Hästar

Vi har för närvarande 4 stycken hästar på gården. De är allihopa väldigt snälla och trygga med människor och allt som händer på gården, men hästar är djur så det är viktigt att alltid ta det lugnt kring dem.

Hästarna används till ponnyridning, häst och vagn, kurser och av medryttarna i hästgruppen. Här nedanför kan du läsa mer om varje häst.

Sickan

Sickan är ett D-ponnysto född 2005. Hon är av rasen Haflinger och hennes färg heter fux och hon har en vit bläs i pannan. Sickan är den största hästen på gården. Hon kom till oss hösten 2016.

Sickan är en vaken och lyhörd häst som tycker om att få uppmärksamhet av alla besökare. Hon är energisk men snäll på alla vis. Hon gillar att arbeta och uppskattar både ett pass på banan och en tur ut kring Gränby. Men tycker det är precis lika mysigt att stå i stallet och bli borstad.

Sickan används både på ponnyridningar, kurser och rids av våra medryttare.

sickan

Lily

Lily är ett A-ponnysto född 2009. Hennes ras heter Shetlandsponny och de blir oftast inte så mycket högre än en meter i mankhöjd. Lily är brun i färgen och kom till oss hösten 2018.

Lily är en mycket social häst som älskar människor. Hon kommer gärna fram och blir klappad och kan nästan bli lite avundsjuk om man ger någon annan häst mer uppmärksamhet. När hon får komma in i stallet och bli borstad och klappad mår hon som bäst.

Lily används mycket på våra ponnyridningar och kurser men rids även av de mindre medlemmarna i hästgruppen. Lily är även inkörd våren 2019 och är en riktig stjärna framför vagnen.

Lilly

Soda

Soda är en B-ponnyvalack född 2003. Han är av rasen New Forest och hans färg heter fux. Soda kom till oss våren 2015. Soda är som gjord för att vara en 4H-häst och trivs bra i verksamheten.

Soda är en nyfiken men väldigt lugn ponny som nästan aldrig blir rädd för något. Han kan både ridas och köras. Soda drar både sin blåa rockard och vår gröna fyrhjulsvagn. Han älskar att bli kliad på halsen och under hakan!

Eftersom Soda är så trygg är han vår nybörjarhäst, men han kan det mesta så även de erfarna ryttarna brukar tycka att han är rolig att rida.

11312633_10153340248359334_1925665727228331136_o

Anya

Anya är ett B-ponnysto född 2008. Hon är av rasen Gotlandsruss som är en av Sveriges två lantbruksraser. Hennes färg heter silverfux och hon har en vit stjärn i pannan. Hon kom till gården på hösten 2018.

Anya är en vaken liten ponny som gärna arbetar. Hon är väldigt lugn i hanteringen och bryr sig inte så mycket även om det är mycket liv kring henne. Men när hon får en ryttare på ryggen får hon genast mer energi och är väldigt lyhörd för ryttarens hjälper. Hoppa hinder tycker hon är extra kul.

Anya används både på ponnyridningar och kurser samt av medlemmarna i hästgruppen. Hon håller även på att lära sig dra vagn.

anya

Hästar vi minns

Allis

Allis är ett D-ponnysto född 2006. Hon är av rasen Norsk Fjordhäst, hennes färg heter ljusbrunblack och hon har en svart ål längs ryggen.

Allis är väldigt social och var en mycket bra 4H-häst. Hon var bara 4 år när hon kom till oss och var mycket uppskattad under sina 7 år på gården. Hon är en lugn och stabil häst som inte stressar upp sig i onödan. Ibland kan hon vara lite envis men det går oftast att övertala henne.

Allis fick bli privathäst i mars 2019 och flyttade till en familj där hon är väldigt uppskattad och får fortsätta göra det hon är bäst på, mysa och vara läromästare åt stora och små.

allis