Läger på Gränby 4H

Hästläger

Tycker du också häst är bäst? Då är vårt hästläger något för dig!

Hästläger är för dig som älskar hästar och vill spendera hela dina lägerdagar i stallet. Under lägret kommer du få göra stallsysslor, rida och självklart umgås massa med våra snälla hästar. Lägret riktar sig till dig som är nybörjare eller har lite erfarenhet av hästar.

Tider: kl. 9:00 – 16:00

Ålder: 8 – 11 år (född år 2013 -2016)

Plats: Gränby 4H-gård i Uppsala

Medlemskap:
Medlemskapet är ett krav för deltagande i vår lägerverksamhet. Medlemskapet innebär att deltagaren är försäkrad under sin vistelse hos oss – det är därför helt individuellt och behöver vara tecknat på deltagarens namn och personnummer.

Kontakt: Frågor om läger mailas till aktivitetsledare.granby@4h.se. All info ni behöver inför lägret kan ni läsa här till höger.

Anmälan till SOMMARLOVET finner du nedan:

V.24 13 – 14 juni

V.28 8 – 10 juli

Dagläger

Djurläger på Gränby 4H-gård – bästa sättet att spendera lovet!

4H:s läger är fyllda av djur, lek och kompisar, och passar dig som gillar att vara ute i naturen. Under lägret får du komma nära djuren på gården och lära dig hur man tar hand om dem enligt 4H:s motto “lära genom att göra”. Du får vara med i den dagliga skötseln när vi matar, mockar och tar hand om djuren men vi kan även prova på aktiviteter som att åka häst och vagn, träna agility med getterna eller kaninhoppning. Djuren du får träffa på gården är: hästar, får, getter, grisar, höns och kaniner, och det finns roliga saker att hitta på med dem allihopa!

4H är dock mycket mer än djur så förutom aktiviteter kring djuren brukar vi även baka, pyssla och leka massa roliga lekar. Våra ungdomsledare är vana att leda barngrupper och anpassar lägret efter säsong.

Tider: kl. 9:00 – 16:00

Ålder: 7 – 11 år (född år 2013 – 2017)

Plats: Gränby 4H-gård i Uppsala

Pris: 1650kr

Med stöd av Region Uppsala kan vi erbjuda ett begränsat antal kostnadsfria lägerplatser under påsklovet, för dig som av någon anledning har svårt att betala ordinarie pris. Är du i behov av en av dessa platser, maila uppsala@4h.se så hjälper vi dig.

Medlemskap:
Medlemskapet är ett krav för deltagande i vår lägerverksamhet. Medlemskapet innebär att deltagaren är försäkrad under sin vistelse hos oss – det är därför helt individuellt och behöver vara tecknat på deltagarens namn och personnummer.

Kontakt: Frågor om läger mailas till aktivitetsledare.granby@4h.se. All info ni behöver inför lägret kan ni läsa här till höger. 

Anmälan till SOMMARLOVET finner du nedan:

V. 26 24 – 28 juni

V. 27 1 – 5 juli

V. 28 8 – 12 juli

V. 32 5 – 9 augusti

V. 33 12 – 16 augusti

Vi erbjuder kostnadsfria lägerplatser

Åhlén-stiftelsen:
Med stöd av Åhlén-stiftelsen kan vi erbjuda kostnadsfria lägerplatser under lovet, till dem som av någon anledning inte har möjlighet att betala avgiften. Kontakta oss för att höra mer om detta – uppsala@4h.se.

Gäller 4H-gården i Gränby och 4H-gården i Årsta under sommarlovet 2024.

Uppsalahem:
Uppsalahem sponsrar lägeravgiften (ej medlemskap) för de som bor i deras fastigheter. Kontakta oss för att höra mer om detta – uppsala@4h.se.

Gäller 4H-gården i Gränby och 4H-gården i Årsta utvalda veckor under sommarlovet.

Getgruppen 2
Gratisaktiviteter

Bra att veta inför läger på Gränby 4H-gård

Mat: Alla barn tar med sig 3 mål mat/dag, det ingår inte.
Vi har fruktstund på förmiddagen ca kl.10:00, lunch kl.12:00 och mellanmål kl.15:00. Kyl, micro och bestick finns på plats om man behöver låna. För att underlätta föredrar vi mat som inte behöver värmas. Ta ej med kakor eller nötter.

Kläder: Oömma kläder efter väder är viktigt, då vi är ute större delen av dagen.
Ta gärna med gummistövlar och ombyte. Glöm ej att märka medtagna extra-kläder med namn. Kvarglömda kläder läggs i samlingslokalens entré.

Hämtning och lämning:
Lämning sker mellan kl. 8.30 – 9.00 på morgonen, meddela då ledarna vem som ska hämta ditt barn.
Hämtning sker mellan kl. 15.30 – 16.00, det är viktigt att ditt barn prickas av hos ledarna vid hämtning.

Betalning: Vid anmälan skickas automatiskt en faktura till den mail som är angiven för ditt barns Antribe-konto. Faktura för deltagaravgift samt medlemsavgift ska vara betald senast 14 dagar innan lägerstart. Observera att deltagaravgiften och medlemsavgiften (260 kr/kalenderår) kommer på olika fakturor och betalning sker till olika kontonummer. Vid obetalda fakturor kommer ditt barn ej få delta på lägret. Läs våra anmälningsvillkor för läger här: Anmälningsvillkor.

Kontakt: Behöver du nå personalen under lägret ringer ni på 070 – 961 15 54. Vid sjukdom får ni gärna meddela oss via telefon eller mail aktivitetsledare.granby@4h.se så vi vet att ni inte kommer.

English – What to know before camp

عربي – لمعرفة ما قبل المخيم

українська – що потрібно знати перед табором

IMG_2509
273451563_649956872992100_7580621598042140096_n