Sveriges 4H Riksläger 2024

Välkomna till Rix 24 i Stockholm!

Ett läger där allt är möjligt när sägner och väsen tar plats.

Är ni redo för att det overkliga kan bli verkligt när väsen från förr möts från hela vårt land? Så länge människan har kunnat prata har vi spridit sägner och legender för att skrämma eller kanske skydda? För att fly verkligheten eller kanske lära känna den bättre?

Välkommen till Rix24 med temat ”Sägner och Väsen”. Årets Riksläger tar plats den 19-26 juli i Stockholm. 

Vad är ett Riksläger?

Sveriges 4H:s Riksläger är ett årligt återkommande läger för alla medlemmar över 14 år i hela Sveriges 4H. Rikslägret arrangeras av olika länsförbund inom 4H och i år är det Stockholms läns 4H som är arrangörer. Oavsett om du är en erfaren lägerräv med många Riksläger på nacken, eller aldrig hört talas om Rikslägret, så vill vi hälsa dig välkommen till Stockholm och en vecka full av sagor och väsen.  

Under lägret bor du i tält och tävlar tillsammans med din länstrupp för att vinna den s.k. ”Lägertoppen”. Lägertoppen består av en mängd olika spännande och utmanande grenar. Exempelvis är det tradition att det anordnas en volleybollturnering och en talangjakt där länen får möjlighet att sätta ihop varsin teaterpjäs att visa upp på scen. Alla länsförbunden poängsätts i varje gren och i slutet av lägret kommer vinnaren av lägertoppen att presenteras.

Det viktigaste med lägret är dock för många inte Lägertoppen, utan det som oftast beskrivs som det bästa med lägret är att du får träffa många andra ungdomar i olika åldrar och ha roligt tillsammans. Att hänga i lägrets cafétält och dansa eller sjunga sånger runt lägerelden är minst lika tongivande för lägerupplevelsen som de olika aktiviteterna. Den gemenskap som skapas på ett Riksläger är svårslagen och på Riksläger skaffar du dig både minnen och vänner för livet. Det är den största anledningen till att Rikslägret är den bästa veckan på året!

Anmäl dig till Rikslägret HÄR! Anmälan stänger 16 juni.

Vill du ha mer information om Rix24? Klicka HÄR!

Visst ses vi i sommar?

Skriven av Riksförbundet Sveriges 4H,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade