Fåren

Alla fåren är födda här på gården förutom Maggan. Vi har för tillfället bara tackor i flocken och ingen bagge. Allihop är väldigt snälla och kommer gärna fram och gosar eller kollar om man har något gott att bjuda på.

Fåren är av lite olika rasblandningar. Maggan är av rasen helsingefår. Doris, Luna och Alma är blandningar av helsingefår och gotlandsfår. Mimmi, Kajsa och Elsa är blandningar av gutefår, helsingefår och gotlandsfår.

Välkommen att hälsa på oss!

Maggan

ID-nr 00098

Maggan är ungefär 10 år gammal, vi vet inte riktigt när hon är född. Hon är av rasen helsingefår och är mamma till Alma.

Maggan är vår gammeltant på gården, hon är väldigt klok och leder flocken bra. Hon är också världens gosigaste får, hon älskar att mysa och bli klappad.

Alma

ID-nr 00104

Alma är född 2017 och är en blandning av helsingefår och gotlandsfår.

Hon är dotter till Maggan och är väldigt lugn, snäll och gosig, precis som sin mamma.

Doris

ID-nr 00110

Doris är född 2015 och är en blandning av helsingefår och gotlandsfår. Hon är mamma till Luna och Elsa.

Doris är ganska tillbakadragen, har gillat att hålla koll på lite avstånd och mest kommit om man har något gott att bjuda på. Sakta men säkert har hon dock blivit mer sällskaplig och kan tycka att det är lite mysigt att bli klappad ibland.

Elsa

ID-nr 20003

Elsa är född 2020 och är en blandning av gutefår, helsingefår och gotlandsfår. Hon är dotter till Doris.

Elsa är vårt lilla busfrö på gården. Hon är väldigt nyfiken, påhittig och självständig och kan vara mycket själv iväg från flocken ibland.
Elsa behövde bli flaskmatad när hon var liten och då utvecklar man ofta inte lika starkt band till mamman/tackan eller till flocken.

Luna

ID-nr 00105

Luna är född 2017 och är en blandning av helsingefår och gotlandsfår. Hon är dotter till Doris och mamma till Mimmi och Kajsa.

Luna kan vara lite bestämd ibland när hon inte vill bli klappad, men är alltid snäll.

Mimmi

ID-nr 20004

Mimmi är född 2020 och är en blandning av gutefår, helsingefår och gotlandsfår. Hon är dotter till Luna.

Mimmi tycker mycket om att bli kliad och kan trycka sig ganska hårt mot den som kliar. Hon är ganska tung så man får akta sig lite så man inte blir omkullknuffad, men hon menar inget illa utan vill bara få mer kli.

Kajsa

ID-nr 20005

Kajsa är född 2020 och är en blandning av gutefår, helsingefår och gotlandsfår. Hon är dotter till Luna och syster till Mimmi.

Kajsa tycker också mycket om att bli kliad och att gosa.