Gränby 4H-klubb

Gränby 4H-klubb är en klubb driven av ungdomar för ungdomar som har största delen av sin verksamhet på Gränby 4H-gård. 4H är en ungdomsorganisation och i enlighet med det drivs Gränby 4H-klubb av en ungdomsstyrelse och har verksamhet för barn och ungdomar.

En 4H-klubb kan ha i princip vilken verksamhet som helst, det är medlemmarna i klubben som bestämmer vad deras klubb ska har för aktiviteter så länge de följer 4H:s stadgar och riktlinjer. Inom Gränby 4H-klubb finns just nu ett stort hästintresse bland de aktiva medlemmarna vilket resulterar i att de flesta aktiviteterna har med hästar att göra. Med inspiration från 4H:s vision handlar hästverksamheten mycket om att ungdomarna ska få utvecklas och öva på att ta eget ansvar.

Klubben har även startat upp en verksamhet kring gårdens getter, där umgås de med getterna och lär med olika trix. Förutom aktiviteter med djuren hittar klubben på andra aktiviteter som myskvällar, anordnar caféer och deltar på läns- och riskarrangemang. Getgruppen deltog även i Talang 2021.

 

Vill ni läsa mer om klubbens hästverksamhet kan ni göra det här. 

Vill ni läsa mer om verksamheten kring getterna gör ni det här.

 

Vill ni bli medlemmar i klubben gör ni det under fliken “Bli medlem”.

 

Har ni frågor till klubben kan ni kontakta dem på deras mail granby4hklubb@hotmail.com. Observera att denna mail sköts ideellt och det kan därför ta ett litet tag innan ni får svar.

 

Följ gärna Gränby 4H-klubb på Instagram, länk finner du här.

Delar av klubben på Stockholm International Horse Show 2016.

Delar av klubben på Stockholm International Horse Show 2016.

Klubben2

Sommarmöte med hästgruppen i en av våra hagar.

Hästgruppen

Delar av hästgruppen ute på tur.