fullsizeoutput_369

Gårdsföreståndare

Vad heter du? Jag heter Sofia Lindwall Ek

Var bor du? Jag bor på Norr i Växjö

Familj? Jag bor tillsammans med min sambo Axel och våra två hundar i Växjö. Mina föräldrar och min lillasyster bor också i Växjö.

Har du några egna djur? Jag har två hundar. Leija som är en australien kelpie och Vicky som kommer från Spanien och adopterades från ett hundhem där.

Vad gör du på fritiden? På fritiden går jag mycket promenader med mina hundar, tränar agility och lydnad med hunden Leija och simtränar.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag har utbildad socialpedagog och har tidigare arbetat med familjebehandling och ensamkommande flyktingbarn. Jag är delägare i Positivets hundcenter som är ett hunddagis med butik och kurser i Växjö. Jag har också arbetat på förskola och som simtränare.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Mitt favoritdjur är Gutebaggen Isak som vi tog hand om från att han var lamm då hans mamma dog fem dagar efter han föddes. Men givetvis tycker jag om alla djur.

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Att jobba på 4H är världens bästa jobb! Det är varierande och kreativt. Det absolut bästa är alla glada barn och ungdomar som deltar på aktiviteter och hänger på gården.

Kontakt: sofia.ek(@)4h.se

IMG_1455

Bitr. Gårdsföreståndare

Vad heter du? Linda Karlsson

Var bor du? Lite utanför Lammhult

Familj? Jag bor med min hund Aqui. Mina föräldrar och min bror med familj bor på andra orter.

Har du några egna djur? Min hund Aqui som är av rasen galgo espanol. Två hästar också. En korsning nordsvensk/shire som heter Enja och en tinker som heter Rudolf.

Vad gör du på fritiden? Är ute med Aqui och hästarna i skogen, tränar spinning och styrka, ritar och målar. Jag har även ett eget företag med lite olika innehåll; illustration och layout i tidningen Skolfamiljen, coachning, reikibehandling och en del hundverksamhet. Tillsammans med två vänner driver jag också Boalindas Antikt och Loppis.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Biolog med inriktning etologi och djurhållning. Gymnasielärare i biologi och naturbruksprogrammets djurämnen, stresscoach, vårdhundförare. Jag har jobbat många år som djurvårdslärare och föreståndare för djurvårdsanläggningen på Tenhults Naturbruksgymnasium, undervisat teoretiskt och praktiskt om de flesta olika sällskapsdjur och husdjur, speciellt hund. Innan dess har jag jobbat med reklam, administration och en hel del annat.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Det är helt omöjligt att svara på, varje individ är favorit på sitt eget sätt med den personlighet de har. Men mys med knorriga yrvakna grisar på morgonen är något extra!

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Kombinationen att få jobba med djur och barn/ungdomar på ett sätt och i en miljö som främjar hälsa, glädje och växande.

Kontakt: linda.karlsson(@)4h.se

Anette

Administratör

Vad heter du? Anette Hohner

Var bor du? På Högstorp i Växjö

Familj? Man, son (21 år) och hund.

Har du några egna djur? Bara pudeln Benji

Vad gör du på fritiden? Går i skogen med Benji, läser, umgås med vänner och sjunger i kör. Förut tränade och tävlade jag i agility.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag är utbildad kommunikatör och nyligen blev jag diplomerad kostrådgivare. Jag har arbetat med kommunikation i flera organisationer, senast tio år på LRF Sydost och dessförinnan som skribent på Södra. Att jobba på 4H känns som en naturlig fortsättning inom de gröna näringarna, nu när jag inte längre tål stress. Idag har jag mitt kall främst i hälsofrågor och även där kanske jag kan göra en insats på gården.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Grisarna är charmigast!

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Det är en stor organisation med goda värderingar och ett gott syfte. Jag får vara kreativ, vara ute och fota djuren och vara med och utveckla gården.

Kontakt: anette.hohner@4H.se