Här hittar du både lediga tjänster, information om praktik samt ideella uppdrag och förtroendeuppdrag.

Sveriges 4H söker en löneassistent för sommarvikariat 

Studerar du lön eller HR på eftergymnasial nivå och söker efter ett meriterande sommarjobb eller är du nyligen examinerad? Vill du ha chans till extra timmar framöver att kombinera med dina studier? 

Under sommaren behöver vi stärka upp vår löneservice. Vi söker därför en löneassistent som kan stötta vår löneadministratör som har huvudansvaret och sköter alla delar av vår löneservice 

Löneadministratören har huvudansvaret för det praktiska arbetet från ax till limpa med den löneservice som Riksförbundet sköter åt 4H i hela landet. En vanlig månad kör vi cirka 250 löner men under sommaren kan det bli så många som 450 löner varje månad. 

Som löneassistent kommer du stötta vår löneadministratör med administrativt arbete och sköta mycket av kringarbetet för att förbereda inför månadens lönekörning där du efter introduktion bör kunna arbeta relativt självständigt. Du kommer även själv få göra löner under handledning av vår kunniga löneadministratör. 

Arbetsuppgifter kan exempelvis vara:  

 • Kontroll, bearbetning och registrering av löneunderlag 
 • Administrera nya anställningsavtal 
 • Registrera och uppdatera information  
 • Informera och kommunicera kring lönefrågor och ge support 
 • Administrera och distribuera löneunderlag
 • Stöd i allmänna lön-och HR frågor 

Vi söker dig som: 

 • Har påbörjat eller nyligen avslutat en eftergymnasial utbildning inom lön och HR 
 • Har ett intresse för lön och HR frågor 

Det är meriterande om: 

 • Har arbetat med lönefrågor och HR tidigare 
 • Du är van att arbeta i Hogia lön 
 • Kan och vill hoppa in på timmar även efter sommaren 

Du bör vara noggrann och organiserad samt serviceinriktad och flexibel i ditt arbetssätt. Vi förutsätter att du delar 4H:s vision och värdegrund och vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Sveriges 4H är en ideell barn- och ungdomsorganisation med 12 000 medlemmar. 4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. 

Vi har kollektivavtal. 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, ca 2 månader
Anställningstid: ca två månader förlagd under perioden juni-augusti. Möjlighet till extra arbete finns efter det. 
Anställningens omfattning: ca 75-100%
Lön: Månadslön, enligt överenskommelse
Placering: Uppsala, men resor till rikskansliet i Katrineholm förekommer.  

Ansök senast 15 maj genom att skicka ett personligt brev och CV till jobb@4h.seAnge Löneassistent i ämnesraden. Vi intervjuar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag  

För frågor om tjänsten vänligen kontakta förbundschef Mikaela Wikström på mikaela.wikstrom@4h.se eller 072-853 23 66 

Praktik hos Sveriges 4H

Vill du få värdefull erfarenhet, möjlighet att utvecklas och knyta nya kontakter? Vill du fördjupa dina kunskaper om föreningslivet och vara med och utveckla en organisation? Då finns det möjlighet att göra din praktik hos oss. Vi är öppna för att ta emot praktikanter inom en bredd av områden som är relevanta för vår organisation.

Ansökan om praktik

Skicka in en ansökan om praktik med ett personligt brev på max en sida där du berättar lite mer om dig själv, din utbildning och praktisk information samt ditt CV till jobb@4h.se. Märk ämnesraden med “Praktik”

 

Praktik med fokus på lön och HR

Studerar du lön eller HR på eftergymnasial nivå och söker en praktikplats?  Sveriges 4H sköter löneservice och HR-stöd till 4H i hela landet. En vanlig månad kör vi cirka 250 löner men under sommaren kan det bli så många som 450 löner varje månad. Detta sköts av vår kunniga Löneadministratör som har huvudansvaret för det praktiska arbetet från ax till limpa. 

På din praktik kommer du stötta vår löneadministratör med administrativt arbete och sköta mycket av kringarbetet för att förbereda inför månadens lönekörning där du efter introduktion bör kunna arbeta relativt självständigt. Du kommer även själv få göra löner under handledning av vår kunniga löneadministratör. 

Du kommer exempelvis få arbeta med:  

 • Kontroll, bearbetning och registrering av löneunderlag 
 • Administrera nya anställningsavtal 
 • Registrera och uppdatera information  
 • Informera och kommunicera kring lönefrågor och ge support 
 • Administrera och distribuera löneunderlag 
 • Stöd i allmänna lön-och HR frågor 
 • Göra löner

Efter avslutad och väl genomförd praktik finns möjlighet till att arbeta extra på timmar som du kan kombinera med dina studier eller ett meriterande sommarjobb då vi behöver stärka upp med extra personal. 

Praktikens placering är främst i Uppsala men resor till rikskansliet i Katrineholm förekommer.

Skicka in en ansökan om praktik med ett personligt brev på max en sida där du berättar lite mer om dig själv, din utbildning och praktisk information samt ditt CV till jobb@4h.se. Märk ämnesraden med “Praktik”