Hästgruppen

Hästgruppen drivs av klubbens medlemmar och fungerar som en medryttarverksamhet. Är man med i hästgruppen kan man vara medryttare på våra hästar en eller flera dagar i veckan. De dagar man är medryttare har man ansvar för att hästen får mat och vatten, att den motioneras, att boxen blir mockad och att stallet blir städat. Vanligtvis ses man i stallet på eftermiddagen tillsammans med de andra som har hästdag den dagen, på helgerna kan tiderna dock variera men det bestämmer de som har häst den dagen tillsammans. Av säkerhetsskäl är man aldrig ensam i stallet och man motionerar alla hästarna tillsammans. Vi har inga krav på dina kunskaper eller hästvana men vi ser gärna att man har viss hästkunskap eftersom det inte finns någon ridlärare på plats måste man kunna klara sig själv någorlunda. För dem som inte riktigt har kunskapen att ta hand om en häst helt själv har vi speciella skötardagar varje vecka där det finns ledare med som lär ut hur man gör, vi rekommenderar även att man går våra hästskötarkurser (läs mer om dem under Aktiviteter > Kurser). Observera dock att detta inte är en ridskola.

Att vara med i hästgruppen kostar inget förutom medlemskap i klubben (260 kr/år). Istället för att betala för aktiviteten hjälper man till ideellt att hålla ponnyridningar och barnkalas på gården en eller flera helgdagar per månad.

För tillfället har vi 4 hästar på gården man kan bli medryttare på:

Sickan – Haflinger, sto, ca 145 cm, 14 år.

Soda – New Forest, valack, ca 127 cm, 16 år.

Anya – Gotlandsruss, sto, ca 117 cm, 11 år.

Lilly – Shetlandsponny, sto, ca 91 cm, 10 år.

Du kan läsa mer om hästarna på sidan om hästar under “Våra djur”.

Är du intresserad av att vara med i hästgruppen? Kontakta vår aktivitetsledare Julia Adriansson på aktivitetsledare.granby@4h.se så får ni mer information.

Hästgruppen2