Greta med sin killing, 2022.

Våra 4H-grupper

Vi avråder starkt att barn med hö- eller pälsdjursallergier går på 4H-grupp hos oss då vi tyvärr inte har möjlighet till att anpassa sysslorna.

Om ert barn har unika behov är vårdnadshavare eller assistent varmt välkommen att följa med barnet men då grupperna drivs främst av ledare har vi inte kompetens och kunskap att ansvara själva över dessa barn.

Frågor skickas på mail: bjorklundshage@4h.se

Under 2022 fick våra ledare och deltagare på vårt övernattningsäger i Uppsala träffa två stora ardenner. Foto: Linn S.

Mini 4H

Ålder: 4-6 år. Barnet skall ha fyllt 4 år för att delta i kursen.

Antal träffar: 4 träffar á 45 min.

Kostnad: 600 kronor per kurs. Medlemsavgift på 350 kronor tillkommer och gäller ett kalenderår.

Om kursen: I mindre grupper får barnen lära känna gårdens djur och hjälpa till att ta hand om dem. Vi mockar, ger hö och vatten, och såklart får barnen gå in och klappa alla gårdens djur. Som i alla andra grupper arbetar vi med våra fyra H:n; huvud, hjärta, hand och hälsa. Lär mer om de dyra H:na här.

 

Mellan 4H

Ålder: Fyllda 6 år.

Träffar: 1 gång/veckan á 45 min.

Kostnad: 1 500 kronor/termin. Medlemsavgift på 350 kronor tillkommer per kalenderår.

Om kursen: I grupper om max 10 barn får barnen lära sig allt om gårdens djur kring skötsel och teori. Vi kommer även att lära oss lite om odling samt lära oss hur man är en bra medmänniska – både mot djur, natur och andra människor.

4H-grupp – Steg 1, 2 och 3

Ålder: Steg 1: 7-10 år. Steg 2: Från 10 år. Steg 3: Från 11 år.

Träffar: 1 gång/veckan á 1 timma.

Kostnad: 1 500 kronor/termin. Medlemsavgift på 350 kronor tillkommer per kalenderår.

Om kursen: Djurskötarkurser finns i olika nivåer: steg 1, 2 och 3. I mindre grupper om max 12 barn får barnen lära sig allt om gårdens djur, både skötsel samt teori om dessa. För varje nivå går man igenom lite mer fördjupande om djuren och gården. Vi kommer även att lära oss lite om odling samt lära oss hur man är en bra medmänniska – både mot djur, natur och andra människor.

Temagrupper, ex getgruppen

Ålder: Varierar beroende på inriktning.

Antal träffar: 4 träffar á 45-90 min.

Kostnad: Gruppavgiften varierar, se gruppens anmälningslänk längre ned på sidan. Medlemsavgift på 350 kronor tillkommer per kalenderår.

Om kursen: Våra ungdomsledare planerar, genomför och utvärderar tillsammans med äldre ledare och personal sina egna temagrupper. Att få driva egna projekt och fokusera på vad just dem tycker är roligast är en stor del av att vara med i 4H och vår arbete med att unga ska få vara med och påverka. Anmälan kommer ut när grupperna är färdigplanerade.

Kurser öppna för anmälan

Höstterminen 2022

 

Steg 2 och 3

Dessa är fördjupningar av steg 1 och 2. Kontakta oss via mail för anmälan: bjorklundshage@4h.se

Temagrupper

Just nu har vi ingen anmälan öppen för någon temagrupp.