Hästgruppen

Hästgruppen drivs av klubbens medlemmar och fungerar som en medryttarverksamhet. Är man med i hästgruppen kan man vara medryttare på våra hästar en eller flera dagar i veckan. De dagar man är medryttare har man ansvar för att hästen får mat och vatten, att den motioneras, att boxen blir mockad och att stallet blir städat. Vanligtvis ses man i stallet på eftermiddagen tillsammans med de andra som har hästdag den dagen, på helgerna kan tiderna variera lite mer. Av säkerhetsskäl är man aldrig ensam i stallet och man motionerar hästarna tillsammans.

Vi ser gärna att du har en del hästvana om du vill börja i hästgruppen, eftersom det inte är som en ridskola där det finns ridlärare som hjälper till, man måste kunna klara sig själv med hästen. Vi vill att alla i hästgruppen ska få möjlighet att utvecklas både med hästarna och som person och försöker i största möjliga mån möjliggöra detta. Har man inte riktigt kunskapen eller åldern att ta hand om en häst helt själv får man börja med att gå dubbelt med en annan person som då lär upp en, detta kan vi dock bara göra i begränsad skala. Vi rekommenderar även att man går våra hästkurser innan man börjar i hästgruppen om man är nybörjare (läs mer om kurserna under Kurser). Observera dock att detta inte är en ridskola.

Att vara med i hästgruppen kostar inget förutom medlemskap i klubben (260 kr/år). Istället för att betala för att få rida hjälper man till ideellt på ponnyridningar, barnkalas och event på gården en eller flera helgdagar per månad.

 

Vi söker just nu fler medryttare till hästgruppen!

Vi har för tillfället plats att ta in fler personer i hästgruppen, framförallt på tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Främst söker vi dig som är intresserad av att köra vår shettis Lilly eller köra/rida våra B-ponnys Soda och Nimone, alla tre tycker det är superroligt att köra och B-ponnysarna är snälla och trevliga att rida.

Självklart är det även möjligt att bli medryttare på våra andra hästar men där är det viss kö då dessa inte kräver lika mycket erfarenhet.

Är du intresserad av att gå med i hästgruppen eller vill veta mer? Maila oss på aktivitetsledare.granby@4h.se.

Bli medryttare hos oss

Kort info om hästarna på gården:

Sickan – Haflinger, sto, ca 147 cm, född 2005.

Titus – Fjording, valack, ca 140 cm, född 2007.

Soda – New Forest, valack, ca 127 cm, född 2003.

Lilly – Shetlandsponny, sto, ca 91 cm, född 2009

Nimone – Gotlandsruss, sto, ca 128 cm, född 2009.

Du kan läsa mer om hästarna på sidan om hästar under fliken Våra djur.