Internationellt

Sveriges 4H öppnar många dörrar för dig som medlem att resa och se världen genom utbyten och internationella arrangemang.  Sveriges 4H samarbetar med flera olika organisationer och länder världen över och detta gör det möjligt för dig som medlem att utforska världen på ett billigt och roligt sätt.

 

International 4H Youth Exchange (IFYE)

IFYE-utbytet har funnits sedan 1948 och skapades då för att främja världsfreden genom att man fick möta andra kulturer och få fördjupad kunskap om dem och knyta kontakter över hela världen. Detta är, än idag, lika viktigt.

Ord från tidigare IFYE:s

“Det är en fantastisk upplevelse”

“Jag fick uppleva saker som jag aldrig skulle upplevt som turist”

“Jag lärde känna mina värdfamiljer så väl att vi fortfarande har kontakt idag”

“Den bästa och mest lärorika upplevelsen jag haft”

Vem kan ansöka till IFYE-utbytet?

Är du i åldern 18-30 år och har varit en aktiv 4H:are kan du söka. Det är meriterande att ha gjort saker i verksamheten som till exempel att ha varit med och arrangerat aktiviteter, suttit i styrelser med mera.

Sveriges 4H:s samarbetsländer varierar, men vi har haft utbyte med bland annat Australien, USA, Taiwan, Tanzania, Schweiz, Island, Storbritannien, Nya Zeeland och Irland. När man åker som IFYE får man ta del av värdlandets vardag under en period som varierar mellan 4 veckor-6 månader.

Hur och när söker jag?

Ansökan till IFYE-utbytet skickas in senast den 1 november varje år.

 

Ansökningsblankett för IFYE finns här! Blankett_IFYE_redigerbar

 


Norden

Nordisk Ungdomsorganisation tidigare Nordiske Samorganisation for Ungdomsarbejde (NSU), är en paraplyorganisation som arbetar för att stärka samarbetet mellan ungdomsförbund i Norden genom olika arrangemang. Nordiskt läger, Nordisk ungdomsvecka och ledarskola är några av de aktiviteter NordUng anordnar.

  • NordUng (Nordisk Ungdomsorganisation/Nordic Youth Organisation)

Internationella 4H organisationer

4H i världen