Bli medlem i 4H idag!

>Bli medlem här!<

 

Hur registrerar jag mitt medlemskap

1. Gå in på https://antribe.com/org/4h/grupper

2. Välj det länet du bor i eller där den klubb du vill bli medlem i befinner sig geografiskt

3. Välj den klubb du vill bli medlem i och klicka på läs mer

4. Klicka på bli medlem och fyll i dina personuppgifter

5. Om ni är flera i familjen som ska bli medlemmar kan du lägga till dem här direkt

6. Välj om du vill ha nyhetsbrev eller inte. Vi vill såklart gärna kunna nå dig med information om vad som är på gång så välj att få nyhetsbrevet. Du kan alltid ändra det sen.

7. Tryck på “Skapa konto och faktura”

8. Betala medlemsavgiften utifrån betalningsinformationen i fakturan, fakturan kommer till den mejl du registrerade i kontot

9. Varmt välkommen som medlem i Sveriges 4H!

 

Lantlivsläger_Stättared_2019_Alma_Bengtsson_010

Vill du ha mer information, kontakta 4H:s riksförbundskansli som kan guida dig. Kontaktuppgifter hittar du på sidan Kontakta 4H.
Alternativt kontaktar du en 4H-klubb eller 4H-gård nära dig.

Uppgifterna om du vill komma i kontakt direkt med någon av våra 4H-gårdar hittar du på sidan Gårdar.

 

Här kan du läsa mer om 4H:s medlemsvillkor

MEDLEMSVILLKOR

Vad finns det för olika typer av medlemskap?

Du blir medlem i Riksförbundet Sveriges 4H via en av våra klubbar så du är alltid kopplad till en lokal del av 4H. Det finns några typer av medlemskap: huvudmedlem, familjemedlem och gästmedlem.

Huvudmedlem

Det här är vårt grundmedlemskap.

Familjemedlem

Den första personen i en familj blir huvudmedlem och betalar full medlemsavgift. Följande personer i familjen blir familjemedlemmar och kan få en rabatterad avgift. För att kunna teckna familjemedlemskap måste personerna vara folkbokförda på samma adress. Lokala avvikelser kan förekomma då respektive 4H-enhet är en egen jurdisk enhet och beslutar demokratiskt om sin medlemsavgift.

Gästmedlem

Personen måste redan vara huvudmedlem eller familjemedlem för att kunna bli gästmedlem i en annan klubb. Gästmedlemskap är bra om du önskar vara medlem i flera klubbar men tycker att det blir för dyrt att betala full medlemsavgift för flera klubbar. Du betalar fullt medlemskap i den första klubben du blev medlem i men lägre avgift i de övriga klubbarna.

Sista kvartalare

Detta är egentligen ingen egen typ av medlemskap utan du blir fortfarande huvudmedlem eller familjemedlem. Men om du inte har varit medlem i 4H tidigare och tecknar medlemskap under perioden 1 oktober till 31 december gäller den avgiften även för på direkt följande år. Däremot kommer du behöva bekräfta ditt medlemskap igen i början av det efterföljande året, eftersom det krävs av vissa av våra stora bidragsgivare. Du får instruktioner via vårt medlemssystem om hur det går till.

Vad kostar det att bli medlem?

Medlemsavgiften består av tre delar. En del går till riksorganisationen, en del till länsförbundet och en del till den lokala klubben. Varje del av organisationen bestämmer själva hur stor avgiften är. Dessutom är det olika avgifter beroende på typ av medlemskap samt vilket län och klubb du blir medlem i. Riksorganisationens tar 170 kr* för huvudmedlem och familjemedlem t.o.m 25 år. Huvudmedlem och familjemedlem från och med 26 år och äldre tar Riksorganisationen 300 kr* för.

*Beslut om förändrade medlemsavgifter fattades på 4H:s riksförbundsstämma på Gotland 2019. 

Jag har inte varit medlem i Sveriges 4H tidigare. Hur gör jag för att bli det?

 1. Du går in påhttps://membersky.com/org/4h/grupper
 2. Välj ett av två sätta) Sök efter din klubbb) Välj det länet du bor i eller där den klubb du vill bli medlem i befinner sig geografiskt
 3. Välj den klubb du vill bli medlem i, klicka på “Läs mer” om du vill veta mer
 4. Klicka på “Bli medlem” och fyll i dina personuppgifter
 5. Om ni är flera i familjen som ska bli medlemmar kan du lägga till dom här direkt
 6. Välj om du vill ha nyhetsbrev eller inte. Vi vill såklart gärna kunna nå dig med information om vad som är på gång så välj att få nyhetsbrevet. Du kan alltid ändra det sen.
 7. Tryck på “Skapa konto och faktura
 8. Betala medlemsavgiften utifrån betalinformationen i fakturan
 9. Varmt välkommen som medlem i Sveriges 4H!

Jag var medlem förra året. Hur förnyar jag mitt medlemskap vid ett nytt år?

Om du var medlem 2019 och avser att vara det under 2020 också så kommer det att komma ett automatiskt förnyelseutskick till den mailadress som du registrerade ditt medlemskap med under föregående år.

Så här kommer det att fungera: 

 1. Du får ett mail med bifogad medlemskapsfaktura.
 2. Betala enligt uppgifterna på fakturan för att registrera medlemskap i samma klubb som föregående år.
 3. Välkommen till ett nytt år som medlem i Sveriges 4H!

Jag har registrerat mig via MemberSky. Behöver jag göra något?

Om du har registrerat dig via medlemsplattformen MemberSky innebär det inte automatiskt att du är medlem i 4H. Du kan alltid kontrollera ditt medlemskap genom att besöka https://membersky.com/login och logga in med ditt personnummer.

Om du inte har ett medlemskap kopplat till ditt MemberSky-konto kan du från inloggat läge hitta en klubb att bli medlem i via denna länk: https://membersky.com/org/4h/grupper

 

Jag har betalat in medlemsavgiften men inte registrerat mig via MemberSky? Hur gör jag då?

Du måste själv gå in och registrera dig via MemberSky. När du gör det skapas det en faktura som du såklart inte ska betala eftersom du redan gjort det. Eftersom du redan har betalat meddelar du detta till riksorganisationen på info@4h.se som manuellt markerar att du redan har betalat din medlemsavgift och makulerar den fakturan. Skriv information om betalningen, så som vilket meddelande du skrev och när du betalade den, så vi kan identifiera den och hitta rätt betalning.

Jag är osäker på om jag har registrerat mig eller betalat medlemsavgiften. Hur gör jag då?

Börja med att besöka https://membersky.com/login och försöka logga in med ditt personnummer. När du är inloggad kan du se om du har betalat din medlemsavgift. Är du osäker kan du kontakta din klubb eller riks på info@4h.se.

Jag är inte myndig? Måste mina föräldrar godkänna att jag blir medlem?

Nej. Det är upp till varje barn och ungdom att själv välja vilka organisationer de vill bli medlem i. Här lutar sig Sveriges 4H mot grundlagen om föreningsfrihet samt FN:s konvention om barnets rättigheter som står över andra lagar.

Hur uppdaterar jag mina uppgifter om jag till exempel bytt mejladress?

Du loggar in på ditt konto på Membersky och uppdaterar det själv så att det stämmer. Det är framförallt viktigt att din adress och mejladress är aktuell. 

Om jag har problem med att bli medlem, vart vänder jag mig då?

 1. Fråga en medlem i samma klubb.
 2. Fråga personal eller klubbledare på din klubb
 3. Fråga ditt län eller din krets
 4. Till sist kan man vända sig till Sveriges 4Hs rikskansli på info@4h.se

Hur blir jag medlem om jag inte vill eller kan ange de fyra sista siffrorna i mitt personnummer?

I nuläget kan medlemssystemet inte hantera ofullständiga personnummer. Du måste alltså kunna ange personnummer inklusive de fyra sista siffrorna för att registrera medlemskap i MemberSky. Vi jobbar på att hitta en lösning på detta. Tills vidare ber vi er att kontakta er lokala klubb som får registrera era personuppgifter i en separat lista, de får i sin tur rapportera detta till 4H:s riksförbundskansli.

Jag är rädd att skriva mitt personnummer på nätet. Är MemberSky säkert?

Vår leverantör MemberSky gör allt för att hålla medlemssystemet säkert. All trafik skickas krypterad mellan besökarens webbläsare (dator) och MemberSky genom att de har SSL (Secure Socket Layer) på sin webbplats. MemberSky gör löpande uppdateringar av systemet för att öka säkerheten.

Alla svenska medborgare har ett svenskt personnummer vilket är en allmän handling och alla utom de med hemlig identitet bör kunna lämna dessa.

På https://www.datainspektionen.se/vagledningar/for-dig-som-privatperson/personnummer/ kan ni läsa mer om personnummer. Det finns även katalogsajter där fullständigt personnummer går att få ut vilket det även står mer om på datainspektionens sida länkad ovan. Jämfört med dessa katalogsajter är det i MemberSky endast administratörer för organisationen där du blir medlem (i vårt fall Sveriges 4H) som får tillgång till ditt personnummer. Om du är osäker på att lämna ifrån dig personnummer är det bra om ni läser informationen i Datainspektionens länk.

Om osäkerhet kring att ange personnummer fortfarande återstår är ni välkomna att kontakta 4H via info@4h.se för att komma fram till en lösning.

Kan jag bli medlem om jag har skyddad identitet?

Det går jättebra att bli medlem i Sveriges 4H även om du har skyddad identitet. Vi hanterar dina uppgifter manuellt på rikskansliet och låser in dom i ett kassaskåp. Kontakta info@4h.se för att bli medlem om du har skyddad identitet.

Vilka villkor måste jag godkänna för att bli medlem i Sveriges 4H?

Dels måste du godkänna våra egna medlemsvillkor, dessa kan du läsa om på vår hemsida och de finns också att läsa i MemberSky. Utöver det godkänner du även MemberSkys datapolicy och användarvillkor.

https://membersky.com/datapolicyhttps://membersky.com/anvandarvillkor