Bli medlem i 4H idag!

4H är en internationell ideell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. Vi finns i över 80 länder och riktar oss till barn och ungdomar 6-25 år.

Inom 4H bedriver vi verksamhet av ungdomar, för ungdomar. Det innebär att våra ledare i huvudsak är unga. I styrelser och arbetsgrupper sitter ungdomar, som själva tar ansvar för och fattar beslut gällande sin fritid.

Vi samlar 10 000 medlemmar fördelat på ca 200 klubbar i Sverige. Vissa av dessa driver 4H-gårdar runt om i landet som sammanlagt har ca 2,5 miljoner besökare per år.

>Bli medlem här!<

 

Hur registrerar jag mitt medlemskap

1. Gå in på https://antribe.com/org/4h/grupper

2. Välj det länet du bor i eller där den klubb du vill bli medlem i befinner sig geografiskt

3. Välj den klubb du vill bli medlem i och klicka på läs mer

4. Klicka på bli medlem och fyll i dina personuppgifter

5. Om ni är flera som ska bli medlemmar kan du lägga till dem här direkt

6. Välj om du vill ha nyhetsbrev eller inte. Vi vill såklart gärna kunna nå dig med information om vad som är på gång så välj att få nyhetsbrevet. Du kan alltid ändra det sen.

7. Tryck på “Skapa konto och faktura”

8. Betala medlemsavgiften utifrån betalningsinformationen i fakturan, fakturan kommer till den mejl du registrerade i kontot

9. Varmt välkommen som medlem i Sveriges 4H!

 

Lantlivsläger_Stättared_2019_Alma_Bengtsson_010

Vill du ha mer information, kontakta 4H:s riksförbundskansli som kan guida dig. Kontaktuppgifter hittar du på sidan Kontakta 4H.
Alternativt kontaktar du en 4H-klubb eller 4H-gård nära dig.

Uppgifterna om du vill komma i kontakt direkt med någon av våra 4H-gårdar hittar du på sidan Gårdar.

Här kan du läsa mer om 4H:s medlemsvillkor

MEDLEMSVILLKOR

FAQ- Vanliga frågor

Vad finns det för olika typer av medlemskap?

Du blir medlem i Riksförbundet Sveriges 4H via en av våra klubbar så du är alltid kopplad till en lokal del av 4H. Det finns två typer av medlemskap: huvudmedlem och gästmedlem.

Huvudmedlem

Det här är vårt grundmedlemskap.

Gästmedlem

Personen måste redan vara huvudmedlem för att kunna bli gästmedlem i en annan klubb. Gästmedlemskap är vanligt om man deltar på aktiviteter vid en annan klubb. Som gästmedlem har du inte rätt att företräda klubben på läns- och riksförbundsstämma.

Sista kvartalare
OBS! Enligt stämmobeslut 2022 så togs alternativet sista kvartalare bort i andra läsningen med direkt verkan.

 

Vad kostar det att bli medlem?

Medlemsavgiften består av tre delar. En del går till riksorganisationen, en del till länsförbundet och en del till den lokala klubben. Varje del av organisationen bestämmer själva hur stor avgiften är vid dess årsmöte/stämma. Det betyder att det kan vara olika avgifter beroende på typ av medlemskap samt vilket län och klubb du blir medlem i. Riksorganisationens del är 170 kr för huvudmedlem t.o.m 25 år. För huvudmedlem från och med 26 år och äldre är Riksorganisationens del 300 kr.

Jag har inte varit medlem i Sveriges 4H tidigare. Hur gör jag för att bli det?

 1. Du går in påhttps://antribe.com/org/4h/grupper
 2. Välj ett av två sätt) Sök efter din klubb) Välj det länet du bor i eller där den klubb du vill bli medlem i befinner sig geografiskt
 3. Välj den klubb du vill bli medlem i, klicka på “Läs mer” om du vill veta mer
 4. Klicka på “Bli medlem” och fyll i dina personuppgifter
 5. Om ni är flera som ska bli medlemmar kan du lägga till dom här direkt
 6. Välj om du vill ha nyhetsbrev eller inte. Vi vill såklart gärna kunna nå dig med information om vad som är på gång så välj att få nyhetsbrevet. Du kan alltid ändra det sen.
 7. Tryck på “Skapa konto och faktura
 8. Betala medlemsavgiften utifrån betalinformationen i fakturan
 9. Varmt välkommen som medlem i Sveriges 4H!

Jag var medlem förra året. Hur förnyar jag mitt medlemskap vid ett nytt år?

Om du var medlem föregående år och avser att vara det under nästkommande också så kommer det att komma ett automatiskt förnyelseutskick till den mailadress som du registrerade ditt medlemskap med under föregående år.

Så här kommer det att fungera: 

 1. Du får ett mail med bifogad medlemskapsfaktura.
 2. Betala enligt uppgifterna på fakturan för att registrera medlemskap i samma klubb som föregående år.
 3. Välkommen till ett nytt år som medlem i Sveriges 4H!

Jag har registrerat mig via Antribe. Behöver jag göra något?

Om du har skapat ett konto via medlemsplattformen Antribe innebär det inte automatiskt att du är medlem i 4H. Du måste även aktivt välja inom vilken klubb du vill bli medlem och betala medlemsavgiften, först då är du medlem i 4H.
Du kan alltid kontrollera ditt medlemskap genom att besöka https://antribe.com/login och logga in med ditt personnummer.

Om du inte har ett medlemskap kopplat till ditt Antribekonto kan du från inloggat läge hitta en klubb att bli medlem i via denna länk: https://antribe.com/org/4h/grupper

 

Jag har betalat in medlemsavgiften till min klubb men inte registrerat mig via Antribe, hur gör jag då?

Du måste själv gå in och registrera ett konto samt medlemskap via Antribe.
När du gör det skapas en faktura som du inte ska betala eftersom du redan gjort det. Du måste meddela detta till din klubb som manuellt markerar att du redan har betalat din medlemsavgift och markerar fakturan som betald till klubben.

Jag är osäker på om jag har registrerat mig eller betalat medlemsavgiften. Hur gör jag då?

Börja med att besöka https://antribe.com/login och logga in med ditt personnummer. När du är inloggad kan du se om du har betalat din medlemsavgift. Är du osäker kan du kontakta din klubb så hjälper de dig.

Jag är inte myndig? Måste mina föräldrar godkänna att jag blir medlem?

Nej. Det är upp till varje barn och ungdom att själv välja vilka organisationer de vill bli medlem i. Här lutar sig Sveriges 4H mot grundlagen om föreningsfrihet samt FN:s konvention om barnets rättigheter som står över andra lagar.

Hur uppdaterar jag mina uppgifter om jag till exempel bytt mejladress?

Du loggar in på ditt konto på Antribe och uppdaterar det själv så att det stämmer. Det är framförallt viktigt att din adress och mejladress är aktuell. 

Om jag har problem med att bli medlem, vart vänder jag mig då?

Fråga personal eller klubbledare på din klubb alternativt vänd dig till Sveriges 4H:s rikskansli på info@4h.se

Hur blir jag medlem om jag inte vill eller kan ange de fyra sista siffrorna i mitt personnummer?

I nuläget kan medlemssystemet inte hantera ofullständiga personnummer. Du måste alltså kunna ange personnummer inklusive de fyra sista siffrorna för att registrera medlemskap i Antribe. Tills vidare ber vi er att kontakta er lokala klubb som får registrera era personuppgifter i en separat lista, de får i sin tur rapportera detta till 4H:s riksförbundskansli.

Kan jag bli medlem om jag har skyddad identitet?

Det går jättebra att bli medlem i Sveriges 4H även om du har skyddad identitet. Vi hanterar dina uppgifter manuellt på rikskansliet och låser in dom i ett kassaskåp. Kontakta info@4h.se för att bli medlem om du har skyddad identitet.

Vilka villkor måste jag godkänna för att bli medlem i Sveriges 4H?

Dels måste du godkänna våra egna medlemsvillkor, dessa kan du läsa om på vår hemsida och de finns också att läsa i Antribe. Utöver det godkänner du även Antribes datapolicy och användarvillkor.

https://antribe.com/datapolicyhttps://antribe.com/anvandarvillkor