsa om hur ni tar er till oss t.ex. via buss.

 

Fråga: Kostar det något att besöka er?

Svar: Nej, vi tar inget inträde. Vill ni stötta vår förening kan ni göra det genom att bli medlemmar eller swisha valfritt bidrag till 123 615 67 98 (skriv gåva som meddelande). Hur ni gör för att bli medlemmar kan ni läsa mer under fliken “Bli medlem”.

 

Fråga: Finns det handikapparkering?

Svar: Vi har ingen handikapparkering, men på vår parkering vid infarten eller nere vid ridbanan brukar det finnas gott om plats. Behöver ni ställa er närmare kan ni fråga personalen på plats om var ni kan stå.

 

Fråga: Finns det toaletter?

Svar: Ja, det finns 3 stycken toaletter vid samlingslokalen, varav en handikapptoalett. Tvättmöjligheter finns inne på varje toalett samt i samlingslokalen.

 

Fråga: Kan man fika eller äta matsäck hos er?

Svar: Självklart! Det finns bord och stolar utomhus, det finns också bord och bänkar under tak vid samlingslokalen. Mata dock inte våra djur med det ni tar med er. Detta för att djuren är känsliga för mat eller godis de inte är vana vid och därför kan bli sjuka. Våra djur får all mat de behöver av vår personal.

 

Fråga: Finns det möjlighet att grilla på gården?

Svar: Ja, det finns en grillplats i närheten av samlingslokalen. Ta med egen ved. När du grillar är det ditt ansvar att se till att elden inte sprids och elden/glöden är släckt när du går därifrån. Tänk på om det råder eldningsförbud i kommunen.

 

Fråga: Får man ta med hund till gården?

Svar: Ja, hunden måste vara kopplad och inte störa/skrämma djur och andra besökare. I vår kaninlada är hundar ej tillåtna.

 

Fråga: Vad kan man göra hos er?

Svar: Hos oss kan du alltid se djuren i deras hagar och inhägnader, de flesta av dem är ute dygnet runt under sommarhalvåret. Det finns även ponnyridning på helger. Ni kan även boka olika gruppbesök. Under juni – september har vi Getyoga. I övrigt kan du titta på våra sociala medier vilka evenemang som är på gång. Vi anordnar även kurser, läger och hyr ut kaniner.

 

 

Under ert besök på Gränby 4H-gård

Fråga: Får man mata djuren?

Svar: Nej, en del djur kan vara känsliga för mat eller godis de inte är vana vid och kan då bli sjuka. Gårdspersonalen ger djuren den mat de behöver.

 

Fråga: Får man gå in till djuren?

Svar: Det är inte tillåtet att gå in till djuren utan närvaro av personal. Vi begränsar den nära kontakten med djuren för att de inte skall bli stressade. Vill du träffa gårdens djur kan du boka guidning tillsammans med vår Aktivitetsledare, läs mer om gruppbesök här.

 

Fråga: Får man klappa djuren?

Svar: Ja, om man har tvättat händerna så har man tillåtelse att klappa djuren som kommer fram vid staketet. Var dock noga med att visa djuren respekt och låta dem vara ifred om de inte vill bli klappade. Om man går efter ett djur som inte vill bli klappad finns risk att djuret går i försvar. Glöm inte heller att tvätta din händer igen efter att du har klappat djuret, detta för din egen hälsa.

 

Fråga: Var tvättar jag händerna?

Svar: Tvätta händerna gör du antingen i handfaten inne på våra tre toaletter eller i tvättrummet i samlingslokalen.

 

Efter ert besök

Fråga: Vi glömde/tappade bort ett föremål när vi var på besök. Har ni hittat det?

Svar: Vi sparar borttappade föremål som t.ex. kläder under en begränsad tid i en låda innanför dörren till samlingslokalen, vänligen kika där om ni har tappat något. Lådan med kvarlämnade saker töms en gång per termin.

 

Fråga: Mitt barn älskar djur och vill gärna lära sig mer! Hur går vi tillväga?

Svar: Vad roligt! För barn och ungdomar erbjuder vi under vår- och höstterminen kvälls- och eftermiddagskurser t.ex. Hästskötarkurs och Djurmys samt under skolloven (ej jullov) har vi dagläger. På vardagar kan man även boka halvtimmesridning eller halvtimmeskörning. Kika runt på hemsidan för mer information.