Boka studiebesök hos oss på 4H

Skolor, föreningar och andra som vill besöka en gård med djur kan boka studiebesök hos oss på Växjö 4H-gård. Skolklasser från förskola upp till årskurs 6 är den främsta målgruppen. Genom de aktiviteter vi erbjuder i 4H:s regi uppnår ni en del mål i skolans läroplan. Ni bokar besöket i formuläret nedan eller via telefon.

Vi är öppna för att skräddarsy ert studiebesök på gården. Hör då av er till oss på vaxjo (@) 4h.se eller 0760303549.

Om ni har några frågor kontakta vaxjo(@)4h.se

________________________________________________________________

Välj mellan våra aktiviteter

Till alla våra aktiviteter kan ni boka till Tipitältet, grillplats eller ponnyridning. Tipitältet och grillplatsen ligger i anslutning till varandra och perfekta att boka ihop.

Tomten Ture har gömt nyckeln till djurmaten

Detta är en aktivitet som är anpassad för de mindre barnen.

Tomten Ture har varit och busat på gården och gömt nyckeln till lådan med all djurmat. För att hitta nyckeln måste vi hjälpas åt. Tomten Ture har gett oss några uppgifter vi måste klara för att få ledtrådar till vart nyckeln kan finnas gömd.

Dessa uppgifter kan till exempel vara att plocka minst två ägg hos hönorna, hitta fem hästskor, hitta tre olika sorters löv med mera. När uppgifterna är klara får gruppen tillsammans leta upp nyckeln och öppna lådan med mat och fodra djuren tillsammans.

Kostnad: 450 kr + 20 kr per barn. Grundavgiften omfattar 10 barn. För fler än så tillkommer ny grundavgift.

Ni kan köpa till:
Grillplatsen, 100 kr. Ved ingår.
Tipitältet, 350 kr/tim.
Ponnyridning, 300 kr/häst + 20 kr/barn

 

Djurguidning

Ni får en rundtur på gården och hälsa på djuren. Personalen berättar lite om de olika djuren och vi hälsar på inne hos kaninerna, vi går in till hönsen och letar ägg och klappar på fåren.

Kostnad: 300 kr + 20 kr per barn. Grundavgiften omfattar 15 barn. För fler än så tillkommer ny grundavgift.

Ni kan köpa till:
Grillplatsen, 100 kr. Ved ingår.
Tipitältet, 350 kr/tim.
Ponnyridning, 300 kr/häst + 20 kr/barn

 

Kretsloppsbesök

Vi börjar hos hönsen och tittat om det finns några ägg. När alla barnen plockat ägg så tar personalen lite hönsbajs med i en kruka. Vi berättar att gödsel är bra för jorden och att vi ska lägga det i komposten också. Sedan bakar vi med äggen vi plockat. Medan krabbelurerna blir klara går vi till komposten, vi berättar lite om vad man kan lägga i den och barnen får slänga i äggskalet och bajset. Sedan så tar vi färdig jord från komposten i de små krukorna och planterar havre. Vi berättar att om de vattnar så växer det upp havre som hönsen sedan kan äta. Krukorna får de ta med hem. Nu går vi tillbaka där vi startade, till hönsen. Vi matar dem med det vi bakat samt havre och berättar att nu är kretsloppet slutet. Vi är tillbaka där vi började. Vi tog något från hönsen, och lämnade tillbaka något till hönsen och inget gick till spillo, det blev ett KRETSLOPP!! Vi samlas sedan vid grillplatsen och äter krabbelurer innan det är dags att gå hem.

Besöket tar ca 1 timme med tio barn.

Pris för 10 barn: 600 kr. Vid fler än 10 barn tillkommer 50 kr/barn.

Ni kan köpa till:
Grillplatsen, 100 kr. Ved ingår.
Tipitältet, 350 kr/tim.
Ponnyridning, 300 kr/häst + 20 kr/barn

DSC_0300
Genom aktiviteten Tomten Ture uppnår ni bland andra dessa mål från förskolans läroplan:
Barnen får:
  • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
  • utveckla sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära.
  • utveckla intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.
  • utveckla sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.
  • utveckla sin förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar,

Anmälningsformulär

Fakturadress, postnummer samt postort

Var god vänta...