Screenshot_20190418-113808_Gallery

Gårdsföreståndare

Vad heter du? Jag heter Sofia Lindwall Ek

Var bor du? Jag bor på Norr i Växjö

Familj? Jag bor tillsammans med min sambo Axel och våra två hundar i Växjö. Mina föräldrar och min lillasyster bor också i Växjö.

Har du några egna djur? Jag har två hundar. Leija som är en australien kelpie och Vicky som kommer från Spanien och adopterades från ett hundhem där.

Vad gör du på fritiden? På fritiden går jag mycket promenader med mina hundar, tränar agility och lydnad med hunden Leija och simtränar.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag har utbildad socialpedagog och har tidigare arbetat med familjebehandling och ensamkommande flyktingbarn. Jag är delägare i Positivets hundcenter som är ett hunddagis med butik och kurser i Växjö. Jag har också arbetat på förskola och som simtränare.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Mitt favoritdjur är Gutebaggen Isak som vi tog hand om från att han var lamm då hans mamma dog fem dagar efter han föddes. Men givetvis tycker jag om alla djur.

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Att jobba på 4H är världens bästa jobb! Det är varierande och kreativt. Det absolut bästa är alla glada barn och ungdomar som deltar på aktiviteter och hänger på gården.

Kontakt: sofia.ek(@)4h.se

DSC_0098

Gårdsassistent

Vad heter du? Jag heter Victoria Ögren Nyström

Var bor du? I Hjortsberga en bit utanför Växjö

Familj? Jag bor tillsammans med min flickvän som också heter Viktoria. Jag är ursprungligen från Uppsala där mina föräldrar bor.

Har du några egna djur? Inte för tillfället, men min sambo har en minishettis som heter Nocco.

Vad gör du på fritiden? Jag är gärna i rörelse ute i naturen, till fots eller på cykel. Jag tycker också om att träna, läsa och resa.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag har konstvetenskaplig utbildning, men har gjort lite av varje. Jag har bland annat ridit högvakten i Stockholm och arbetat som ridlärare och guide i Hyde Park i London. När jag var yngre hade jag kaniner och tävlade i kaninhoppning.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Alla djur på gården är fantastiska, men jag har fastnat för Mellerudkaninerna som är sociala och nyfikna och kommer alltid fram för att hälsa.

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Det bästa med att jobba på 4H är att se den glädje som djuren ger alla besökare till gården. Det är också väldigt inspirerande att se den omtanke som barnen och ungdomarna här ger djuren.

Kontakt: victoria.ogren.nystrom(@)4h.se

Anette

Administratör

Vad heter du? Anette Hohner

Var bor du? På Högstorp i Växjö

Familj? Man, son (21 år) och hund.

Har du några egna djur? Bara pudeln Benji

Vad gör du på fritiden? Går i skogen med Benji, läser, umgås med vänner och sjunger i kör. Förut tränade och tävlade jag i agility.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag är utbildad kommunikatör och nyligen blev jag diplomerad kostrådgivare. Jag har arbetat med kommunikation i flera organisationer, senast tio år på LRF Sydost och dessförinnan som skribent på Södra. Att jobba på 4H känns som en naturlig fortsättning inom de gröna näringarna, nu när jag inte längre tål stress. Idag har jag mitt kall främst i hälsofrågor och även där kanske jag kan göra en insats på gården.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Grisarna är charmigast!

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Det är en stor organisation med goda värderingar och ett gott syfte. Jag får vara kreativ, vara ute och fota djuren och vara med och utveckla gården.

Kontakt: anette.hohner@4H.se