Internationellt

Sveriges 4H öppnar många dörrar för dig som medlem att resa och se världen genom utbyten och internationella arrangemang.  Sveriges 4H samarbetar med flera olika organisationer och länder världen över och detta gör det möjligt för dig som medlem att utforska världen på ett billigt och roligt sätt.

International 4H Youth Exchange (IFYE)

IFYE-utbytet har funnits sedan 1948 och skapades då för att främja världsfreden genom att man fick möta andra kulturer och få fördjupad kunskap om dem och knyta kontakter över hela världen. Detta är, än idag, lika viktigt.

Ord från tidigare IFYE:s

“Det är en fantastisk upplevelse”

“Jag fick uppleva saker som jag aldrig skulle upplevt som turist”

“Jag lärde känna mina värdfamiljer så väl att vi fortfarande har kontakt idag”

“Den bästa och mest lärorika upplevelsen jag haft”

Vem kan ansöka till IFYE-utbytet?

Är du i åldern 18-30 år och har varit en aktiv 4H:are kan du söka. Det är meriterande att ha gjort saker i verksamheten som till exempel att ha varit med och arrangerat aktiviteter, suttit i styrelser med mera.

Sveriges 4H:s samarbetsländer varierar, men vi har haft utbyte med bland annat Australien, USA, Taiwan, Tanzania, Schweiz, Island, Storbritannien, Nya Zeeland och Irland. När man åker som IFYE får man ta del av värdlandets vardag under en period som varierar mellan 4 veckor-6 månader.

Hur och när söker jag?

Ansökan till IFYE-utbytet skickas in senast den 1 november varje år.

Ansökningsblankett för IFYE 2019 finns här! Blankett_IFYE

 

 

Europa

Sveriges 4H är medlem i paraplyorganisationen Rural Youth Europé (RYE), som samlar andra och liknande 4H-organisationer runt om i Europa. RYE erbjuder ett par internationella evenemang varje år och nedan finns en överblick av vad som erbjuds 2018. I år har riksförbundet tyvärr inte möjlighet att bidra med någon ersättning för de som är intresserade av att åka, utan ni är välkomna att ansöka men till ett självkostnadspris. Ett tips är att kolla med din klubb eller ditt län om de kanske har möjlighet att sponsra delar av eller hela kostnaden. Där info saknas har arrangörerna inte gått ut med inbjudan än.

Läs mer om EFCF konferensen 2016 i Sverige här.

RYE-evenemang 2018

Junior event, 2-8 Juli, Finland
Ålder: 15-17
Kostnad: 150 Euro + resa
Anmälan senast: 13 Maj

Europeiskt Rally, 12-19 Augusti, Scotland
Ålder: 18+
Kostnad: 320 Euro + resa (minst 50% tillbaka)
Anmälan senast: 31 maj

Study Session, 16-23 September, Budapest
Ålder: 18+
Kostnad:
Anmälan senast:

Autumn Seminar, 4-10 November, Finland
Ålder: 18+
Kostnad:
Anmälan senast:

Mer utförlig information om de olika evenemangen hittar du här: https://www.ruralyoutheurope.com/events/list/
Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan och skicka det till info@4h.se

Anmälan internationella evenemang

Du kommer inte att ångra dig!

Norden

Nordiske Samorganisation for Ungdomsarbejde (NSU), är en paraplyorganisation som arbetar för att stärka samarbetet mellan ungdomsförbund i Norden genom olika arrangemang. Nordiskt läger, Nordisk ungdomsvecka och ledarskola är några av de aktiviteter NSU anordnar.