Klöverhjälten

KLOVERHJALTEN_FYRAH

Tanto 4H har under hösten 2017 haft träffar med Klöverhjälten. Vi har då pysslat med saker från naturen, provat Klöverhjältens yoga, spelat Klöverhjältens spel och haft en del lek utomhus.

Aktiviteterna med Klöverhjälten riktar sig främst till ålder 6-10 år. Tanto 4H har just nu inga träffar inplanerade men finns det intresse maila gärna tanto@4h.se

 

IMG_2034

 

Vem är Klöverhjälten?

Klöverhjälten är organisationens samlingsrepresentant för kärlek, förståelse och respekt. Klöverhjälten skulle aldrig någonsin bära några vapen. Hens enda attribut är ett förstoringsglas. Med förstoringsglaset går hen på djupet och lär sig mer om saker som kan uppfattas som främmande eller obehagliga. För Klöverhjälten vet att när mer kunskap kommer till ytan så kommer förutfattade meningar att sköljas bort. Genom förståelse, gemenskap, kärlek och respekt får vi barn och unga att växa.

Vi vill att barn och ungdomar ska få chansen att upptäcka att superhjältar finns mitt ibland oss. De ska få upptäcka att de kan bli eller är superhjältar själva. Genom Klöverhjälten, vars superkrafter bygger på kärlek, förståelse och respekt, vill vi ge våra unga en sund förebild som representerar mjuka värden och som med mod och nyfikenhet bekämpar fördomar och förtryck. Med de fyra H:na i fokus: Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa möter Klöverhjälten barn och ungdomar i deras funderingar om djur, natur och vår omvärld.