Välkommen till Björkö 4H-gård!

Öppettider: Vardagar 12-15 • Lör & sön 10-14

Välkomna ut en stund i en lugn, lantlig miljö där du har möjlighet att titta på grisar, getter, fårhästar, kaniner och vår katt. Det kostar inget att besöka gården (men kommer man med bil tar vi 20 kr i parkeringsavgift).

Stora stallet och logen är öppet för besökare vardagar kl 12-15 och på helger kl 10-14. Övrig tid går också bra att besöka gården utomhus men det är inte säkert att det finns personal eller volontärer på plats.

Under öppettiderna på vardagar finns vår anställda gårdsassistent Louise på plats på gården och på helgerna våra volontärer.

Björkö 4H är en ideell förening som drivs av volontärer på fritiden. Föreningen är en del av Sverige 4H och har som syfte att utveckla barn och ungdomar till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden samt att främja ett sunt levnadssätt för barn- och ungdomar genom friluftsliv, aktiv fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter.

Detta uppnås genom att:

  • ge barn och ungdomar ansvar och möjlighet att påverka sin fritid genom föreningsdemokrati
  • bedriva information- och upplysningsverksamhet rörande hållbar samhällsutveckling
  • samarbeta med likartade organisationer i andra länder och bedriva internationell verksamhet som ökar barn och ungdomars respekt för olika kulturer
  • organisera och arrangera aktiv frilufts- och fritidsverksamhet för barn och ungdomar

Vill du ägna mer tid på gården och komma nära djuren är du välkommen som deltagare på något av våra läger eller kurser, på någon av våra fixardagar eller som volontär!

 

Följ Björkö 4H på sociala medier

Björkö 4H Facebook

Björkö 4H tiktok

Björkö 4H-vänner

 

 

 

 

 

 

Vill du och ditt företag också synas här?
Maila bjorko@4h.se!

Aktuellt

Hälsogrupp

Nu startar vi en ny kostnadsfri ungdomsgrupp för alla mellan 10 – 16 år! I våra hälsogrupper pratar vi om olika intressanta teman, fikar, har aha-moments och myser med djuren. Här finns inga tabubelagda ämnen och du är välkommen som du är.

Söndagar kl 14-16 5 maj-16 juni

Klicka här för mer info och anmälan.

Nu är anmälan öppen till årets sommarläger!

Nyhetsbrev MARS

Bli medlem för att få nyhetsbrev på mailen!

VOLONTÄRINTRODUKTION

Datum: sön 7 april
Tid: kl 13.00
Plats: på gårdsplan, Björkö 4H-gård
Anmälan: görs via antribe här (OBS! Tryck på ”skapa faktura” för komplett anmälan – fakturan som skapas är endast anmälningsbekräftelse)
Välkomna!

Nyhetsbrev januari

Bli medlem för att få nyhetsbrev på mailen!

Traktorinsamling

Föreningen sparar till en ny(gammal) traktor för att kunna köra hö- och halmbalar till djuren, betesputsa vallarna, harva paddocken och förstås – köra runt glada barn och familjer på tur med traktor och vagn. Nu är vi uppe i 39 250kr! Stötta traktorinsamlingen med ett swishbidrag och hjälp oss nå målet!

Välkommen
Ida-Johanna!

Vi välkomnar varmt vår nyanställda aktivitetsledare Ida-Johanna Carlander! Ida-Johanna kommer arbeta deltid med att nystarta och utveckla Björkö 4H’s barnverksamhet. Här kan du läsa mer om Ida-Johanna.

 

Nästa fixardag:
Datum kommer

Vill du vara med och titta på eller t.o.m. prova på att klövverka får? Prova lantgårdsarbete, få frisk luft, gemenskap och få komma nära bondgårdsdjur? Välkommen att delta på våra gårds- & djurfixardagar på Björkö 4H!
Alla är välkomna, det finns saker att göra för liten som stor, gammal som ung och ingen förkunskap krävs. Gården bjuder alla som hjälper till på lunch och/eller fika ????
Välkomna! ????