Hästar

Vi har 5 stycken hästar på gården. De är allihopa väldigt snälla och trygga med människor och allt som händer på gården, men hästar är djur så det är viktigt att alltid ta det lugnt kring dem. Självklart har de alla sina egna personligheter också.

Hästarna används till ponnyridning, häst och vagn, kurser och av medryttarna i hästgruppen. Här nedanför kan du läsa mer om varje häst.

Sickan

Sickan är ett D-ponnysto född 2005. Hon är av rasen Haflinger och hennes färg heter fux och hon har en vit bläs i pannan. Sickan är den största hästen på gården. Hon kom till oss hösten 2016.

Sickan är en vaken och lyhörd häst som tycker om att få uppmärksamhet av alla besökare. Hon är energisk och snäll på alla vis. Hon gillar att arbeta och uppskattar både ett pass på banan och en tur ut kring Gränby. Hon tycker dock det är precis lika mysigt att stå i stallet och bli borstad.

Sickan används både på ponnyridningar, kurser och rids av våra medryttare. Hon är en mycket populär häst på gården!

Sickan

Lilly

Lilly är ett A-ponnysto född 2009. Hon är av rasen Shetlandsponny som är en liten hästras, trots att hon knappt är 1 meter hög är Lilly faktiskt fullvuxen. Lilly färg är brun och hon kom till oss hösten 2018.

Lilly är en mycket social häst som älskar människor. Hon kommer gärna fram och blir klappad och kan nästan bli lite avundsjuk om man ger någon annan häst mer uppmärksamhet. När hon får komma in i stallet och bli borstad och klappad mår hon som bäst.

Lily används på ponnyridningar och kurser men rids även av de mindre medlemmarna i hästgruppen. Lily är även inkörd våren 2019 och är en riktig stjärna framför vagnen.

Lilly

Soda

Soda är en B-ponnyvalack född 2003. Han är av rasen New Forest och hans färg heter fux. Soda kom till oss våren 2015. Soda är som gjord för att vara en 4H-häst och trivs bra i verksamheten.

Soda är en nyfiken men väldigt lugn ponny som nästan aldrig blir rädd för något och ställer upp på det mesta man kan hitta på med en häst. Han kan både ridas och köras, och är mycket duktig på båda två. Soda drar både den blåa rockarden och ibland den gröna fyrhjulsvagnen.

Eftersom Soda är så trygg är han väldigt populär bland nybörjarna men även mer erfarna ryttare rider honom, han är även med på ponnyridningar och kurser.

Soda

Nimone

Nimone är ett B-ponnysto född 2009. Hon är av rasen Gotlandsruss och hennes färg heter fux. Nimone kom till oss våren 2021. Nimone är nyast i stallet men passar bra in i gänget här på gården.

Nimone är en cool och snäll ponny som ställer upp på det allt och lite till. Hon kan både ridas och köras. Hittills har vi inte hunnit köra henne så mycket hos oss men tanken är att hon i framtiden ska kunna dra både rockard och vår större fyrhjulsvagn.

Nimone går både med nybörjare och med lite mer erfarna ryttare och är duktig på att anpassa tempot därefter, hon är med både på ponnyridningar och kurser.

Nimone

Titus

Titus är en C-ponnyvalack född 2007. Hans ras heter Norsk Fjordhäst och hans färg heter ljusbrunblack och han har en svart ål längs med ryggen. Titus är det senaste tillskottet på gården och han kom till oss i februari 2020.

Titus är väldigt snäll och sällskaplig både när det gäller andra hästar och människor. Han älskar att få uppmärksamhet och kommer gärna fram för att bli klappad. Ibland kan han bli lite orolig om han är själv, men det är bara för att gillar sina hästkompisar så mycket. Titus är både riden och inkörd och oftast är det han som drar vagnen när vi kör grupper och på events.

Titus har snabbt vant sig vid livet som 4H-häst och är en riktig stjärna. Han rids nu av både medryttare och skötare i hästgruppen. Han är även med på kurser och ponnyridningar.

 

Titus

Tidigare hästar på gården

Allis

Allis är ett D-ponnysto född 2006. Hon är av rasen Norsk Fjordhäst, hennes färg heter ljusbrunblack och hon har en svart ål längs ryggen.

Allis är väldigt social och var en mycket bra 4H-häst. Hon var bara 4 år när hon kom till oss och var mycket uppskattad under sina 7 år på gården. Hon är en lugn och stabil häst som inte stressar upp sig i onödan. Ibland kan hon vara lite envis men det går oftast att övertala henne.

Allis fick bli privathäst i mars 2019 och flyttade till en familj där hon är väldigt uppskattad och får fortsätta göra det hon är bäst på; mysa och vara läromästare åt stora och små.

allis

Anya

Anya är ett B-ponnysto född 2008. Hon är av rasen Gotlandsruss som är en av Sveriges två häst-lantbruksraser. Hennes färg heter silverfux och hon har en vit stjärn i pannan. Hon kom till gården på hösten 2018.

Anya är en vaken liten ponny som gärna arbetar. Hon är väldigt lugn men samtidigt lyhörd i hanteringen. När hon får en ryttare på ryggen blir det mer energi i henne men hon är fortfarande väldigt lyhörd. Hoppa hinder tycker hon är extra kul och som de flesta russ har hon en räv bakom örat och kan ibland vara lite busig.

 

Anya