ALMVIKS 4H-KLUBB

 

KLUBBRUM

 
Du som är medlem i Almviks 4H-klubb har tillgång till ett klubbrum, där man kan sätta sig ner och äta sin medhavda matsäck.
I klubbrummet finns, förutom sittmöjligheter, ett kylskåp där medlemmarna kan förvara sin mat och dryck. Det finns även en micro, samt 2 toaletter, som även besökare har tillgång till.
I klubbrummet tar alla av sig skorna och plockar undan sina grejer efter sig.

4H-FÖRETAG

 
När man har blivit medlem och kommit in i verksamheten, kan man få starta ”eget företag” genom att t.ex. välja något djur som man vill lära sig lite mer om.
Efter varje gång man har skött om ”sitt” djur, skriver man dagbok på det man har gjort och vad man har lärt sig. De äldre barnen ska även skriva in om man har köpt eller sålt något, gällande djuret. På så sätt får barnen och ungdomarna lära sig lite om inkomster och utgifter. Det går även bra att välja ett djur hemifrån.
Ett 4H-företag kan också handla om hur man odlar fram en viss produkt eller kommer på något festligt pyssel som man kan sälja.
På vårt Öppet Hus i September, 4H-dagen, är det tänkt att man ska ställa ut sitt 4H-företag och visa vad man har lärt sig under året.

VÅRT FADDERBARN ANASTACIA

anastacia

Klubben har haft ett fadderbarn från 2005-2017.
Anastacia Vicente Tzum är född 1999 och bor tillsammans med mamma, pappa, samt en yngre och en äldre bror i Guatemala.
De bor på landet där de har majsodling. Det går bra för Anastacia i skolan och hon hjälper till mycket med matlagningen och städningen i hemmet.
Medlemmarna har skrivit brev och skickat bilder och presenter till henne under dessa år.