När ni besöker oss så tänk på att:

  • Tvätta ofta händerna noga med tvål och vatten när ni besöker vår gård och djur.
  • Besökare stannar utanför hagarna. Om djuren kommer och hälsar går det bra att hälsa tillbaka.
  • Djur kan också ha allergier så bara personalen och ideella matar dem.

Gårdens öppettider

Djuren är ute i sina hagar kl 09.00-16.00 och under dessa tider är även toaletten på gårdsplanen att tillgå. Under helgerna sköts gården av våra ideella helgskötare medan det på vardagarna finns personal på plats. Personalen brukar gå att finna ute på gården eller inne i caféet. Varmt välkomna!

Caféets öppettider 

Just nu är det lågsäsong och caféet är stängt. Eventuella popup öppettider annonseras på sociala medier. 

Vi är en ideell barn- och ungdomsorganisation som har begränsade möjligheter att bemanna caféet under lågsäsong. Vår cafélucka kommer ha fortsatt öppet vissa helger samt vid evenemang. Se facebook eller instagram för aktuella öppettider på helgcaféet.

Vilka är vi?

Vi är en barn- och ungdomsorganisation belägen i en parklek i Norra Ängby, Bromma. Parkleken sköts av Bromma stadsdel medans gården och djuren sköts av oss. Under året håller vi i olika evenemang för allmänheten, läger och djurskötargrupper för barnen och skapar en plats där ungdomar kan träffas mitt bland djur och allt vad 4H har att erbjuda.

Kika gärna in under fliken verksamhet i menyn för mer information om vad vi erbjuder, eller under fliken engagera dig om du vill veta mer om vad för möjligheter som 4H erbjuder.

Nytt hos björkan

Årsmöte 2024

Den 18 februari bjuder vi in alla medlemmar till årsmöte. Inbjudan kommer mejlas ut senast 14 dagar före årsmötet.

Sista dagen att skicka in motioner är den 27 januari. Motioner skickas till ordförande på jennifer.parker@4h.se

 

På grund av rådande foderbrist har vi en paus i försäljning av hö, halm och spån hos oss. Vi vet inte när det kommer gå att köpa igen. 
Vi letar efter ny foder leverantör och behöver spara allt vårt hö till våra egna djur. 

Foderhjälpen!

Foder för alla djur här hos oss kommer kosta ungefär 50.000 kronor för de närmaste sex månaderna. Nu när priserna har höjts behöver vi er hjälp!
Tillsammans kan vi fylla vår foderbarometer. Enormt tack för all hjälp!
 I

Swisha till: 123 303 63 73

Märk med ”Foderhjälpen”

Årskalender

Anmälan hittar ni här på hemsidan och på sociala medier någon månad innan eventen. 

April: Påskevent

Under vårt stora påskevent kan ni komma till gården och hälsa på häxor, kycklingar och såklart även påskharen. Ni får upptäcka påskskogen med alla dess kompisar och i slutet av spåret finner ni en överraskning!

September: Nationella 4H-dagen

Fira nationella 4H-dagen med oss och resten av Sveriges 4H! Aktiviteter för de små, och grillen är såklart igång. Varmt välkomna!

Oktober: Halloween

Vågar du gå på årets läskigaste promenad? Parken har fått besök av alla typer av läskiga figurer och om ni vågar kan ni leta reda på kyrkogården och alla spöken som smyger runt där.

December: Jul

Lämna önskelista till Tomtefar och Tomtemor, köp lite julfika och julgodis i cafeét. Vi har en mysig dag i början av december för att tillsammans komma i julstämning.

Våra sponsorer

Tack så oerhört mycket! Ni är guld värda för oss!

Som en ideell barn- och ungdomsorganisation är det ofta svårt att få pengarna att räcka. Sponsring kan vara allt från rabatter och donationer av saker till arbetstimmar för ett projekt.

Är ni intresserade av att sponsra oss på Björklunds Hage 4H så kontakta oss mer än gärna på: bjorklundshage@4h.se

nedladdninglogo elonhemkopdelikatessnorra ängbys-1AN_Kafferosteri_pos_svHusqvarna_logo_smalllogo vitvaruhjälpen