Kretsloppsbesök

Vill er barngrupp lära sig mer om kretslopp på ett roligt och pedagogiskt sätt – boka då ett kretsloppsbesök!

Kretsloppsbesök är för barn i åldern 4 – 8 år. Här får barnen se hur ett riktigt kretslopp fungerar och öka sin förståelse för varifrån vår mat kommer. Vi börjar med att hälsa på hönsen och plocka ägg, och även lite hönsbajs. Av äggen bakar vi muffins, äggskalen och hönsbajset lägger vi i komposten. Från komposten får vi jord som vi använder för att plantera en kruka med havre. Den havren vi inte planterar matar vi hönsen med. Barnen får med sig muffinsarna och krukan med havren tillbaka till förskolan så att de kan se den växa, om ni vill kan ni även få komma tillbaka till gården och mata hönsen med havren som växer fram.

Tid: Besöket tar ca 1 timme.

Pris: 600 kr för upp till 10 barn. Därefter 75 kr/extra barn.

Boka besöket genom att maila till aktivitetsledare.granby@4h.se, skriv hur många deltagare ni är, när det skulle passa er att komma och om någon i gruppen har några allergier som kan vara bra för oss att känna till.

Guidning bland gårdens djur

Boka en guidad tur där ni får hälsa på gårdens alla djur och lära er mer om dem. Passar både skolor- och förskolor, gruppbesök och för familjen. Under guidningen kan ni träffa hästar, kor, får, getter, grisar, kaniner, höns och ankor. Under en guidad tur får ni möjlighet att komma närmare djuren, se hur de bor, vad de äter och klappa dem. Vi kan anpassa besöket efter era önskemål. Det är även möjligt att boka en guidning där ni väljer fyra av gårdens djurslag som ni vill träffa, detta tar då hälften så lång tid och kostar halva priset av en guidning bland samtliga djur.

Tid: Alla gårdens djur ta ca 1 timme, 4 djurslag tar ca 30 minuter.

Pris ”Alla gårdens djur”: 900 kr för upp till 15 barn. Därefter 75 kr/extra barn.

Pris ”4 djurslag”: 450 kr för upp till 15 barn. Därefter 75 kr/extra barn.

Boka besöket genom att maila till aktivitetsledare.granby@4h.se, skriv hur många deltagare ni är, hur ni vill lägga upp besöket och när det skulle passa er att komma. Hör av er i god tid för att boka.

Ponnyridning för grupper

Vill er barngrupp komma till gården och rida ponnyridning? Ni kan boka ridning för er grupp på någon av våra snälla hästar.

När: Bokningsbara tider finns helgfri måndag – fredag mellan kl.9:00 – 15:00.

Boka besöket genom att maila till aktivitetsledare.granby@4h.se, skriv hur många barn som vill rida och när det skulle passa er att komma. Boka i god tid.

Titus