Öppettider och information

Öppettider:

SOMMARTIDER VARDAGAR V 27-30 10-15

Vardagar 12-15
Lör & sön 10-14

Stora stallet och logen är öppet för besökare vardagar kl 12-15 och på helger kl 10-14. Övrig tid går också bra att besöka gården utomhus men det är inte säkert att det finns personal eller volontärer på plats.

Undantag är vissa storhelger då gården är stängd:

  • midsommarafton och midsommardagen
  • julafton och juldagen
  • nyårsafton och nyårsdagen

Det går bra att besöka gården utanför öppettiderna, men då kanske inte personal eller volontärer finns på plats.

Att besöka oss är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Vi har dock en parkeringsavgift på 20 kr för de besökare som kommer med bil.

Vad kan man göra på gården?

Som besökare är man välkommen att titta på djuren i deras hagar eller boxar och spendera tid i vår lugna gårdsmiljö. Fråga gärna personal eller volontärer om djuren och vår verksamhet – vi berättar gärna!

För de yngre har vi en samling tramptraktorer och leksaker som man gärna får använda. Uppe på vår loge finns en lek- och målarhörna om det är ruggigt väder. Där finns även spel och böcker att låna om man vill. För den hästintresserade så har vi ett stort utbud av käpphästar. Låna gärna en käpphäst och bygg en hoppbana i vår stora paddock. Kanske utmana familjen på en käpphästtävling och se vem som hoppar högst?

Det går bra att äta medhavd matsäck på gården. Vid dåligt väder går det bra att fika uppe på logen under öppettiderna. Kiosken är för närvarande endast öpppen vid aktiviteter och evenemang.

Toalett

Hos oss finns det tre utedass, varav en är handikappanpassad. Det finns även skötrum och toalettring till våra yngsta besökare.

 

Möjligheter till handtvätt

Vänligen tvätta händerna när du kommer på besök hos oss. Tvätta händerna gör du antingen i handfaten på våra utedass eller i vår vattenbehållare vid sidan av utedassen. Vid behov av varmvatten, prata med ansvarig personal eller volontär så hjälper hen er (varmvatten finns endast i köket).

 

Sittplatser

Det finns bord och stolar utomhus, och om det är dåligt väder går det bra att fika uppe på logen.

 

Möjlighet att köpa eller värma mat

Kiosken är för närvarande endast öpppen vid aktiviteter och evenemang. Vid behov av micro är det bara att be volontär eller personal om hjälp så kan det ordnas.

Hitta på gården

Gårdens djur befinner sig på lite olika ställen beroende på årstid. På vintern är kaninerna inne i stora stallet och på nätterna även getterna och grisarna. Getterna går fritt på gården på dagarna året runt. På sommaren är kaninerna i sin sommarhage och fåren och hästarna är på sommarbete.

Så här beter man sig på en gård!

Hitta hit

Björkö 4H-gård ligger mellan Berg och Ljungsbro, cirka 15 minuter från Linköping, Östergötland.

Det finns goda bussförbindelser från Linköping. Den närmsta busshållsplatsen heter Tallkullegatan, därifrån är det cirka 5 minuter gång till gården. Se Östgötatrafikens hemsida för mer information.

Kommer man med bil kostar parkering 20 kr, betalning via swish.