Här hittar du lediga tjänster, praktik och ideella uppdrag inom 4H

Praktik hos Sveriges 4H

Vill du få värdefull erfarenhet, möjlighet att utvecklas och knyta nya kontakter? Vill du fördjupa dina kunskaper om föreningslivet och vara med och utveckla en organisation? Då finns det möjlighet att göra din praktik hos oss. Vi är öppna för att ta emot praktikanter inom en bredd av områden som är relevanta för vår organisation.

Ansökan om praktik

Skicka in en ansökan om praktik med ett personligt brev på max en sida där du berättar lite mer om dig själv, din utbildning och praktisk information samt ditt CV till jobb@4h.se. Märk ämnesraden med “Praktik”

 

Praktik med fokus på lön och HR

Studerar du lön eller HR på eftergymnasial nivå och söker en praktikplats?  Sveriges 4H sköter löneservice och HR-stöd till 4H i hela landet. En vanlig månad kör vi cirka 250 löner men under sommaren kan det bli så många som 450 löner varje månad. Detta sköts av vår kunniga Löneadministratör som har huvudansvaret för det praktiska arbetet från ax till limpa.

På din praktik kommer du stötta vår löneadministratör med administrativt arbete och sköta mycket av kringarbetet för att förbereda inför månadens lönekörning där du efter introduktion bör kunna arbeta relativt självständigt. Du kommer även själv få göra löner under handledning av vår kunniga löneadministratör.

Du kommer exempelvis få arbeta med:

  • Kontroll, bearbetning och registrering av löneunderlag
  • Administrera nya anställningsavtal
  • Registrera och uppdatera information
  • Informera och kommunicera kring lönefrågor och ge support
  • Administrera och distribuera löneunderlag
  • Stöd i allmänna lön-och HR frågor
  • Göra löner

Efter avslutad och väl genomförd praktik finns möjlighet till att arbeta extra på timmar som du kan kombinera med dina studier eller ett meriterande sommarjobb då vi behöver stärka upp med extra personal. 

Praktikens placering är främst i Uppsala men resor till rikskansliet i Katrineholm förekommer.

Skicka in en ansökan om praktik med ett personligt brev på max en sida där du berättar lite mer om dig själv, din utbildning och praktisk information samt ditt CV till jobb@4h.se. Märk ämnesraden med “Praktik”

 

Praktik hösten 2022

Hösten 2022 tar vi emot praktikanter inom flera områden. Hör av dig till vår verksamhetsutvecklare på Malin.widell@4h.se för att diskutera om just din praktikperiod skulle passa att ha hos oss.

Kansliet är uppdelat på tre ställen: Katrineholm, Uppsala och Stockholm. Därför erbjuder vi praktikplatser på distans främst

Ideellt uppdrag

 

Suppleant till riksförbundsstyrelsen

Om styrelsens ansvar och arbete 

Riksförbundsstyrelsen är vald av Sveriges 4H:s medlemmar på riksförbundsstämman och representerar dem och ska arbeta i enlighet med den riktning som stämman beslutar när man fastställer verksamhetsplanen. Styrelsen är också arbetsgivare till personalen på riksförbundets kansli och uppdras också att arrangera några årliga nationella arrangemang som till exempel nationella konferensen. Tillsammans med personalen ser man också till att verksamheten i landet är välfungerande. Man har hjälp av personalen men det är styrelsen uppgift att leda arbetet.  

I styrelsen förväntas du delta på fysiska arbetshelger varannan månad och digitala möten 1-2 gånger i månaden. Utöver möten förväntas du vara med och föra arbetet framåt och som suppleant lägga ca 6-10 timmar i månaden. 

Vem vi söker 

Till styrelsen söker vi dig som är engagerad och med tidigare styrelseerfarenhet och grundläggande ekonomikunskaper. Att ha goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga men kunna jobba självständigt och strategiskt är också efterfrågat. 

Några exempel på andra egenskaper vi söker är om du har kompetens inom till exempel föreningsekonomi, personalfrågor, IT, PR eller är en duktig skribent. Men det är också positivt om du kan bidra med nya perspektiv och idéer för att stärka och utveckla Sveriges 4H:s jämställdhets- och inkluderingsarbete. Att vara en del i att göra Sveriges 4H till en organisation som lockar och välkomnar alla barn och unga mellan 6-25 år. 

Vi söker personer i alla åldrar, från alla delar av Sverige och med olika bakgrund.  

Uppdraget är arvoderat och du erhålls ett arvode på 12% av PBB som 2021 var ca 5 700 kr. 

Ansökan

Ansök till valberedning@4h.se