Dagläger

SOMMARLOVSLÄGER 2019

I sommar kommer vi ha dagläger som vanligt. Daglägren under sommaren har ett veckoupplägg där vi, förutom att umgås med och ta hand om djuren, gör en massa olika aktiviteter på gården. Vi brukar t.ex. åka hölass, ha vattenkrig, gå på utflykt till kohagen och ha femkamp.

Aktiviteterna på daglägren involverar både djur och massa roliga och spännande lekar som du kanske aldrig lekt förut. Under dagarna kan vi hitta på lite allt möjligt, allt från att pyssla till att klättra i halmen men det vi gör mest är att umgås med djuren. Det vi då främst gör är att ta hand om, matar, sköter och gosar med dem. Djuren som du kommer få träffa på gården är kor, getter, får, hästar, grisar, ankor, höns, katter och kaniner. Barnen är i grupper om 10-15 barn som de väljer själva och självklart får man vara med sin kompis!

Veckor: 24 (tors – fre), 25 (mån – tors), 26, 27, 32 och 33. Man anmäler sig vecka för vecka, inte möjligt att bara gå vissa dagar.

Ålder: 6 – 9 år. För att få en mer jämn grupp med deltagare har vi i år valt att sänka den övre åldersgränsen på daglägren på Gränby, för dig som är 10 – 12 år har vi istället läger på Malma gård, i Valsätra, mer information om det hittar ni på Uppsala 4Hs hemsidaVi är dock inte stenhårda åldersgränserna så det är självklart okej att gå med sitt syskon eller kompis om man vill det.

Tid: 9:00 – 16:00

Plats: Gränby 4H-gård

Matsäck: Alla barn tar med sig egen lunch och två mellanmål (ett till fruktstund på förmiddagen och ett lite stadigare till eftermiddagen). Vi erbjuder kylskåp och mikro även tallrikar, glas och bestick finns att låna ifall det behövs.

Kläder: Eftersom vi är ute större delen av dagen rekommenderar vi kläder efter väder, tänk även på att vi är på en bondgård och man kan bli lite smutsig.

Pris: 725 kr/vecka (290 kr för vecka 24 och 580 kr för vecka 25).

Uppsalahem sponsrar sina boende som vill gå på Uppsala 4H:s dagläger på Gränby eller Malma. Bor du i en Uppsalahem-bostad, klicka i Ja i anmälningsformuläret. 

OBS! Medlemskap är obligatoriskt (260kr /kalenderår) för att försäkringar skall gälla! Om du inte är medlem idag klicka här.

Anmälan: För att komma till anmälan klicka här. Lägerveckorna du kan anmäla dig till nu är vecka 32 och 33. Anmälan sker numera via vår hemsida och Google-formulär eftersom Studiefrämjandet har semesterstängt, fakturering sker dock fortfarande via Studiefrämjandet och kommer komma igång i början av augusti.

Frågor: För frågor om lägret maila aktivitetsledare.granby@4h.se. Frågor angående fakturering hänvisas till Studiefrämjandet på uppsala@studieframjandet.se.

Varmt Välkomna!

Ledarna på Gränby 4H

dagläger
Kanin
12387856_1073927942626536_277448377_n
Muffins
halvtimmeskörning
Dagläger
hemsida