Hästgruppen

OBS! Hästgruppen och dess kölista är för tillfället full. Ni får gärna höra av er för att få mer information men vi kommer inte hålla några nya provridningar eller ta in fler på kölistan förrän tidigast augusti 2020.

Hästgruppen drivs av klubbens medlemmar och fungerar som en medryttarverksamhet. Är man med i hästgruppen kan man vara medryttare på våra hästar en eller flera dagar i veckan. De dagar man är medryttare har man ansvar för att hästen får mat och vatten, att den motioneras, att boxen blir mockad och att stallet blir städat. Vanligtvis ses man i stallet på eftermiddagen tillsammans med de andra som har hästdag den dagen, på helgerna kan tiderna variera lite mer. Av säkerhetsskäl är man aldrig ensam i stallet och man motionerar hästarna tillsammans.

Vi ser gärna att du har en del hästvana om du vill börja i hästgruppen, eftersom det inte är som en ridskola där det finns ridlärare som hjälper till så måste man kunna klara sig själv med hästen. Vi vill att alla i hästgruppen ska få möjlighet att utvecklas både med hästarna och som person och försöker i största möjliga mån möjliggöra detta. Har man inte riktigt kunskapen att ta hand om en häst helt själv får man börja med att gå dubbelt med en annan person som då lär upp en, detta kan vi dock bara göra i begränsad skala. Vi rekommenderar även att man går våra hästskötarkurser innan man börjar i hästgruppen om man är nybörjare (läs mer om kurserna under Aktiviteter > Kurser). Observera dock att detta inte är en ridskola.

Att vara med i hästgruppen kostar inget förutom medlemskap i klubben (260 kr/år). Istället för att betala för aktiviteten hjälper man till ideellt på ponnyridningar och barnkalas på gården en eller flera helgdagar per månad.

För tillfället har vi 5 hästar på gården man kan bli medryttare på:

Sickan – Haflinger, sto, ca 147 cm, född 2005.

Titus – Fjording, valack, ca 143 cm, född 2007.

Soda – New Forest, valack, ca 127 cm, född 2003.

Lilly – Shetlandsponny, sto, ca 91 cm, född 2009

Nimone – Gotlandsruss, sto, ca 128 cm, född 2009.

Du kan läsa mer om hästarna på sidan om hästar under fliken “Våra djur”.

Är du intresserad av att vara med i hästgruppen? Kontakta vår Aktivitetsledare Fanny Fjällrud på aktivitetsledare.granby@4h.se så får ni mer information.

Hästgruppen2